REAL TIME |

Weather Icon

Ο Ε. Μακρόν ομαλοποιεί τις σχέσεις του με τον Ρ.Τ. Ερντογάν εις βάρος των Κούρδων

Ο Ε. Μακρόν ομαλοποιεί τις σχέσεις του με τον Ρ.Τ. Ερντογάν εις βάρος των Κούρδων

Ένα σκανδαλώδες κύμα συλλήψεων Κούρδων ακτιβιστών και ερευνών σε γραφεία κουρδικών οργανώσεων έλαβε χώρα στο κόρφο της κουρδικής διασποράς της Γαλλίας.
.
Αυτή η απόφαση των γαλλικών αρχών συμβαίνει καθώς ο Εμανουέλ Μακρόν μίλησε με τον ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να τερματιστεί η περίοδος των πρόσφατων εντάσεων. Προφανώς, το τίμημα αυτής της συμφιλίωσης περνά από την ποινικοποίηση των Κούρδων της Γαλλίας που αναπτύσσουν ειρηνικές δραστηριότητες προκειμένου να επικρατήσει η δημοκρατία στην Τουρκία.
.
Αλλά η τελευταία υποφέρει από της άφιξης στην εξουσία των ισλαμο-συντηρητικών που έχουν παράσχει υποστήριξη και εξακολουθούν να υποστηρίζουν διάφορες τζιχαντιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις. Μόνο αυτή την εβδομάδα, ο Ρ.Τ. Ερντογάν ο οποίος ξεκίνησε τη διαδικασία απαγόρευσης του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), συνέλαβε μερικές εκατοντάδες εκλεγμένους αξιωματούχους και ακτιβιστές του HDP και απέσυρε με διάταγμα την Τουρκία από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης σχετικά με την προστασία των γυναικών θυμάτων της βίας.
.
Η Γαλλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση προσποιούνται ότι πιστεύουν τα λόγια του Ρ.Τ. Ερντογάν σχετικά με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με γλυκούς χαρακτηρισμούς  που δίνουν την εντύπωση για συνθηκολόγηση ενώπιον των ελευθεροκτόνων απαιτήσεων της Άγκυρας.
.
Το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα (PCF) καταδικάζει έντονα τις αστυνομικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων στη Γαλλία. Οι ακτιβιστές, που απειλούνται με θάνατο στη χώρα τους, πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως και όλες οι διαδικασίες πρέπει να τερματιστούν. Ο Ε. Μακρόν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ξεχάσει το χρέος που συνάψαμε με τους Κούρδους στον αγώνα κατά του σκοταδισμού. Η υπεράσπιση της δημοκρατίας σημαίνει την καταπολέμηση του καθεστώτος του Ρ.Τ. Ερντογάν και να σταθούμε δίπλα στους Κούρδους.
.
Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα
Παρίσι, 23 Μαρτίου 2021
.
Μετάφραση: Κριστιάν Ακκυριά
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube