Ακολουθήστε μας

Διεθνή

Γερμανία: Συντάξεις στο όριο της φτώχειας για σχεδόν το 1/3 των εργαζομένων

Δημοσιεύτηκε στις

Σχεδόν το ένα τρίτο των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης στη Γερμανία θα πρέπει να τα βγάλει πέρα με σύνταξη κάτω των 1.100 ευρώ μετά από 45 χρόνια εργασίας. Να αυξηθούν οι συντάξεις στο επίπεδο της εποχής Χέλμουτ Κολ, ζητά η Αριστερά (Die Linke).

Περίπου 6,3 εκατομμύρια εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης στη Γερμανία ελάμβαναν το 2019 ακαθάριστο  μηνιαίο μισθό κάτω των 2.650 ευρώ. Μετά από 45 χρόνια εργασίας, αυτό σημαίνει ακαθάριστη σύνταξη κάτω των 1.100 ευρώ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

Μετά την αφαίρεση των εισφορών, η καθαρή σύνταξη ανέρχεται σε περίπου 1.100 ευρώ το μήνα. Στη Γερμανία, αυτό αντιστοιχεί περίπου στο όριο φτώχιας και αφορά ορισμένες επαγγελματικές ομάδες όπως είναι οι υπάλληλοι στη νοσηλευτική και γηριατρική περίθαλψη, σε υπηρεσίες υγείας και διάσωσης, σε ταχυδρομικές υπηρεσίες, υπηρεσίες ταχυμεταφορών, οι μαίες και οι πωλητές. Εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης και όσοι έχουν μείνει άνεργοι δεν περιλαμβάνονται στα στοιχεία.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς (Die Linke), Nτίτμαρ Μπαρτς, επέκρινε μετά την ανακοίνωση των στοιχείων το γεγονός ότι πολλοί εργαζόμενοι απειλούνται με φτώχεια στα γηρατειά παρά την πλήρη απασχόλησή τους.

«Οι μισθοί είναι συχνά πολύ χαμηλοί και οι εργαζόμενοι παίρνουν πολύ μικρή σύνταξη. Δεν είναι δυνατό με 45 χρόνια εργασίας με ένα μέσο μισθό, η σύνταξη να είναι κάτω από 1.100 ευρώ καθαρά. Αυτό είναι το αντίθετο της αναγνώρισης των προσπαθειών μιας ζωής», δήλωσε στις εφημερίδες το Δημοσιογραφικού Oμίλου Funke και ζήτησε υψηλότερους μισθούς και νέα συνταξιοδοτική πολιτική. «Το συνταξιοδοτικό επίπεδο πρέπει να ανεβεί ξανά στο επίπεδο της εποχής του Χέλμουτ Κολ», τόνισε.

doryforos-europa.blogspot.com

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Daily Mail: Ο Ουκρανός κατάσκοπος-φάντασμα πίσω από τον «Ιστό Αράχνης»! Η επιχείρηση με τα drones που κατέστρεψαν ρωσικά βομβαρδιστικά

Είναι ο άνθρωπος που –σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές– βρισκόταν πίσω από τη φιλόδοξη επιχείρηση «Ιστός της Αράχνης», την οποία εκτέλεσε την περασμένη Κυριακή η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας (SBU), καταφέρνοντας να πλήξει ταυτόχρονα τέσσερις στρατιωτικές βάσεις βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Το όνομα του Αρτέμ Τιμοφιέγιεφ εισέρχεται θριαμβευτικά στα χρονικά των πιο παράτολμων επιχειρήσεων σύγχρονου πολέμου.

Είναι ο άνθρωπος που –σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές– βρισκόταν πίσω από τη φιλόδοξη επιχείρηση «Ιστός της Αράχνης», την οποία εκτέλεσε την περασμένη Κυριακή η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας (SBU), καταφέρνοντας να πλήξει ταυτόχρονα τέσσερις στρατιωτικές βάσεις βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος.Η Ρωσία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Το Κίεβο, από την άλλη, μιλά για «την πιο επιτυχημένη επιχείρηση στρατιωτικής υπονόμευσης στη σύγχρονη ιστορία».

Η επίθεση οργανώθηκε με τρόπο ασύλληπτο: περισσότεροι από 100 καμικάζι FPV drones εκτοξεύθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, από φορτηγά-κάλυψης που είχαν σταθμεύσει δίπλα ή απέναντι από τις βάσεις, οι οποίες φιλοξενούσαν το βαρύ πυρηνικό αεροπορικό οπλοστάσιο της Ρωσίας — τα στρατηγικά βομβαρδιστικά TU-95, TU-22 και TU-160. Οι εκρήξεις και η καταστροφή που προκλήθηκε, όπως φαίνεται από δορυφορικές εικόνες και βίντεο drones, επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό της Ουκρανίας για καταστροφή του ενός τρίτου του ρωσικού στόλου, γράφει χαρακτηριστικά η Daily Mail.

Κι όμως, η καρδιά αυτής της «αράχνης» φαίνεται πως ήταν ένας μόνο άνθρωπος: ο Αρτέμ Τιμοφιέγιεφ.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Ρωσία: Δορυφορικές εικόνες αποτυπώνουν το μέγεθος των ζημιών σε ρωσικά αεροσκάφη μετά την ουκρανική επιδρομή με drones

Η Ουκρανία έβαλε στο στόχαστρο τουλάχιστον τέσσερις αεροπορικές βάσεις σε όλη τη Ρωσία, χρησιμοποιώντας 117 drones που εκτοξεύτηκαν από φορτηγά κοντά στους στόχους.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Δορυφορικές εικόνες από ρωσική αεροπορική βάση, που ελήφθησαν λίγο μετά την ουκρανική επιδρομή με drones το Σαββατοκύριακο, δείχνουν ότι πολλά ρωσικά βομβαρδιστικά καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές, σύμφωνα με αναλυτές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η Ουκρανία έβαλε στο στόχαστρο τουλάχιστον τέσσερις αεροπορικές βάσεις σε όλη τη Ρωσία, χρησιμοποιώντας 117 drones που εκτοξεύτηκαν από φορτηγά κοντά στους στόχους. Πολλά αεροσκάφη επλήγησαν σε τουλάχιστον δύο τοποθεσίες, σύμφωνα με το Reuters.

Εικόνες της Capella Space που δημοσίευσε το Reuters, αποκαλύπτουν το μέγεθος των ζημιών σε αρκετά αεροσκάφη που βρίσκονται κατά μήκος του διαδρόμου προσγείωσης σε βάση στην περιοχή Ιρκούτσκ της Σιβηρίας.

Planet Labs PBC (left) & Capella Space/Handout via REUTERS
Capella Space/Handout via REUTERS
Δορυφορική εικόνα δείχνει το αεροδρόμιο Μπελάγια στο Ιρκούτσκ πριν από την ουκρανική επίθεση με drones. Planet Labs PBC/Handout via REUTERS.
Δορυφορική εικόνα δείχνει ζημιές σε αεροσκάφη στο αεροδρόμιο Μπελάγια στο Ιρκούτσκ. Capella Space/Handout via REUTERS.

Η επιχείρηση «Ιστός της Αράχνης»

Η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της Ουκρανίας, SBU, ανέλαβε την ευθύνη για την επιχείρηση, με τίτλο «Ιστός της Αράχνης», ανακοινώνοντας ότι συνολικά 41 ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη χτυπήθηκαν.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε εξαιρετική την επίθεση, η οποία έπληξε στόχους έως και 4.300 χλμ. από την πρώτη γραμμή του πολέμου.

Κατά την SBU, οι ζημιές που προκλήθηκαν από την επιχείρηση ανέρχονται σε 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ειδικοί δήλωσαν ότι η επιχείρηση δεν είναι αρκετή για να εμποδίσει τις πυραυλικές επιθέσεις ρωσικών βομβαρδιστικών στην Ουκρανία, ωστόσο είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να αντικατασταθούν τα αεροπλάνα που καταστράφηκαν, επειδή ορισμένα από αυτά δεν παράγονται πλέον.

Η επίθεση θεωρείται πιθανό να αναγκάσει τη Ρωσία να αναδιαμορφώσει την αεράμυνά της, σύμφωνα με ερευνητές του Ινστιτούτου Μελέτης του Πολέμου (ISW).

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Ζελένσκι: Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη στα τέλη Ιουνίου προσκλήθηκε η Ουκρανία

ΟΟυκρανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η μη συμμετοχή της χώρας του στη σύνοδο θα χάριζε «μια νίκη» στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος απορρίπτει κατηγορηματικά ένταξη της Ουκρανίας στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία προσκλήθηκε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη στα τέλη Ιουνίου, καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η μη συμμετοχή της χώρας του στη σύνοδο θα χάριζε «μια νίκη» στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος απορρίπτει κατηγορηματικά ένταξη της Ουκρανίας στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

«Λάβαμε πρόσκληση για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε χθες ο Ουκρανός πρόεδρος μετά από συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Στα τέλη Μαΐου, ο Ζελένσκι προέτρεψε τα κράτη του ΝΑΤΟ να προσκαλέσουν την Ουκρανία στη σύνοδο κορυφής, που έχει προγραμματιστεί για τις 24-26 Ιουνίου στη Χάγη της Ολλανδίας.

«Αν η Ουκρανία δεν είναι παρούσα στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, αυτό θα είναι μια νίκη για τον Πούτιν, όχι εναντίον της Ουκρανίας, αλλά εναντίον του ΝΑΤΟ», είπε την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξη Τύπου.

Το Κίεβο θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ή να λάβει «εγγυήσεις ασφαλείας» από τη συμμαχία για να αποτρέψει τη Ρωσία από το να εισβάλει ξανά.

Μια ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θεωρείται απαράδεκτη από τη Μόσχα, η οποία βλέπει τη Συμμαχία ως υπαρξιακή απειλή για τα σύνορά της.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ένταξης του Κιέβου στο ΝΑΤΟ.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διεθνή30 λεπτά πριν

Daily Mail: Ο Ουκρανός κατάσκοπος-φάντασμα πίσω από τον «Ιστό Αράχνης»! Η επιχείρηση με τα drones που κατέστρεψαν ρωσικά βομβαρδιστικά

Είναι ο άνθρωπος που –σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές– βρισκόταν πίσω από τη φιλόδοξη επιχείρηση «Ιστός της Αράχνης», την οποία...

Διεθνή1 ώρα πριν

Ρωσία: Δορυφορικές εικόνες αποτυπώνουν το μέγεθος των ζημιών σε ρωσικά αεροσκάφη μετά την ουκρανική επιδρομή με drones

Η Ουκρανία έβαλε στο στόχαστρο τουλάχιστον τέσσερις αεροπορικές βάσεις σε όλη τη Ρωσία, χρησιμοποιώντας 117 drones που εκτοξεύτηκαν από φορτηγά...

Οικονομία2 ώρες πριν

Υπό διπλό ασφυκτικό κλοιό η ελληνική κονσερβοποιία

Ο δασμολογικός πόλεμος που έχει ξεκινήσει ο Αμερικανός Πρόεδρος, όπως επισημαίνει στη «Ν» ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ), Κώστας...

Οικονομία3 ώρες πριν

Οι επικίνδυνες εξαρτήσεις που απειλούν το οικονομικό μέλλον του Πακιστάν

Κρίσιμο σταυροδρόμι! Ο Οικονομικός Διάδρομος Κίνας-Πακιστάν εξελίσσεται σε συστηματική υπονόμευση της βιομηχανικής κυριαρχίας του Ισλαμαμπάντ

Διεθνή3 ώρες πριν

Ζελένσκι: Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη στα τέλη Ιουνίου προσκλήθηκε η Ουκρανία

ΟΟυκρανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η μη συμμετοχή της χώρας του στη σύνοδο θα χάριζε «μια νίκη» στον Ρώσο πρόεδρο...

Δημοφιλή