Weather Icon

Ο Καλίν καλεί την ΕΕ να ηγηθεί στην επίλυση των μεταναστευτικών κρίσεων

Ο Καλίν καλεί την ΕΕ να ηγηθεί στην επίλυση των μεταναστευτικών κρίσεων

Χωριανόπουλος Άγγελος

Ο προεδρικός εκπρόσωπος της Τουρκίας İbrahim Kalın δήλωσε την Τρίτη ότι η μεταναστευτική κρίση θα συνεχιστεί όσο ο πόλεμος συνεχίζει στη Συρία και εξέφρασε την ελπίδα του για την ηγεσία των αξιωματούχων της ΕΕ στην αντιμετώπιση του θέματος σε προσεχή σύνοδο κορυφής. «Η ελπίδα μας, η προσδοκία είναι ότι οι ηγέτες της ΕΕ να ηγηθούν και να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της μετανάστευσης με σοβαρό τρόπο», ανέφερε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι ηγέτες της ΕΕ είναι έτοιμοι να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις με τη Ρωσία, μεταξύ άλλων. Οι ηγέτες του μπλοκ θα πρέπει να ασχοληθούν με το ζήτημα της μετανάστευσης «με την άποψη ότι όσο η συριακή σύγκρουση συνεχίζεται, ο πόλεμος παραμένει και η χώρα θα συνεχίσει να εντελώς γκρεμισμένη», δήλωσε ο Kalın.

Η Τουρκία και η ΕΕ το 2016 συμφώνησαν σε μνημόνιο που αποσκοπούσε στη μείωση της εισροής σύρων προσφύγων που έφτασαν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η ΕΕ υποσχέθηκε να χορηγήσει ενίσχυση στην Τουρκία ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ σε δύο δόσεις, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για έργα που βοηθούν τους μετανάστες. Αν και η Τουρκία έχει λάβει το πρώτο στάδιο χρηματοδότησης, το μπλοκ δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει το δεύτερο στάδιο.

“Όσο αποφεύγουμε να αντιμετωπίσουμε τη ρίζα του κακού, τον πόλεμο της Συρίας, δεν θα μπορέσουμε να βρούμε μια βιώσιμη λύση στην κρίση της μετανάστευσης”, πρόσθεσε ο Kalın.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube