Weather Icon

Γιατροί και επιστήμονες απευθύνουν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) Προειδοποίηση για τους κινδύνους του εμβολίου COVID-19

Γιατροί και επιστήμονες απευθύνουν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) Προειδοποίηση για τους κινδύνους του εμβολίου COVID-19

By Doctors for COVID Ethics/ Global Research, March 11, 2021 / 10 March 2021
.
Μετάφραση: Μ. Στυλιανού
.
Μια ομάδα επιστημόνων και ιατρών Covid 19 εξέδωσε σήμερα ανοικτή επιστολή με την οποία καλεί τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) να απαντήσει σε επείγοντα ερωτήματα ασφάλειας σχετικά με τα εμβόλια COVID-19 ή να ανακαλέσει την έγκριση των εμβολίων.
.
Η επιστολή περιγράφει σοβαρές πιθανές συνέπειες της τεχνολογίας εμβολίων COVID-19, προειδοποίηση πιθανών αυτοάνοσων αντιδράσεων, ανωμαλίες πήξης του αίματος, εγκεφαλικού επεισοδίου  και εσωτερικής  αιμορραγίας, “συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, του νωτιαίου μυελού και της καρδιάς”.
.
“Σε περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμα όλα αυτά τα στοιχεία”, γράφουν οι συγγραφείς, “απαιτούμε την ανάκληση της έγκρισης για τη χρήση των γονιδιακών εμβολίων μέχρι να αντιμετωπιστούν σωστά όλα τα παραπάνω ζητήματα με την άσκηση δέουσας επιμέλειας από τον EMA”.
.
New EMA director Emer Cooke: 'Safety and quality' of COVID-19 vaccine is my top priority | EuronewsΗ επιστολή απευθύνεται στην Emer Cooke, Εκτελεστική Διευθύντρια του EMA, και εστάλη τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021. Η επιστολή αντιγράφηκε στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρώπης και στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
.
Αναφέρει:
.
“Υποστηρίζουμε καταρχήν τη χρήση νέων ιατρικών παρεμβάσεων”. Ωστόσο, “υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, εκείνων που περιγράφονται παραπάνω, ότι η έγκριση των εμβολίων COVID-19 από τον EMA ήταν πρόωρη και απερίσκεπτη και ότι η χορήγηση των εμβολίων συγκροτήθηκε και εξακολουθεί να αποτελεί “ανθρώπινο πειραματισμό”, ο οποίος παραβίαζε και εξακολουθεί να παραβιάζει τον Κώδικα της Νυρεμβέργης”.
.
Σύνδεση με το γράμμα εδώ.
.
Δήλωση βίντεο από τον καθηγητή Sucharit Bhakdi, ομότιμο καθηγητή ιατρικής μικροβιολογίας και ανοσολογίας και πρώην πρόεδρο, Ινστιτούτο Ιατρικής Μικροβιολογίας και Υγιεινής: Για σχολιασμό επικοινωνήστε με τον καθηγητή Sucharit Bhakdi MD: [email protected] ή τον αναπληρωτή καθηγητή Michael Palmer MD:[email protected]
.
 Σε μια δημόσια δήλωση η ομάδα είπε…
.
Πριν προφθάσουμε να παραδώσουμε την επιστολή μας  ο Νορβηγικός Οργανισμός Φαρμάκων προειδοποίησε ότι τα εμβόλια COVID-19 μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνα για χρήση στους αδύναμους ηλικιωμένους, την ίδια την ομάδα που αυτά τα εμβόλια έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν. Θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι, λόγω των μηχανισμών δράσης των εμβολίων, για την τόνωση της παραγωγής πρωτεΐνης ακίδας,( spike protein) η οποία έχει δυσμενείς παθοφυσιολογικές ιδιότητες, μπορεί επίσης να υπάρχουν ευάλωτα άτομα που δεν είναι ηλικιωμένα και ήδη άρρωστα. Νέα δεδομένα δείχνουν ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου είναι τρεις φορές πιο συχνές σε εκείνους που έχουν προηγουμένως μολυνθεί από κοροναϊό, για παράδειγμα.
.
Κανένα από τα εμβόλια δεν έχει υποβληθεί σε κλινικές δοκιμές για περισσότερο από μερικούς μήνες, κάτι που είναι απλά πολύ μικρό διάστημα για την διαπίστωση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας.
.
“Ως εκ τούτου, ως σημείο εκκίνησης, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να απαριθμήσουμε και να αξιολογήσουμε όλους τους θανάτους που έχουν συμβεί εντός 28 ημερών από τον εμβολιασμό και να συγκρίνουμε τις κλινικές εικόνες με εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί.
.
«Γενικότερα, όσον αφορά την ανάπτυξη εμβολίων COVID-19, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης δήλωσε στο ψήφισμά της 2361, στις 27 Ιανουαρίου 2021, ότι τα κράτη μέλη πρέπει να διασφαλίσουν ότι όλα τα εμβόλια COVID-19 υποστηρίζονται από δοκιμές υψηλής ποιότητας που είναι ορθές και διεξάγονται με ηθικό τρόπο. Οι υπάλληλοι του EMA και άλλοι ρυθμιστικοί φορείς στις χώρες της ΕΕ δεσμεύονται από αυτά τα κριτήρια. Θα πρέπει να ενημερωθούν ότι ενδέχεται να παραβιάζουν το ψήφισμα 2361 εφαρμόζοντας ιατρικά προϊόντα που βρίσκονται ακόμη σε μελέτες φάσης 3.
.
“Σύμφωνα με το Ψήφισμα 2361, τα κράτη μέλη πρέπει επίσης να ενημερώνουν τους πολίτες ότι ο εμβολιασμός ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός και να διασφαλίζουν ότι κανείς δεν πιέζεται πολιτικά, κοινωνικά ή με άλλο τρόπο να εμβολιαστεί. Τα κράτη μέλη υποχρεούνται περαιτέρω να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν υφίσταται διακρίσεις επειδή δεν λαμβάνει το εμβόλιο.»
.
Η επιστολή έρχεται ως Διάβημα πολιτών κατά των σχεδίων της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για διαβατήρια εμβολίων που ξεπέρασε τις 270.000 υπογραφές, περισσότερες από τις διπλάσιες από αυτές που απαιτούνται για να καταστήσει υποχρεωτική την εξέταση  και  συζήτηση της από βουλευτές.
.
Οι γιατροί και οι επιστήμονες μπορούν να υπογράψουν την ανοιχτή επιστολή στέλνοντας το όνομα, τα προσόντα, τους τομείς εξειδίκευσης και τη χώρα πρακτικής τους στη: [email protected] .
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube