REAL TIME |

Weather Icon

O Paul Craig Roberts για τη Ρωσία: Η πολιτική ειρήνης της Ρωσίας στη Συρία ενθαρρύνει τον πόλεμο

O Paul Craig Roberts για τη Ρωσία: Η πολιτική ειρήνης της Ρωσίας στη Συρία ενθαρρύνει τον πόλεμο

Ο συγγραφέας αυτού του άρθρου, Paul Craig Roberts, υποστηρίζει ότι ο Πούτιν, μακριά από το να υποστηρίζει τον Ιρανό του σύμμαχο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ, κλείνει τα μάτια για τις αμερικανικές και ισραηλινές επιθέσεις κατά των ιρανικών συμφερόντων στη Συρία.  Υπονοεί ότι αυτό θα δώσει σύντομα στους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς πολεμοχαρείς την αναγκαία εμπιστοσύνη να ξεκινήσουν μια επίθεση μεγάλης κλίμακας εναντίον του ίδιου του Ιράν και να προσπαθήσουν να απομακρύνουν την Χεζμπολάχ από τον Λίβανο. Το αποτέλεσμα θα είναι τα πρώτα βήματα προς το Μεγάλο Ισραήλ στη Μέση Ανατολή.
.
Είναι σωστή αυτή η εκτίμηση και μήπως είναι ο Πούτιν κρυφός συνεργάτης των ΗΠΑ και του Ισραήλ;
.
Νομίζω ότι ναι, επειδή ο Πούτιν, όπως όλοι οι δυτικοί ηγέτες, είναι πουλημένος στο εβραϊκό λόμπι και στο 1% της παγκόσμιας ελίτ. Επιπλέον, παρότι η Ρωσία έχει παραδώσει S-300 στη Συρία, η ίδια απαγορεύει στη τελευταία να τους χρησιμοποιεί ενάντια στις σχεδόν αδιάκοπες επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Συρίας.1 
.
~H. Genséric***
.
Το άρθρο του Paul Craig Roberts.
.
Στις 25 Φεβρουαρίου, ο Μπάιντεν, ο κλέφτης των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, διέταξε μια αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη Συρία που σκότωσε 17 Ιρανούς. Οι αμερικανικές και ισραηλινές επιθέσεις κατά της Συρίας συνέχισαν για χρόνια χωρίς άλλη συνέπεια από τις συριακές και ρωσικές καταγγελίες για αμερικανικές και ισραηλινές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Ολοφάνερο ότι η ατζέντα των ΗΠΑ / Ισραήλ υπερισχύει του διεθνούς δικαίου. Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι μετά από όλα αυτά τα χρόνια, το Κρεμλίνο θα το είχε παρατηρήσει αυτό και θα έπαυε να κλαψουρίζει με το ραγισμένο δίσκο του.
.
Μετά από χρόνια δισταγμού, η Ρωσία επέτρεψε τελικά στη Συρία να αποκτήσει πυραύλους S-300, οι οποίοι, εάν επιτρεπόταν να χρησιμοποιηθούν, θα μπορούσαν να αποτρέψουν τις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Δεδομένου ότι αυτοί οι διάσημοι πύραυλοι δεν χρησιμοποιούνται ποτέ, η Ουάσιγκτον τους θεωρεί σαν μια ακόμη μπλόφα από μια δειλή ρωσική κυβέρνηση που δεν θέλει ούτε να πολεμήσει ούτε να αφήσει τους Σύριους να πολεμήσουν.
.
Ο Andrew Korybko, ένας Αμερικανός πολιτικός αναλυτής που εδρεύει στη Μόσχα, εξηγεί αυτήν τη ρωσική πολιτική προστασίας της Ρωσίας για τις αμερικανικές και ισραηλινές επιθέσεις στη Συρία. Αναγνωρίζει ότι, ενώ η Ρωσία θεωρεί επίσημα τις ισραηλινές και αμερικανικές επιθέσεις στο έδαφος της Συρίας ως παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, «δεν κάνει απολύτως τίποτα για να τις σταματήσει» .  Υπογραμμίζει: «το αντικειμενικά υπάρχον και εύκολα επαληθεύσιμο γεγονός ότι τα S-300 δεν χρησιμοποιήθηκαν ούτε μια φορά για να υπερασπιστούν τη Συρία από τότε που στάλθηκαν εκεί στα τέλη του 2018 για αυτόν τον ρητό σκοπό» ως απόδειξη ότι η Μόσχα «διευκολύνει παθητικά και αντικειμενικά αυτές τις επιδρομές».
.
Ο Korybko υποστηρίζει ότι η ανοχή του Κρεμλίνου για τις επιδρομές αποτελεί μέρος μιας ρωσικής «μεγάλης στρατηγικής ισορροπίας» που αποτελεί από το να προσπαθήσει να προωθήσει μια υποτιθεμένη «συμβιβαστική πολιτική λύση» στη συριακή σύγκρουση, η οποία προβλέπει την ενδεχόμενη απόσυρση των ιρανικών δυνάμεων και σύμμαχων τους όπως της Χεζμπολάχ ενάντια στο ενδεχόμενο σταμάτημα των επιθέσεων του Ισραήλ και των ΗΠΑ κατά της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας.
.
Με άλλα λόγια, υποδηλώνει τη συνενοχή του Κρεμλίνου με το Ισραήλ για να απομακρύνει τον Ιρανό σύμμαχο από τη Συρία: «Το Κρεμλίνο εξακολουθεί να αρνείται το δικαίωμα στον Συριακό Αραβικό Στρατό να χρησιμοποιήσει τους S-300 για τη άμυνα του κατά των ισραηλινών και αμερικανικών επιδρομών.
.
Αυτή η παρατήρηση υποδηλώνει έντονα ότι η Ρωσία ακολουθεί μια μακιαβελική στρατηγική μέσω της οποίας ελπίζει ότι οι ισραηλινές και αμερικανικές επιδρομές θα οδηγήσουν στην αναγκαστική αποχώρηση του Ιράν και της Χεζμπολάχ από τη Συρία .
.
Εάν ο Korybko έχει έστω εν μέρει δίκιο, αυτό σημαίνει ότι το Κρεμλίνο δεν κατανοεί τους στόχους των αμερικανικών και ισραηλινών επιθέσεων. Αυτή η αδυναμία του Κρεμλίνου να κατανοήσει τον εχθρό θα οδηγήσει σε πόλεμο και όχι τη χρήση από τη Συρία των S-300 για να υπερασπιστεί τον λαό της κατά των επιθέσεων.
.
Εάν είναι αποδεκτό να επιτεθούν στους Ιρανούς και στην Χεζμπολάχ στη Συρία, η Ουάσιγκτον θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι αποδεκτό να επιτεθεί στους Ιρανούς στο Ιράν και στη Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Θα αυξηθούν η βία και η αστάθεια και δεν θα τις περιορίσει. Η Χεζμπολάχ είναι η μόνη δύναμη που εμποδίζει μια νέα ισραηλινή εισβολή στο Λίβανο και τη διχοτόμηση αυτής της χώρας. Η θέση της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή είναι τόσο αδύναμη που ενθαρρύνει περισσότερες αμερικανοισραηλινές επιθέσεις. 
.
Με άλλα λόγια, αντί να εξουδετερώσει την κατάσταση, η πολιτική του Κρεμλίνου την πυρπολεί .
.
Και κάτι άλλο, ποιο είναι το συμφέρον της Ρωσίας να δει τους Ιρανούς συμμάχους και της Χεζμπολάχ να απομακρυνθούν από τη Συρία; Θα εξυπηρετούσαν μόνο τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον και του Ισραήλ. Η πολιτική της Ρωσίας, όπως υποστηρίζει ο Κορύμπκο, υπονοεί ότι η Ρωσία συμφωνεί να απομακρυνθούν το Ιράν και η Χεζμπολάχ. Επομένως, η Χεζμπολάχ μπορεί να επιτίθεται τόσο στο Λίβανο, όσο και στη Συρία, και οι Ιρανοί μπορούν να επιτίθενται τόσο στο Ιράν όσο και στη Συρία. Η ρωσική πολιτική όπως περιγράφεται από τον Korybko μπορεί να οδηγήσει μόνο σε αποτυχία.
.
Η Ουάσιγκτον και το Ισραήλ θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους, επειδή γνωρίζουν ότι δεν θα υπάρχουν άλλες συνέπειες παρά μόνο λόγια.
.
Το Κρεμλίνο πρέπει να αναρωτηθεί ποια πολιτική έχει το λιγότερο ρίσκο: να συνεχίζει να εκτοξεύσει αναποτελεσματικές λέξεις ή να εκτοξεύσει πυραύλους που καθιστούν τις επιθέσεις δαπανηρές για τους επιτιθέμενους. Ο απλούστερος και ασφαλέστερος τρόπος για να εδραιωθεί η ειρήνη στη Μέση Ανατολή είναι η ανακοίνωση ενός ρωσο-κινεζο-ιρανο-συριακού Συμφώνου Αμοιβαίας Άμυνας με τη σαφή ένδειξη προς στο ΝΑΤΟ ότι μια επίθεση κατά μίας από αυτές τις χώρες είναι επίθεση κατά όλων.
.
Η κατηγορία ότι αυτό θα οδηγούσε σε πόλεμο μπορεί να απαντηθεί με μια ερώτηση: γιατί λοιπόν η κατασκευή του ΝΑΤΟ δεν οδήγησε αυτόματα σε πόλεμο; Εάν ο πόλεμος είναι πιθανό να είναι το αποτέλεσμα μιας επίθεσης, ένας επίδοξος επιτιθέμενος θα σκεφτόταν περισσότερες από μία φορές πριν επιτεθεί. Εφόσον η επίθεση είναι ανεκτή, θα αναπτυχθεί μέχρι να προκαλέσει αντίσταση εναντίον της. Είναι η επίσημη αφήγηση του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου εδώ και τρία τέταρτα ενός αιώνα.
.
Το Κρεμλίνο θα μπορούσε να ξεκινήσει να συνειδητοποιήσει ότι το 90% της αμερικανικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή καθορίζεται από το Ισραήλ και τους Αμερικανούς πράκτορες του Ισραήλ, τους Σιωνιστές νεοσυντηρητικούς. Το καθεστώς Μπάιντεν είναι γεμάτο από τέτοιους.2 .
Το Ισραήλ θέλει το Μεγάλο Ισραήλ και οι νεοσυντηρητικοί θέλουν την αμερικανική ηγεμονία στη Μέση Ανατολή προκειμένου να δώσουν στο Ισραήλ αυτό που θέλει. Το Ισραήλ ληστεύει αργά και υπομονετικά την Παλαιστίνη εδώ και δεκαετίες και τώρα θέλει να προχωρήσει γρηγορότερα και μακρύτερα. Η καταστροφή του Ιράκ και της Λιβύης [σ.σ. και η διάλυση του Σουδάν] από την Ουάσινγκτον προώθησε το σχέδιο. Η καταστροφή της Συρίας συνεχιζόταν μέχρι που η Ρωσία επέμβαινε και την απέτρεψε. Αλλά η Συρία εξακολουθεί να είναι εν μέρει διαιρεμένη χώρα, και η Συρία, η Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο και το Ιράν είναι τα τελικά εμπόδια στην αμερικανική και ισραηλινή ηγεμονία στη Μέση Ανατολή .
.
Εάν επιτευχθεί αυτή η ηγεμονία, η Ρωσία θα πρέπει να αναμένει την ανατροπή της από την Ουάσιγκτον που θα χρησιμοποιήσει Ισλαμιστές στο κόρφο της Ομοσπονδίας και των πρώην Σοβιετικών δημοκρατιών της Ασίας.
.
Όπως επανέλαβε πάλι ο στρατηγός των ΗΠΑ, Tod D. Wolters, στους Ρώσους πριν από τρεις ημέρες, φαινομενικά χωρίς αποτέλεσμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν τη Ρωσία ως «μόνιμη υπαρξιακή απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες».
.
Η ανικανότητα της Ρωσίας να αποδεχθεί αυτό το γεγονός θα οδηγήσει σε πόλεμο.
.
Paul Craig Roberts

  1. – Israël aurait volé les secrets du missile russe Iskander-M. Poutine osera-t-il réagir ?
    – L’heureuse secte juive qui contrôle Trump et Poutine
    – La Russie empêche la Syrie d’utiliser les S-300 contre Israël. La Syrie se tourne vers la Chine et la Corée du Nord
    – Les juifs russes considèrent les goyim comme leur propriété
    – L’étrange amour de Trump et de Poutine pour le criminel Netanyahou
    – Poutine et ses juifs (partie 1)
    – Poutine et ses juifs (partie 2)
    – Poutine et ses juifs (partie 3 et fin)
    – Poutine se met à plat ventre en Israël pour un «Holocauste» qui n’a jamais eu lieu, devant ceux qui ont génocidé les Russes
    – Poutinyahou et Rusraël
    –  Les atrocités inimaginables commises par les Juifs bolcheviques contre les Gentils : des preuves irréfutables.
    – Soljenitsyne : Les Protocoles de Sion se réalisent sous nos yeux
    – Soljenitsyne condamne l’influence juive sur le peuple russe
    – Syrie. Pourquoi les S-300 ne sont-ils pas utilisés contre Israël?
    – Trump, Poutine et la mafia judéo-russe
    – Une Russie brutalisée par le sionisme
  2. Le Cabinet Biden compte plus de Juifs que de goys, La Maison Blanche devrait s’appeler maintenant LA SYNAGOGUE, un autre indice de la dégénérescence américaine

PAUL CRAIG ROBERTS

Le Dr Roberts fut Secrétaire Adjoint au Trésor US de la politique économique dans l’administration Reagan. Il a été rédacteur en chef adjoint et éditorialiste du Wall Street Journal, chroniqueur pour Business Week et du Scripps Howard News Service. Il a occupé de nombreux postes universitaires. Son dernier livre, The Failure of Laissez Faire Capitalism and Economic Dissolution of the West est disponible ici: http://www.amazon.com/Failure-Capitalism-Economic-Dissolution-ebook/dp/B00BLPJNWE/
.
πηγή : https://www.paulcraigroberts.org
.
μέσω https://numidia-liberum.blogspot.com/
.
Réseau International
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube