Weather Icon

Ιλχάμ Αλίγιεφ: Το Αρτσάχ δεν υπάρχει και δεν θα υπάρχει

Ιλχάμ Αλίγιεφ: Το Αρτσάχ δεν υπάρχει και δεν θα υπάρχει

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε για ξένα μέσα ενημέρωσης στις 26 Φεβρουαρίου, ο Ιλχάμ Αλίγιεφ, πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «οι Αζέροι θα επιστρέψουν στα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ειρηνευτικών δυνάμεων παρεμβολής. Ναι, θα χρειαστεί χρόνος και προσπάθεια, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη. Η εδαφική ακεραιότητα του Αζερμπαϊτζάν δεν αμφισβητήθηκε ποτέ κατά τη διαδικασία διαπραγμάτευσης».
«Η συμφωνημένη διάρκεια των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων και της αποστολής τους είναι 5 χρόνια μετά τα οποία θα φύγουν αν όλα πάνε καλά. Δεν θα υπάρξει ξένη στρατιωτική βάση που να τοποθετείται στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν. 
Είμαστε έτοιμοι για την ολοκλήρωση. Το Khankendi (Stepanakert) και οι περιοχές όπου ζουν σήμερα οι Αρμένιοι, πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή η διαδικασία είναι αναπόφευκτη. Το Αρτσάχ δεν υπάρχει ως κράτος, ούτε σήμερα ούτε αύριο. Θα γίνουν πολίτες του Αζερμπαϊτζάν».
.
 Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021  © armenews.com 2021
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube