Weather Icon
Ελλάδα , Ισραήλ , Τουρκία 15 Μαρτίου 2021

Η διπλωματική διακοίνωση της Τουρκίας προς Ελλάδα, Ισραήλ, ΕΕ και η ηλεκτρική διασύνδεση των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου

Η διπλωματική διακοίνωση της Τουρκίας προς Ελλάδα, Ισραήλ, ΕΕ και η ηλεκτρική διασύνδεση των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου

Διπλωματική νότα επέδωσε η Τουρκία προς την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την οποία απαιτεί να της ζητηθεί η άδεια για δραστηριότητες στην «υφαλοκρηπίδα της» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ

Σύμφωνα με τουρκικό TRT Haber, αφορμή για τη διακοίνωση (διπλωματική νότα) αυτή της Τουρκίας στάθηκε μνημόνιο που υπεγράφη στις 8 Μαρτίου και προβλέπει τη δημιουργία συνδέσεων ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Τουρκικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι «σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, εάν οι καλωδιακές δραστηριότητες απαιτούν μια προκαταρκτική ερευνητική μελέτη, θα πρέπει να ζητηθεί η άδεια της χώρας μας για τη διεξαγωγή αυτών στην υφαλοκρηπίδα μας. Εάν δεν απαιτείται προκαταρκτική εργασία, η χώρα μας πρέπει να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες τοποθέτησης καλωδίων και το εύρος τους σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Με πληροφορίες από Kurdistan24, in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube