Weather Icon

Υπερηφάνεια και συγκίνηση στη Δράμα για τα 200 χρόνια από το 1821! Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, ανέφερε ο μητροπολίτης Παύλος (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Υπερηφάνεια και συγκίνηση στη Δράμα για τα 200 χρόνια από το 1821! Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, ανέφερε ο μητροπολίτης Παύλος (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Ο φετινός εορτασμός για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερες τιμές στη Δράμα, αν και τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19, δεν επέτρεψαν εκδηλώσεις με τη συμμετοχή και παρουσία κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Παύλος κατά την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου χοροστάτησε στον όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Δράμας.

Ο σεβασμιώτατος αναφώνησε επίκαιρο λόγο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. «Ὁ Κάλβος ὅταν ἔγραψε ὅτι : «θέλει ἀρετήν καί τόλμην ἡ ἐλευθερία», ὥρισε ὡς ἀπαραίτητα συστατικά τῆς ἐλευθερίας πρῶτα τήν ἀρετή καί ὕστερα τήν τόλμη», ανέφερε μεταξύ άλλων και υπογράμμισε: «Σήμερα ἐμπορεύονται πρόσωπα καί θεσμοί τήν ἐλευθερία μέ ἀδιάντροπη τόλμη χωρίς ἀρετή» (διαβάστε εδώ αναλυτικά την ποιμαντορική εγκύγκλιο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου 2021).

Στη συνέχεια παρουσία των αρχών του τόπου τέλεσε τη Δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Δράμας, μετά το πέρας της οποίας έψαλλε το «Υπερμάχω» και τον Εθνικό Ύμνο.

Ακολούθως κατευθύνθηκε στο άγαλμα της Ελευθερίας, όπου τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αγωνιστών για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό.

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης στεφάνων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής, ο Εθνικός Ύμνος και η λήξη τελετής, στην οποία εντυπωσίασαν με τις φορεσιές τους οι φουστανελάδες μαχητές και οι Ιερολοχίτες.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube