Weather Icon

Η Τουρκία σχεδιάζει να εμβολιάσει 50 εκατ. ανθρώπους πριν από το φθινόπωρο

Η Τουρκία σχεδιάζει να εμβολιάσει 50 εκατ. ανθρώπους πριν από το φθινόπωρο

Η Τουρκία, με πληθυσμό 83 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει διεξαγάγει 10,56 εκατομμύρια εμβολιασμούς από τις 14 Ιανουαρίου

Η Τουρκία σχεδιάζει να εμβολιάσει 50 εκατομμύρια ανθρώπους κατά της Covid-19 έως το φθινόπωρο, στο πλαίσιο της μάχης που δίνει κατά της διασποράς του νέου κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Fahrettin Koca, αφότου ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο φέτος.

Η Τουρκία, με πληθυσμό 83 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει διεξαγάγει 10,56 εκατομμύρια εμβολιασμούς από τις 14 Ιανουαρίου, όταν ξεκίνησε η εθνική εκστρατεία στη χώρα με εμβόλια κατά της Covid-19, που ανέπτυξε η κινεζική Sinovac Biotech Ltd.

“Εάν μπορέσουμε να εμβολιάσουμε 50 εκατομμύρια από τον πληθυσμό μας πριν από το φθινόπωρο, όπως σχεδιάζουμε, η πανδημία δεν θα είναι πλέον ένα βαρύ φορτίο για εμάς”, τόνισε ο Κότζα, σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν ζωντανά από τα τηλεοπτικά δίκτυα, με αφορμή την επέτειο από το πρώτο κρούσμα Covid-19 που καταγράφηκε στην Τουρκία.

Η Τουρκία μετρά 2,82 εκατομμύρια καταγεγραμμένα κρούσματα κορονοϊού και περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της νόσου Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Όπως είπε ο Koca, 42 τουρκικές επαρχίες έχουν αξιολογηθεί ως χαμηλού και μέτριου κινδύνου περιοχές, ενώ 39 επαρχίες κατατάσσονται σε υψηλού ή πολύ υψηλού κινδύνου περιοχές.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων ανήλθε σε 14.556 χθες, ο υψηλότερος από τα τέλη του 2020 και σχεδόν ο διπλάσιος σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από έναν μήνα.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube