Weather Icon
Αίγυπτος , Τουρκία 14 Μαρτίου 2021

Μόνο με αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων από την Λιβύη θα επανεκκινήσουν οι σχέσεις Αιγύπτου-Τουρκίας

Μόνο με αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων από την Λιβύη θα επανεκκινήσουν οι σχέσεις Αιγύπτου-Τουρκίας

Χωριανόπουλος Άγγελος

Το αραβικό ειδησεογραφικό δίκτυο Al-Arabiya ανέφερε ότι το Κάιρο απαιτεί την απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων από τη Λιβύη για την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών (Τουρκίας-Αιγύπτου.

Το κανάλι ανέφερε πως σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, γίνονται ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή της πρώτης αιγυπτιακής-τουρκικής συνάντησης, η οποία περιλαμβάνει αξιωματούχους ασφαλείας και διπλωματικούς υπαλλήλους μεταξύ των δύο χωρών. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο.

Η Al-Arabiya επιβεβαίωσε ότι η Αίγυπτος όριζε ότι για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων τον εξής όρο:  ”η Άγκυρα θα πρέπει να σταματήσει την κλιμάκωσή των ενεργειών της στην Μεσόγειο”. Αυτό το αίτημα ήρθε αφού η Τουρκία ζήτησε συνάντηση των αρχηγών πληροφοριών με σκοπό να συζητήσουν τα εκκρεμή ζητήματα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέμπ Ταγίμπ Ερντογάν, σε δηλώσεις Τύπου την Παρασκευή, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα σχετικά με την οικονομική και διπλωματική συνεργασία με την Αίγυπτο. Οι δηλώσεις του Ερντογάν προέκυψαν όταν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlüt Çavuşoğlu, ανακοίνωσε ότι η Τουρκία και η Αίγυπτος έχουν ξαναρχίσει «διπλωματικές επαφές».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube