Weather Icon

Μήνυμα προς ενοποιημένο Κουρδιστάν απέστειλε ο Πάπας κατά την επίσκεψή του στο Ιράκ

Μήνυμα προς ενοποιημένο Κουρδιστάν απέστειλε ο Πάπας κατά την επίσκεψή του στο Ιράκ

Χωριανόπουλος Άγγελος

Ο Πάπας Φραγκίσκος επιβεβαίωσε ότι η θερμή υποδοχή του στην πρωτεύουσα της περιοχής Κουρδιστάν του Ιράκ είναι ένα μήνυμα αδελφοσύνης, ευχαριστώντας για άλλη μια φορά την ηγεσία της περιοχής και του κουρδικού λαού.

«Ένα μήνυμα αδελφότητας προήλθε από την Ερμπίλ, την πόλη όπου με δέχτηκε ο Πρόεδρος της Περιφέρειας του Κουρδιστάν του Ιράκ, ο πρωθυπουργός του, οι αρχές της χώρας και ο λαός», ανέφερε ο Πάπας στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter. «Για άλλη μια φορά, ευχαριστώ τον κουρδικό λαό για τη θερμή υποδοχή τους», ανέφερε ο Πάπας.

Ο Πάπας επισκέφθηκε την Περιοχή Κουρδιστάν του Ιράκ την περασμένη Κυριακή και υπό την ηγεσία της αντιπροσωπείας που δέχθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Hawller ο Πρόεδρος της Περιφέρειας «Nijervan Barzani» και ο αναπληρωτής του «Qubad Talabani» και μετά από αρκετές συναντήσεις, ο Πάπας άφησε την περιοχή την ίδια μέρα. Πρόσθεσε, “Είναι σαφές ότι η εκκλησία είναι ζωντανή και ότι ο Χριστός είναι εδώ μεταξύ των αγίων του λαού. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ένιωσα υποχρεωμένος να σας επισκεφτώ και να σας ευχαριστήσω.”

Ο Πάπας ανέφερε, “Το Ιράκ θα παραμείνει πάντα στην καρδιά μου και σας ζητώ να συνεργαστείτε για ένα μέλλον ειρήνης και ευημερίας που δεν αποκλείει και δεν διακρίνει κανέναν. Εδώ στο Ιράκ, τόσοι πολλοί από τους αδελφούς, τις αδελφές, τους φίλους και τους συμπολίτες σας φέρουν τις πληγές του πολέμου και της βίας … και μόνο ο Θεός μπορεί να θεραπεύσει αυτές τις πληγές.”

Νωρίτερα την Κυριακή, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη χριστιανική πόλη Qaraqosh, έξω από τη βόρεια πόλη της Μοσούλης, ο Πάπας ευλόγησε αρκετούς νέους που ήταν σε αναπηρικά καροτσάκια εν μέσω ψαλμών από το πλήθος.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube