Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 16 Μαρτίου 2021

Mήνυμα της Μόσχας προς την Ουκρανία εν όψει ένοπλης κρίσης – Στρατιωτική Άσκηση με 2.000 Ρώσους αλεξιπτωτιστές στην Κριμαία

Mήνυμα της Μόσχας προς την Ουκρανία εν όψει ένοπλης κρίσης – Στρατιωτική Άσκηση με 2.000 Ρώσους αλεξιπτωτιστές στην Κριμαία

Χωριανόπουλος Άγγελος

H γεωστρατηγική σημασία της Κριμαίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μαύρης Θάλασσας έχει παρουσιαστεί σε συνεχή αρθρογραφία από το δίκτυο Infognomon, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον κλοιό που σχηματίζει η Μ. Βρετανία, η Τουρκία και οι ΗΠΑ πέριξ της Ρωσίας, χρησιμοποιώντας για άλλη μία φορά την Ουκρανική κυβέρνηση. 

Οι στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας των ρωσικών αερομεταφερόμενων στρατευμάτων ξεκίνησαν στο Opuk της Κριμαίας στο ανατολικό τμήμα της χερσονήσου, ενημέρωσε τα ειδησεογραφικά δίκτυα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Στρατεύματα στα ανατολικά της Ρωσίας αποτρέπουν την αμφίβια επίθεση του Ουκρανίας στα Νησιά Κουρίλ, τα οποία βρίσκονται εντός των δομών άρνησης και αντιπρόσβασης περιοχής των ρωσικών ”φυσαλίδων”

“Ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας άσκηση που περιλαμβάνει σύνθετες αεροπορικές επιθέσεις από την περιοχή του Καυκάσου, από την Σταυρούπολη αλλά και το σύνταγμα πυροβολικού της Anapa”. Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν έως τις 19 Μαρτίου. “Συνολικά, περισσότεροι από 2.000 στρατιώτες, 500 μονάδες στρατιωτικού οχημάτων, επτά αεροπλάνα αεροπορικών μεταφορών Il-76MD, μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα του στρατού θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις”, προσθέτει η δήλωση.

Xρονικό

Ο Πρόεδρος Πούτιν για τα πρόσφατα γεγονότα στο Ντονμπάς: «Όλοι είδαμε τις εικόνες των ανθρώπων που τραυματίστηκαν ή ακρωτηριάστηκαν στην περιοχή, αλλά έχω την ευθύνη να ενεργήσω προς όφελος της Ρωσίας, κάθε βήμα έχει συνέπειες, σε κάθε περίπτωση δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τους πολίτες του Ντονμπάς, ανεξάρτητα από το τις κινήσεις των συμμάχων της Ουκρανικής Κυβέρνησης».

Παράλληλα στην ανατολική Μεσόγειο, ο αμερικανικός στρατός ξεκίνησε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση για να βρει το ρωσικό υποβρύχιο “Rostov-on-Don” γνωστό και ως “Black Hole”, το οποίο, αφού εισήλθε στα νερά της Μεσογείου, ξαφνικά εξαφανίστηκε από τα ραντάρ της ΝΑΤΟϊκής συμμαχίας.

”Εάν οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις παρεμβαίνουν στη διαδικασία εισβολής στο Donbass από τον ουκρανικό στρατό, η επίθεση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας θα σταματήσει. Με υψηλό βαθμό πιθανότητας, τότε τα στρατεύματα θα πρέπει να αποσυρθούν, ώστε οι εχθροπραξίες να μην επαναληφθούν, ” ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube