REAL TIME |

Weather Icon

Η Αντιτρομοκρατική του Βελγίου έβγαλε λαυράκια στην Αθήνα! Σύλληψη μελών ισλαμιστικής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης μεταναστών

Η Αντιτρομοκρατική του Βελγίου έβγαλε λαυράκια στην Αθήνα! Σύλληψη μελών ισλαμιστικής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης μεταναστών

Έρευνα στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική του Βελγίου για διακίνηση μεταναστών

Το ενδιαφέρον των αστυνομικών αρχών της χώρας μας ήρθε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο πλαίσιο της δικαστικής νομής που ζήτησαν οι Βέλγοι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πενήντα ενός χρονών από το Ιράκ ο Σάμα ο Ιταλός, 32 και 44, δύο ακόμα ομοεθνείς του, οι οποίοι φαίνεται να αποτελούν ένα ελληνικό παράρτημα εγκληματικής οργάνωσης στην διακίνηση μεταναστών προς την Ευρώπη.

Το ενδιαφέρον των αστυνομικών αρχών της χώρας μας ήρθε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο πλαίσιο της δικαστικής νομής που ζήτησαν οι Βέλγοι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο φερόμενος αρχηγός της οργάνωσης που συνελήφθη στο Βέλγιο φαίνεται να χρηματοδοτούσε ισλαμιστικές οργανώσεις και να διέθετε μέσω του 51χρονου διαβατήρια προς την περιοχή του Ιράκ προκειμένου να ταξιδέψουν στην Ευρώπη. Έτσι οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου από το τμήμα Ισλαμιστικής Ριζοσπαστικοποίησης έφτασαν εδώ στην χώρα μας, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Οι συγκεκριμένοι άνδρες συνελήφθησαν στις 24 Μαρτίου. O 51χρονος μάλιστα στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ταξιδεύοντας προς την Ρώμη. Διέθετε και Ιταλικό διαβατήριο. Οι άλλοι δύο στην περιοχή της Ηλιούπολης. Ο ένας μάλιστα είχα κάνει αίτημα ασύλου και ο άλλος παραμονής.

Το παράρτημα της εγκληματικής οργάνωσης πέρα από την Ελλάδα βρισκόταν και στην Γερμανία, στην Ιταλία και στην Τουρκία.

Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών μαζί με τους Βέλγους έχουν ξεκινήσει από το 2018 στο πλαίσιο της ταυτοποίησης των τριών ατόμων που τους ενδιέφεραν και τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής του Βελγίου βρέθηκαν στην Αθήνα για τουλάχιστον 5 ημέρες και θα υποβάλουν και ένταλμα έκδοσης του3 κατηγορουμένων.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube