fbpx
Weather Icon

Επιχείρηση εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού των πολιτών στην Κύπρο

Επιχείρηση εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού των πολιτών στην Κύπρο

Νευροκαβαλίκεμα

Της δρος Ελένης Θεοχάρους, τ. Ευρωβουλευτού

Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι όποιος εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ προσπαθήσει να ερμηνεύσει την δήλωση Αβέρωφ για παραχώρηση “πολιτικής ισότητας ” στους τούρκους, προκειμένου να μας επιστρέψουν μια σφήνα γης στην Μόρφου και μια σφήνα στο Βαρώσι, δίνει διαφορετική εκδοχή, προβαίνει σε διαφορετική ερμηνεία, βρίσκεται σε μεγάλη αμηχανία γιατί μέχρι τώρα παπαγάλιζε την φράση ” ΔΔΟ με πολιτική ισότητα”, πολλές φορές κάθε μέρα. Σε βαθμό που η γλωσσική φάλαγγα στην οποία μας υπέβαλλαν καθημερινά να μας δημιουργήσει εξαρτημένα αντανακλαστικά βερμπαλιστικού τύπου.

Από την άλλη , οι εκπρόσωποι του ΑΚΕΛ με πανομοιότυπο ακελικό λεξιλόγιο δηλώνουν ότι την “πολιτική ισότητα” την παραχωρήσαμε, την συμφωνήσαμε , δεν τίθεται ζήτημα πια.

Η ίδια η κυβέρνηση της ΚΔ ισχυρίζεται ότι διεκδικεί λύση που να είναι συμβατή με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ αλλά και με τις αρχές και αξίες της ΕΕ, τις 4 βασικές ελευθερίες, την αποκατάσταση και εφαρμογή, σε συνθήκες ασφάλειας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση φαίνεται δεν γνωρίζει ή δεν θέλει να γνωρίζει τι προνοούν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ που αφορούν την ΚΔ. Το μόνο που γνωρίζει και πιπιλίζει εξ αυτών είναι την φράση: “λύση ΔΔΟ με πολιτική ισότητα”.
Επίσης ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ή ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ότι όσα προνοούν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, καταστρατηγούν αρχές, αξίες, βασικές ελευθερίες, ανθρώπινα δικαιώματα.

Συνεπώς ξυπόλητη στ’ αγκάθια πάει στην Γενεύη, όσους “συνταγματολόγους ” και αν επιστρατεύσει. Χωρίς καν να πάρει χαμπάρι, θα αναγνωρίσει την νομιμότητα της τουρκικής εισβολής, κατοχής, εθνικού ξεκληρίσματος , εκτουρκισμού και εξισλαμισμού των κατεχομένων. Θα αναγνωρίσει το προϊόν τυφλής πολεμικής βίας που λέγεται “ΤΔΒΚ”.

Έναντι πινακίου φακής!

Επιπλέον πάει στην Γενεύη-στον λάκκο των τουρκοβρετανικών λεόντων- χωρίς όρους. Χωρίς καν να ζητήσει την άρση των επ’ εσχάτων τετελεσμένων της Τουρκίας που έχει ελέγξει με τον στόλο της τις θάλασσες μας, επιτίθεται στο Αιγαίο και η Ελλάδα ασχολείται με τον Λιγνάδη, εποικίζει το Βαρώσι, προκαλεί κατά μήκος της γραμμής καταπαύσεως του πυρός και εξακολουθεί να αποστέλλει μαζικά “μετανάστες” στις ελεύθερες περιοχές , δημιουργώντας την πέμπτη φάλαγγα που θα χρησιμοποιήσει την κρίσιμη ώρα. Το σχέδιο επιστροφής και επανεγκατάστασης στα κατεχόμενα τουρκοκυπρίων μεταναστών από το Λονδίνο, συνεχίζεται σιωπηλά και ασχέτως των προειδοποιήσεων των αρμοδίων αρχών προς την Κυβέρνηση τούτο θεωρείται “φυσιολογικό”. Οι τουρκοκυπριακές περιουσίες στις ελεύθερες περιοχές επανέρχονται στα χέρια των ιδιοκτητών τους ή σε Άγγλους που τις έχουν αγοράσει, χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν ο ” συναισθηματικός δεσμός” του δύσμοιρου Ελληνοκύπριου που μένει σ ‘ αυτήν, όπως αποδέχτηκε η κυβέρνηση μας για τις Ελληνικές περιουσίες στα κατεχόμενα που παραδίδονται στα χέρια των χρηστών-κλεφτών- κλεπταποδόχων σφετεριστών όπου για συναισθηματικούς λόγους θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Βεβαίως προετοιμάζουν τον λαό “ψυχολογικά” οι κυβερνώντες και ο ΔΗΣΥ, με πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και ψευδολογίες, φτηνή προπαγάνδα και παραπλανητικές ερμηνείες , προκειμένου να πείσουν ότι αυτό που θα επιδιώξουν στην πενταμερή και σε ότι ακολουθήσει θα είναι “Ομοσπονδία αποκεντρωμένων εξουσιών” για να μην δημιουργείται δυσλειτουργία σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης. “Καθρεφτάκια και λαλάκια” σε ιθαγενείς στην Αφρική του 18 ου αιώνα. Σ’ αυτή την μάχη έχουν εμπλακεί όλοι οι υποστηρικτές της ΔΔΟ καθοδηγούμενοι από τα κομματικά ιερατεία των δύο συνεργαζομένων και απεργαζομένων το τέλος της ΚΔ , μεγάλων κομμάτων. Προετοιμάζουν τον λαό για λύση ελεεινή, τύπου «Χαλαρή Συνομοσπονδία»την οποία θα εμφανίσουν ως “χαλαρή αποκεντρωμένη ομοσπονδία”, τα καλά της οποίας ανακάλυψαν αίφνης.

Και επειδή η ξυπόλητη στ’ αγκάθια κυβέρνηση μας, “δεσμεύτηκε” ότι δεν θα φέρει ενώπιον του λαού λύση μη αρεστή, η οποία θα απορριφθεί σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα, ό,τι “πετύχει” στην Γενεύη, (όποια συμφωνία συνάψει δηλαδή γιατί μόνο καταστροφή θα επιφέρει η πενταμερής), θα το βαφτίσει “ΔΔΟ με καλό περιεχόμενο” και θα προσπαθήσει να το περάσει μαζί με τους συνοδοιπόρους της του ΑΚΕΛ και άλλους αφελείς ή παραδομένους , στο δημοψήφισμα.

Εκείνο που δεν κολλάει είναι η υπερβαλλόντως πατριωτική έξαρση του Αβέρωφ όπου προ τριών εβδομάδων , στεντορείως διατράνωνε πως δεν χαρίζει ούτε την Κερύνεια, ούτε την Καρπασία, ούτε την Μόρφου, ούτε το Βαρώσι σε κανέναν. Τώρα συμβιβάζεται με λίγο Βαρώσι και λίγη Μόρφου.

 

σχετικά άρθρα