REAL TIME |

Weather Icon

Οι Ρομά της Ξάνθης απαντούν στα περί “Τούρκων” στη Θράκη

Οι Ρομά της Ξάνθης απαντούν στα περί “Τούρκων” στη Θράκη

Τι απαντούν στην εκπομπή της ΕΡΤ “ειδικές αποστολές”

Η Σουλεϊμάν Σαμπιχά Πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ», δίνει… απαντήσεις στην εκπομπή της ΕΡΤ «Ειδικές Αποστολές» για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης:

“Δυστυχώς, δεν κλήθηκε κανένας, ούτε από την κοινότητα των Ρομά, ούτε των Πομάκων να μιλήσει στο ειδικό αφιέρωμα στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, στην εκπομπή «Ειδικές Αποστολές», που έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ στις 15 Μαρτίου του 2021.

Ο κ. Πιέρρος Τζανετάκος, που παρουσίασε το αφιέρωμα, επισκέφθηκε αρκετές πόλεις της Θράκης που έχουν μεγάλο πληθυσμό Μουσουλμάνων, και πήρε συνέντευξη από πολλούς ανθρώπους. Επίσης παρουσίασε επιγραμματικά την ιστορία της μειονότητας, και ανέφερε ότι η ελληνική διοίκηση έχει αναγνωρίσει τους Πομάκους και τους Ρομά ως ξεχωριστές κοινότητες μέσα στην μειονότητα.

Εντούτοις, όλοι όσοι μίλησαν στην εκπομπή εκ μέρους της μουσουλμανικής μειονότητας αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι, και εκφράζουν την ελπίδα ότι μπορούν να αποτελέσουν γέφυρα φιλίας ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα.

Ο κ. Τζανετάκος αναφέρει ότι το «ισχυρό στοιχείο της μειονότητας δεν δέχεται την ταυτοτική διάκριση των υπολοίπων». Αποκλείοντας όμως τις φωνές των Πομάκων και των Ρομά, η εκπομπή δίνει την εντύπωση, ίσως ακουσίως, πως δέχεται αυτήν την άποψη. Με αυτόν τον τρόπο, αφήνει αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι να μιλάνε για όλη την μειονότητα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο pameevro.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube