Weather Icon
Τουρκία 31 Μαρτίου 2021

Ο πρέσβης του τουρκικού καθεστώτος στην Ινδονησία επικεφαλής σε Κέντρο Ισλαμικής Ιστορίας της Κωνσταντινούπολης

Ο πρέσβης του τουρκικού καθεστώτος στην Ινδονησία επικεφαλής σε Κέντρο Ισλαμικής Ιστορίας της Κωνσταντινούπολης

Ο πρέσβης του τουρκικού καθεστώτος στην Ινδονησία, εξοικειωμένος με την αρχαία ελληνική σκέψη, επελέγη για τη θέση του γενικού διευθυντή στο Ερευνητικό Κέντρο Ισλαμικής Ιστορίας, Τεχνών και Κουλτούρας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Μαχμούτ Κιλίτς, ο πρέσβης του τουρκικού καθεστώτος στην Ινδονησία, επελέγη για τη θέση του γενικού διευθυντή στο Ερευνητικό Κέντρο Ισλαμικής Ιστορίας, Τεχνών και Κουλτούρας (IRCICA).

Ο Κιλίτς γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Ιουνίου το έτος 1961. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του πανεπιστημίου Κωνσταντινουπόλεως. Έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα της Ισλαμικής φιλοσοφίας του πανεπιστημίου του Μαρμαρά, όπου έγινε επίκουρος καθηγητής το 1988. Η θέση του μεταπτυχιακού του είχε τίτλο «Ερμής και ερμητική σκέψη υπό το φως των ισλαμικών πηγών».

Μετά τη δημιουργία των τμημάτων Σουφισμού στα τουρκικά πανεπιστήμια το 1993, εκδόθηκε η διδακτορική του θέση «Η ύπαρξη και τα επίπεδά της στην σκέψη του Ιμπν αλ Αραμπί», η οποία θεωρείται η πρώτη διδακτορική θέση του τμήματος αυτού. Τα άρθρα του στην τουρκική αλλά και σε ξένες γλώσσες έχουν εκδοθεί σε διάφορα περιοδικά και συμπεριληφθεί σε αρκετές εγκυκλοπαίδειες. Επίσης, έχει γράψει 16 βιβλία.

Ακόμη, έχει παρουσιάσει επιστημονικά άρθρα σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και έχει κάνει εμφανίσεις σε προγράμματα του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης.

Ο Μαχμούτ Κιλίτς μιλά αγγλικά, αραβικά, περσικά και γαλλικά.

Είναι αρκετά ευχάριστο αλλά και ελπιδοφόρο όταν υπάρχουν στην Τουρκία προσωπικότητες οι οποίες έχουν έρθει σε επαφή με την αρχαία ελληνική σκέψη. Ίσως αυτό να αποτελεί το πρώτο βήμα στον εκπολιτισμό της Τουρκίας. Δυστυχώς, ο δρόμος για κάτι τέτοιο είναι μεγάλος και δύσβατος, αλλά «ΑΡΧΗ ΗΜΙΣΥ ΠΑΝΤΟΣ» όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://www.aa.com.tr/en/asia-pacific/ambassador-appointed-to-head-islamic-center-in-istanbul/2173276

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube