Weather Icon
Γαλλία , Ισλάμ , Τουρκία 31 Μαρτίου 2021

Η Ευρώπη δέχεται ισλαμοτουρκική επίθεση

Η Ευρώπη δέχεται ισλαμοτουρκική επίθεση

Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Εδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Στρασβούργο, κορυφαία ιστορική πόλη της Αλσατίας, είναι ένα σύμβολο της γαλλογερμανικής φιλίας και του μεταπολεμικού ευρωπαϊκού γίγνεσθαι. Είναι επίσης και μια γνήσια πολυπολιτισμική ευρωπαϊκή πόλη, στην οποία κατοικούν και πηγαινοέρχονται κάθε χρόνο περί τους 21.000 Τούρκοι. Παράλληλα, με τη συμβολή επίσης των Αλγερινών κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Αλσατίας, που κάποτε υπήρξε και γερμανικό έδαφος, μια τουρκική ισλαμική οργάνωση ελέγχει τα 12 από τα 20 τζαμιά που λειτουργούν στις μεγάλες αλσατικές πόλεις. Σαφώς δε η οργάνωση αυτή, όπως αναγνωρίζουν οι ηγέτες της, πρόσκειται στο τουρκικό ισλαμικό κόμμα του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν.

Εσχάτως, λοιπόν, η πράσινη δήμαρχος του Στρασβούργου, στο οποίο ήδη λειτουργούν τρία τζαμιά και εννιά ειδικοί χώροι προσευχής για μουσουλμάνους, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει με 2,5 εκατομμύρια ευρώ την ανέγερση ενός νέου τζαμιού, υψηλής χωρητικότητας, το οποίο θα ανήκει στην ισλαμική οργάνωση Μιλί Γκορούς (CIMG), που στην ουσία είναι θυγατρική του κόμματος του Ερντογάν στην Τουρκία και πρόσφατα αρνήθηκε να υπογράψει τη Χάρτα για τα ανθρώπινα δικαιώματα που άλλες ισλαμικές οργανώσεις έχουν υπογράψει στη Γαλλία. Βασική αιτία για τη μη υπογραφή ήταν ότι σύμφωνα με τις αρχές της οργάνωσης το γαλλικό Σύνταγμα δεν μπορεί να υπερισχύει της ισλαμικής τάξης!!! Με πιο απλά λόγια, η ισλαμική οργάνωση θεωρεί ότι είναι κράτος εν κράτει και άρα μπορεί να εφαρμόζει τους δικούς της νόμους ερήμην της γαλλικής έννομης τάξης. Έτσι, για παράδειγμα, εκπρόσωπος της οργάνωσης δήλωσε ότι δεν νοείται οι γυναίκες να έχουν ίδια δικαιώματα με τους άνδρες και άρα να μην ξυλοκοπούνται!!

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Ντερμανέν κατήγγειλε αυτή τη χρηματοδότηση, τονίζοντας ότι η ισλαμική οργάνωση ελέγχεται από την Τουρκία, έχει πολιτικούς στόχους και σκοπεύει να αναμιχθεί στις προσεχείς γαλλικές προεδρικές εκλογές, γεγονός ασυμβίβαστο με τους γαλλικούς θεσμούς και εκλογικούς κανόνες. Πέρα όμως από τις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού, η τουρκική ισλαμική οργάνωση κατηγορείται από λαϊκούς γαλλικής εθνικότητας Βορειοαφρικανούς για προσηλυτισμό και την καλλιέργεια μίσους, πράγμα που διαπιστώνεται και από σχόλια στο διαδίκτυο φίλων της ισλαμικής οργάνωσης. 

Από την πλευρά μας υπογραμμίζουμε ότι στην Αλσατία μόνον οι πέτρες προφανώς αγνοούν τον φιλοτουρκικό ρόλο της παραπάνω ισλαμικής οργάνωσης, η οποία φιλοδοξεί να οικοδομήσει στην καρδιά της Ευρώπης το μεγαλύτερο τζαμί της γηραιάς ηπείρου. Αυτή δεν είναι μια δική μας εκδοχή, αλλά επίσημη δήλωση του Τούρκου προέδρου. Δήλωση που έγινε εξάλλου στη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στο Στρασβούργο και που στόχο είχε να δείξει στη δημοκρατική Ευρώπη ποιο ρόλο παίζει η Τουρκία στον ισλαμικό κόσμο και ποιες είναι οι ευρύτερες γεωπολιτικές της επιδιώξεις, σε μια συγκυρία μεταβαλλόμενων συνθηκών.

Το περίφημο τζαμί εξάλλου εκτιμάται ότι θα έχει κόστος περί τα 32 εκατομμύρια ευρώ, με τον δήμο του Στρασβούργου να χρηματοδοτεί το 10% περίπου βάσει μιας νομοθετικής ρύθμισης (το αποκαλούμενο concordat) τοπικού χαρακτήρα που χρονολογείται από την εποχή του Ναπολέοντα Βοναπάρτη το 1802! Όσο για το τουρκικό ισλαμικό μόρφωμα, αποτελεί την αιχμή του δόρατος του ερντογανισμού στη Γαλλία, με διασυνδέσεις επίσης στη γειτονική της Αλσατίας Γερμανία. Το κωμικό είναι ότι οι ισλαμιστές του μορφώματος αυτού κατά καιρούς διοργανώνουν διαδηλώσεις υπέρ της Τουρκίας στο Στρασβούργο, κάθε φορά που η χώρα αυτή καταδικάζεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επικαλούμενοι την προστασία τους. Η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο!! Πλην όμως, σήμερα, η ισλαμική Τουρκία, κατά τις γαλλικές υπηρεσίες ασφάλειας, ελέγχει 80 τζαμιά στη γαλλική επικράτεια, στα οποία αλωνίζουν 150 Τούρκοι ιμάμηδες, αφειδώς χρηματοδοτούμενοι και από το Κατάρ. Κύριοι δε ιδεολογικοί σύμμαχοί τους είναι γαλλικές ακροαριστερές και δήθεν οικολογικές οργανώσεις, σε αναζήτηση οπαδών και πιθανών ψηφοφόρων.

Υπό αυτή την έννοια, ο ισλαμο-αριστερισμός στη Γαλλία καλά κρατεί και οι πράσινοι «προστάτες» της φύσης είναι από τους πιο ένθερμους οπαδούς του. Παρέα με τον Ζαν-Λικ Μελανσόν, πρόεδρο του κόμματος της «μη υποταγμένης Γαλλίας», το οποίο κάνει ό,τι μπορεί ώστε στις προσεχείς γαλλικές προεδρικές εκλογές η χώρα να αποκτήσει πρόεδρο από τις τάξεις της άκρας δεξιάς. Την ίδια επιδίωξη έχουν και οι Τούρκοι ισλαμιστές, θεωρώντας ότι έτσι θα αρχίσει και η αποσταθεροποίηση της Ευρώπης. Εν αναμονή λοιπόν…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube