REAL TIME |

Weather Icon
Αίγυπτος , Τουρκία 19 Μαρτίου 2021

H Toυρκία διέταξε το δίκτυο Brotherhood TV να σταματήσει να κριτικάρει την πολιτική της Αιγύπτου

H Toυρκία διέταξε το δίκτυο Brotherhood TV να σταματήσει να κριτικάρει την πολιτική της Αιγύπτου

Χωριανόπουλος Άγγελος

Οι τουρκικές αρχές διέταξαν τα τηλεοπτικά κανάλια που εδρεύουν στην Κωνσταντινούπολη και είναι συνδεδεμένα με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα να σταματήσουν να κριτικάρουν την Αίγυπτο. Η ανακοίνωση έρχεται καθώς το Κάιρο και η Κωνσταντινούπολη εξέτασαν τρόπους για να μειώσουν τις εντάσεις μεταξύ των δύο, οι οποίες ξεκίνησαν το 2013 μετά την ανατροπή του στρατού της Αιγυπτιακής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μόρσι, συμμάχου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πολλά μέλη της Αδελφότητας και οι υποστηρικτές τους έχουν φύγει στην Τουρκία από τότε που οι δραστηριότητές τους απαγορεύτηκαν στην Αίγυπτο. Τις τελευταίες ημέρες, αξιωματούχοι από την Αίγυπτο και την Τουρκία δήλωσαν ότι υπάρχει ένας συνεχιζόμενος διάλογος μεταξύ των δύο, αν και περιορισμένος. Η Τουρκία εξέδωσε εντολή σε τρία κανάλια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (El Sharq TV, Watan TV, Mekameleen) να σταματήσουν αμέσως να προβάλλουν πολιτικές εκπομπές επικριτικές για την Αίγυπτο και να προβάλλουν μόνο μη πολιτικές εκπομπές και σειρές.

Ένα tweet από τον επίσημο λογαριασμό της El Sharq TV έγραφε: «Για τους αγαπητούς μας οπαδούς, ζητούμε συγγνώμη [για το ότι δεν προβάλλουμε] το σημερινό επεισόδιο του« The Streets of Egypt ». Δεν δόθηκε περαιτέρω διευκρίνιση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube