Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 17 Μαρτίου 2021

Η Ρωσία ετοιμάζεται να αναστείλει τις ενεργειακές εξαγωγές προς την Δύση – Η Μόσχα ανακαλεί τον Ρώσο πρέσβη από την Ουάσιγκτον

Η Ρωσία ετοιμάζεται να αναστείλει τις ενεργειακές εξαγωγές προς την Δύση – Η Μόσχα ανακαλεί τον Ρώσο πρέσβη από την Ουάσιγκτον

Χωριανόπουλος Άγγελος

H Proton Energy Group SA, ο αποκλειστικός προμηθευτής καυσίμου ντίζελ και υγραερίου της Rosneft στην Ουκρανία, θα αναστείλει τις αποστολές σε Ουκρανούς αγοραστές από τον Απρίλιο, σύμφωνα με δύο πηγές της βιομηχανίας στο Reuters, επικαλούμενη επιστολή της Proton. “Η Proton Energy Group SA αποφάσισε να τερματίσει τη συνεργασία και να σταματήσει να προμηθεύει προϊόντα πετρελαίου στην ουκρανική αγορά από την 1η Απριλίου 2021”, αναφέρει μέρος της επιστολής που εξέτασε το Reuters.

Οι εξαγωγές υγραερίου από τα εργοστάσια της Rosneft στην Ουκρανία έφτασαν τους 496.900 τόνους το 2020, ενώ οι προμήθειες τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 2021 ανήλθαν σε 78.900 τόνους, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία. Οι σχέσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας κατέρρευσαν αφού η Μόσχα προσχώρησε στην Κριμαία το 2014.

Toν Ρώσο πρέσβη ανακάλεσε πίσω από τις ΗΠΑ η Ρωσική κυβέρνηση μετά την δήλωση του κ. Μπάιντεν ”Ο Πούτιν είναι δολοφόνος”. Να σημειωθεί πως προ ολίγων ημερών η NSA αποκάλυψε διαβαθμισμένη έκθεση περί παράνομων δραστηριοτήτων στον κυβερνοχώρο από Ρώσους hackers, με σκοπό να επηρεάσουν τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών υπέρ του Τραμπ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube