Weather Icon

Η Τουρκία συμφώνησε με την Ν. Κορέα για τον κινητήρα του άρματος Altay

Η Τουρκία συμφώνησε με την Ν. Κορέα για τον κινητήρα του άρματος Altay

Όπως αναφέρει η τουρκική έκδοση του BBC, η εταιρεία κατασκευής τεθωρακισμένων οχημάτων BMC συμφώνησε με δύο εταιρείες της Νότιας Κορέας προκειμένου να ξεπεραστεί η το πρόβλημα που προέκυψε στην παραγωγή του μέσου άρματος μάχης Altay λόγω του εμπάργκο που επέβαλε η Γερμανία. Μιλώντας στο Defense News, ένας ανώτερος αξιωματούχος της BMC επιβεβαίωσε την είδηση.

Ο ιστότοπος Defense News, που εδρεύει στις ΗΠΑ, ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς ειδήσεων στον κόσμο στον τομέα της άμυνας, έγραψε ότι ο κατασκευαστής τεθωρακισμένων οχημάτων BMC συμφώνησε με δύο εταιρείες της Νότιας Κορέας για να ξεπεράσει το πρόβλημα που προέκυψε στην παραγωγή του άρματος Altay λόγω του εμπάργκο εξαγωγής κινητήρων που επέβαλε η Γερμανία. Στο άρθρο που δημοσιεύθηκε με την υπογραφή του Burak Bekdil, αναφέρεται ότι υπεγράφη συμφωνία με τις εταιρείες της Νότιας Κορέας Doosan και S&T Dynamics για την προμήθεια κινητήρων και κιβωτίων μετάδοσης ισχύος.

Σημείο καμπής

“Αυτά είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής συναντίληψης μεταξύ των εταιρειών μας αλλά και των χωρών μας”, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της BMC, μιλώντας στο Defense News. Παρέχοντας πληροφορίες για το θέμα, ένας ανώτερος αξιωματούχος προμηθειών άμυνας στην Άγκυρα περιέγραψε επίσης τη συμφωνία ως «σημείο καμπής».

Η Γερμανία διακόπτει τις εξαγωγές, λόγω της εισβολής του τουρκικού στρατού στη Συρία

Σύμφωνα με το πρόγραμμα παραγωγής, ορισμένα απάρτια του άρματος Altay, συμπεριλαμβανομένων των κινητήρων, θα έπρεπε να εισαχθούν από τη Γερμανία. Ωστόσο, η Γερμανία, λόγω της Επιχείρησης “Πηγή Ειρήνης” που έκανε η Τουρκία την Άνοιξη του 2019 στο βόρειο τμήμα της Συρίας, αποφάσισε “να μην επιτρέψει την εξαγωγή στην Τουρκία προϊόντων αμυντικής βιομηχανίας που θα χρησιμοποιηθούν στη Συρία”. Στη συνέχεια η Γερμανία ανακοίνωσε ότι έλαβε απόφαση να σταματήσει κάθε εξαγωγή αμυντικού υλικού προς την Τουρκία, με εξαίρεση υλικό που θα χρησιμοποιηθεί από τις ναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας.

Η Προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας υπέγραψε σύμβαση μαζικής παραγωγής των αρμάτων Altay με την εταιρεία BMC τον Νοέμβριο του 2018. Η σύμβαση προέβλεπε την παραγωγή 250 αρμάτων και την παράδοση του πρώτου άρματος εντός 18 μηνών. Ωστόσο, λόγω του εμπάργκο, υπήρξαν καθυστερήσεις στην παράδοση.

Μερικά μέρη του άρματος που είναι γερμανικά θα αφαιρεθούν

Σύμφωνα με το Defense News, οι εταιρείες της Νότιας Κορέας προβλέπεται επίσης να τροποποιήσουν ορισμένα μέρη του συγκροτήματος ισχύος του άρματος, για να “πάψουν να είναι γερμανικά” προκειμένου να “παρακαμφθεί” το εμπάργκο που επέβαλε η Γερμανία. Σύμφωνα με το άρθρο, με βάση τη συμφωνία, οι εταιρείες της Νότιας Κορέας θα προμηθεύσουν εξαρτήματα του συγκροτήματος ισχύος και θα βοηθήσουν να τα ενσωματώσουν στα άρματα.

Ο αξιωματούχος της BMC είπε επίσης ότι τα συστήματα τροφοδοσίας που παρέχονται από την Doosan και την S&T Dynamics θα μπορούσαν να εγκατασταθούν στα άρματα Altay εντός 18 μηνών. Η Doosan, η οποία προστέθηκε στη λίστα των 500 μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο το 2009, είναι μια πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς όπως κατασκευές μηχανημάτων και κατασκευές. Η S&T Dynamics, η οποία παράγει όπλα, ανταλλακτικά αυτοκινήτων και μηχανολογικό εξοπλισμό, συγκαταλέγεται επίσης στους μεγαλύτερους προμηθευτές του στρατού της Νότιας Κορέας.

Πηγή: BBC Τουρκικά

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube