Weather Icon
Αίγυπτος , ΗΠΑ , Τουρκία 14 Μαρτίου 2021

Νέο μήνυμα των ΗΠΑ προς την Τουρκία: «Ήρθε ήδη η ώρα της απόσυρσης από τη Λιβύη»

Νέο μήνυμα των ΗΠΑ προς την Τουρκία: «Ήρθε ήδη η ώρα της απόσυρσης από τη Λιβύη»

Ο Τζέικ Σούλιβαν, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τόνισε την άποψη ότι οι ξένες δυνάμεις πρέπει να αποσυρθούν από τη Λιβύη.

Ο Sullivan, εξ ονόματος του Μπάιντεν, συγχαίρει, για την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε, την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, η οποία θα διοικήσει τη Λιβύη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, 

Ο Sullivan, στη δήλωσή του αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα καταβάλουν προσπάθειες για να κρατήσουν τα κόμματα να τηρήσουν υπεύθυνη στάση απέναντι σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης του σχεδίου διεξαγωγής των εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με τα νέα στο TRT News, η δήλωση ανέφερε, “Όλοι οι Λίβυοι πρέπει να εκλέξουν τους ηγέτες τους μέσω της δημοκρατικής διαδικασίας, αξίζουν να απαλλαγούν από την ξένη παρέμβαση και τη βία και να αποκαταστήσουν την κυριαρχία τους”

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου είπε: “Έχει έλθει ο καιρός  οι ξένες χώρες που έστειλαν όπλα και μισθοφόρους στη Λιβύη, που προκαλούν βλάβες και απώλειες στον αθώο λαό της Λιβύης, να αποσυρθούν από τη Λιβύη και να σεβαστούν τις εκκλήσεις για ειρηνική πολιτική μετάβαση”.

Ο Sullivan είπε, “Τώρα οι Λιβύοι έχουν την ευκαιρία να αφήσουν τα όπλα τους και να επιλύσουν τις διαφορετικές απόψεις τους ειρηνικά”, και έγραψε ότι η Λιβύη θα μπορούσε να μεταβεί σε μια πιο σταθερή περίοδο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube