Weather Icon

Η άποψη του Νέλσον Μαντέλα για τη Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία και η Κύπρος

Η άποψη του Νέλσον Μαντέλα για τη Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία και η Κύπρος

Μια πολύτιμη κληρονομιά που ονομάζεται «Το Παράδειγμα Μαντέλα». Το οποίο σχετίζεται και με την εν Κύπρω επιχειρούμενη να επιβληθεί Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με Πολιτική Ισότητα.

Γράφει ο Λάζαρος Μαύρος

ΜΕΤΑ από τις χθεσινές αγορεύσεις στη Βουλή για το Κυπριακό, χρήσιμη είναι η υπενθύμιση του «Παραδείγματος Μαντέλα». Με τον οφειλόμενο σεβασμό στη μνήμη και στις αλήθειες του Νέλσον Μαντέλα. Εκείνος ο παγκόσμιας ακτινοβολίας, ανθρώπινης ταπεινότητας, προσωπικής ευγένειας, αξιοπρέπειας και σεβασμού, γίγαντας των αντιρατσιστικών αγώνων, ο ασυνθηκολόγητος 27 χρόνια φυλακισμένος των λευκών ρατσιστών, γίγαντας αποτελεσματικής διεκδίκησης τής ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ειρήνης και της συμφιλίωσης, ο γίγαντας τής αποδεδειγμένης – και εκ των αποτελεσμάτων της – πανέξυπνης πολιτικής και των πιο επιδέξιων διαπραγματεύσεων, πρώτος μαύρος πρόεδρος τής Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, κατέλιπε στην ανθρωπότητα μια πολύτιμη κληρονομιά που ονομάζεται «Το Παράδειγμα Μαντέλα». Το οποίο σχετίζεται και με την εν Κύπρω επιχειρούμενη να επιβληθεί Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με Πολιτική Ισότητα.

ΑΦΟΡΑ την καρδιά της εθνο-ρατσιστικής τουρκικής απαίτησης για Πολιτική Ισότητα (εξίσωση και υποταγή) του ελληνικού 82% με το τουρκικό 18%. Των Δύο Κοινοτήτων αρχικά, των Δύο Λαών στην εξέλιξη, των Δύο Συνιστώντων Κρατών στη… μετεξέλιξη.

ΑΠΟΤΕΛΕΙ το ασανσέρ των τουρκικών μεθοδεύσεων ως τον στόχο της Άγκυρας για μετατροπή ολόκληρης της Κύπρου σε προτεκτοράτο της Τουρκίας. Είναι ο σκληρός πυρήνας της «λύσης» Διζωνικού Ισότιμου Συνεταιρισμού. Ώστε: Μέσω των Τ/κ Συγκυριάρχων και Ισοτίμων Συνεταίρων, να ελέγχει η Άγκυρα ολόκληρη την Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία.

Κ Α Ι ΗΤΑΝ η καρδιά της Ακροδεξιάς, των αμετανόητων λευκών ρατσιστών του Απαρτχάιντ της Νοτίου Αφρικής, το Λαϊκό Μέτωπο των Αφρικάνερς, “Afrikaner Volksfront”, που με αρχηγό τον παρασημοφορημένο απόστρατο στρατηγό Κωνστάντ Βιλτζόεν, και 100 χιλιάδες ορκισμένους «έως θανάτου» ένοπλους λευκούς ρατσιστές, απειλούσε με αιματοκύλισμα – κατά τις διαπραγματεύσεις 1990-94 των Νέλσον Μαντέλα και Φρεντερίκ ντε Κλερκ – αν δεν κατοχυρωνόταν, μέσα στα σύνορα της Ν. Αφρικής, ένα αυτόνομο κρατίδιο, αποκλειστικά της λευκής φυλής, κατά τα πρότυπα τής και τότε συζητούμενης από το 1977 για την Κύπρο, Δ.Δ.Ο.

Η Σ Α Ν ΟΙ τελευταίοι απειλητικοί σπασμοί του καταρρέοντος από το 1989 Ρατσιστικού Καθεστώτος της λευκής μειονότητας του Απαρτχάιντ, εναντίον του αποφυλακισθέντος 11η Φεβρ. 1990, μετά από 27 χρόνια στις φυλακές των ρατσιστών, αδούλωτου ΗΓΕΤΗ του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC) Μαντέλα. Εν μέσω φοβερών σφαγών, που με υποκίνηση κι εξοπλισμό από τους λευκούς σκληροπυρηνικούς του Απαρτχάιντ στα σώματα ασφαλείας, διέπρατταν οι μαύροι ακροδεξιοί την Ινκάθα των Ζουλού, εναντίον των μαύρων υποστηρικτών του ANC, οδηγώντας αιματηρά τότε τις προσπάθειες εκδημοκρατισμού της Ν. Αφρικής στο χείλος της Αβύσσου.

Α Π Ε Ρ Ρ Ι Ψ Ε μετά βδελυγμίας τη Διζωνική «Πολιτική Ισότητα» της λευκής μειονότητας του 15% με τη μαύρη πλειονότητα του 85% ο Μαντέλα. Επιμένοντας:

(α) Στην έννοια και πραγμάτωση του ενός ενιαίου και αδιαιρέτου λαού, με μεγαλοψυχία συμφιλίωσης, χωρίς ίχνος δικοινοτικού διαχωρισμού. Και:

(β) Στην ανυποχώρητη δημοκρατική αρχή, «ένας άνθρωπος, μία ψήφος».

Πέτυχε και θριάμβευσε: Από τις 11 Μαΐου 1994 ο Μαντέλα εξελέγη πρώτος μαύρος Πρόεδρος της ενιαίας και δημοκρατικής πλέον Νότιας Αφρικής.

Ο ΕΚΛΙΠΩΝ το 2013 Μαντέλα κληροδότησε στην ανθρωπότητα το παράδειγμα του τιτάνιου επιτεύγματος τής ανατροπής και της κατάργησης τού απεχθέστερου στον κόσμο Ρατσιστικού Καθεστώτος Απαρτχάιντ τής λευκής μειονότητας τού 15%, σε βάρος τής μαύρης πλειονότητας του 85% τού λαού – του ενός λαού – της Νοτίου Αφρικής.

– ΚΑΙ απέτρεψε την επιβολή κάθε καρκινώματος Δικοινοτισμού.

– ΚΑΙ εξοβέλισε κάθε ιδέα Διζωνικού εκτρώματος στην πατρίδα του.

– ΚΑΙ οικοδόμησε Πολίτευμα Ελευθερίας και Δημοκρατίας:

– ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ πολιτικής ισότητας των πολιτών και όχι των… κοινοτήτων.

– ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ όχι των «group rights» που απαιτούσαν οι λευκοί του Απαρτχάιντ, και στις διαπραγματεύσεις, ο τελευταίος λευκός πρόεδρος του Ρατσιστικού Καθεστώτος Φρεντερίκ ντε Κλερκ, αλλά:

– ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ τού «One Man One Vote – Κάθε Άνθρωπος Μία Ψήφος», του Νέλσον Μαντέλα και του ANC (Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου) και όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών, μαύρων και λευκών, πολιτών στη Ν. Αφρική.

ΠΡΟΧΘΕΣ Παρασκευή 19.3.2021 στην κυπριακή Βουλή – όπως ξανά πριν πέντε χρόνια 18.11.2016 στην παρόμοια συζήτηση – ήταν έκδηλη η αναφανδόν υποστήριξη του Δικοινοτισμού από τους ηγέτες και βουλευτές τού κυβερνώντος ΔηΣυ και του πρώην κυβερνώντος ΑΚΕΛ, που επικαλούντο τον Δικοινοτισμό του ζυριχικού Συντάγματος του 1960, αποσιωπώντας ότι υπήρξε επακριβώς, το πρωταίτιο καταστροφικό καρκίνωμα της Κύπρου και του εκ γενετής θνησιγενούς επ’ αυτής ζυριχικού μορφώματος.

Δ Ι Κ Ο Ι Ν Ο Τ Ι Σ Μ Ο Σ : Το δόλιο κατασκεύασμα, στο σύστημα διακυβέρνησης τής αποικίας που επινόησαν, επέβαλαν κι ανέπτυξαν, απ’ την πρώτη στιγμή που πάτησαν κυρίαρχοι στο νησί οι Εγγλέζοι αποικιοκράτες. Με την ανά τον κόσμο δοκιμασμένη τους τέχνη τού Διαίρει & Βασίλευε:

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ μετά που παρέλαβαν το 1878 από τον Σουλτάνο την Κύπρο, οι Βρετανοί, κατασκεύασαν, το 1883, το 18μελές Νομοθετικό Συμβούλιο τους, με Έξι διορισμένους Εγγλέζους, Τρεις εκλεγόμενους Μωαμεθανούς και Εννέα εκλεγόμενους Μη Μωαμεθανούς. Έτσι ώστε, εκ των Έξι πρώτων η νικώσα ψήφος τού Εγγλέζου Κυβερνήτη, μαζί με τις Τρεις Μωαμεθανικές, να εξουδετερώνουν τις Εννέα Μη Μωαμεθανικές (των αυτοχθόνων ανά τους αιώνες Ελλήνων της νήσου)…

ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ στο έπακρον τον αποικιοκρατικό Δικοινοτισμό, από τη δεκαετία του 1950, ως διαβατήριό του και ως στρατηγικό του προγεφύρωμα ο τουρκικός επεκτατισμός. Με σχεδιασμένο επιτελικά μακροπρόθεσμο στόχο την «Επανάκτηση της Κύπρου».

ΒΕΒΑΙΩΣ, από ένα σημείο και μετά, ο Δι-Κοινοτισμός εν Κύπρω, αφού εξετέλεσε την ιστορική του αποστολή, κατ’ ακρίβειαν των ήδη συμφωνηθέντων, αποχωρεί πλέον. Και δίνει την θέση του στον Δι-Κρατισμό. Ως εξής:

– ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ του Κοινού Ανακοινωθέντος Χριστόφια – Ταλάτ της 23ης Μαΐου 2008, εξέλειπαν τελεσίδικα οι Δύο Κοινότητες. Τη θέση τους κατέλαβαν τα δύο Συνιστώντα Κράτη (ή πολιτείες, στέιτς) ίσου μεταξύ τους καθεστώτος. Που θα συγκροτήσουν ισοτίμως τον Διζωνικό Συνεταιρισμό.

– ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ επίσης της Κοινής Διακήρυξης Αναστασιάδη – Έρογλου τής 11ης Φεβρουαρίου 2014, απουσιάζει ωσαύτως οιαδήποτε αναφορά σε Κοινότητες. Στη θέση τους τα Δύο Συνιστώντα Κράτη (ή πολιτείες) Ισότιμου Καθεστώτος. Ακόμη και η μία και μόνη Κυριαρχία και η μια και μόνη Διεθνής Προσωπικότητα, αναφέρεται ως «προερχόμενη εξίσου» όχι από τις Δύο Κοινότητες, αλλά «από Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους» που νοούνται ως συγκροτούντες τα δύο Συνιστώντα Κράτη (ή πολιτείες). Και οι οποίοι, ως άλλη μία επιτυχία τής τουρκικής στρατηγικής, απέκτησαν εμπράκτως, από το Σχέδιο Ανάν, το δικαίωμα δύο ξεχωριστών και ταυτόχρονων δημοψηφισμάτων, που αναλογούν στην αρμοδιότητα κυρίαρχων λαών και όχι κοινοτήτων. Εξ ου και η Τουρκία με το Ψευδοκράτος της, επιμένουν να ομιλούν για Δύο Λαούς και Δύο Κράτη στην Κύπρο, απαλείφοντας εδώ και χρόνια οποιαδήποτε αναφορά σε κοινότητες. .

Λάζαρος Α. Μαύρος

Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube