Weather Icon

Ένα γράμμα όπου δει

Ένα γράμμα όπου δει

Τα ανόητα κλαψουρίσματα/διαμαρτυρίες για δικαιώματά μας

 που πείσμωνα απευχόμαστε να τυποποιήσουμε γραπτώς και διεθνώς

Γράφει ο Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

     Πρόσφατα εμφανίστηκε ο νεόκοπος Αμερικανός ΥΠΕΞ Μπλίνκεν για να  υπενθυμίσει στην Ελλάδα – πάντα «φιλικά», εννοείται! – ότι το ετοιμοθάνατο (κατά Μακρόν) ΝΑΤΟ «διαδραματίζει καλό ρόλο ώστε η Τουρκία να κρατά τα πλοία της εκτός των θαλάσσιων περιοχών που «διεκδικούν άλλοι»!!! (επιφωνήματα του γράφοντος).

     Τώρα βέβαια, μιλώντας για το ΝΑΤΟ που κάνει όλα αυτά – εδώ γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Καινούργιος είναι ο Μπλίνκεν, αλλά ξέρει  κιόλας πολύ καλά να «κοροϊδεύει διεθνώς»:  – παλιά μου τέχνη κόσκινο, γονιδιακή τέχνη.

     Οπότε, δηλαδή: αν καταλάβαμε καλά, είναι οι «άλλοι» – οι οποίοι δεν  μπορεί να είναι παρά οι Έλληνες! – που «διεκδικούν», κατά τον αλόγιστο και αδιάβαστο Μπλίνκεν (που κάνει πως δεν ξέρει!), θαλάσσιες περιοχές οι οποίες δεν τους ανήκουν και καραδοκούν να τις αρπάξουν(!!),

     πολύ πιθανόν εννοώντας το Αιγαίο και τη θάλασσα από τη Κρήτη/Ρόδο ως τη Κύπρο(ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου).

    Στην ουσία, σύμφωνα με τη «λογική» του Μπλίνκεν, ο θύτης(Τούρκος) είναι το θύμα και τανάπαλιν το θύμα (Έλληνας) είναι ο θύτης!

     Να ‘τα μας λοιπόν τα καλά «υπολογισμένα» αμερικάνικα αλλοπρόσαλλα: απ’ τη μια πλευρά ο Μπίντεν να εκθειάζει (δήθεν) την Ελλάδα δίνοντας σε όλους την (λανθασμένη) εντύπωση φιλελληνισμού, ως και «ενθουσιάζοντας»(!) Έλληνας πολιτικούς σχολιαστές και πολίτες, κι απ΄ την άλλη ο υπουργός του να σκάβει το λάκκο στην ίδια Ελλάδα με πιστές αντιγραφές τουρκικών σχεδιασμών.

     Αλλά όμως γιατί τώρα μετά απ’ αυτό το νιοστό «πολιτικό κρούσμα» ερχόμαστε να διαμαρτυρηθούμε  και να δείξουμε την… έκπληξή μας επειδή οι Τούρκοι αμφισβητούν την ελληνική «ιδιοκτησία» θαλάσσιων περιοχών και οι «φίλοι και σύμμαχοι» Αμερικανοί, Άγγλοι, Ισπανοί, Ιταλοί, Γερμανοί και άλλοι ακόμη επιβεβαιώνουν τις τουρκικές αμφισβητήσεις;!

    Απ’ ό, τι φαίνεται,  είναι φανερό πως, κατά την ενδόμυχη γνώμη του αξιότιμου Μπλίνκεν – άλλος ιστορικός φανταζίστας με περικεφαλαία: οι ΗΠΑ βρίθουν από τέτοια… νούμερα! – οι «άλλοι», υπονοεί,  που κακώς «διεκδικούν» ελεύθερες θαλάσσιες περιοχές οι οποίες όμως οι Τούρκοι λένε πως τους ανήκουν, είναι οι Έλληνες, (δεν υπάρχουν άλλοι εκεί) και μόνο οι Έλληνες,  που έχουν το θράσος να θέλουν κάτι που δεν είναι δικό τους!!!

   Αυτό όμως μας οδηγεί απευθείας και αβίαστα στη μια και βασική αιτία  που άλλη δεν  είναι παρά οι απίστευτες, νοσηρές, ηλίθιες και παρανοϊκές καταστάσεις που δημιουργεί η αφασία, η φοβία, η ανικανότητα, η δειλία, η αναποφασιστικότητα και η υποχωρητικότητα της Ελλάδας,

     θέλω να πω των ελληνικών κυβερνήσεων, τουτέστιν των Ελλήνων πρωθυπουργών που σκάβουν το λάκκο για να πέσει μέσα η χώρα τους, σαν να μην είναι Έλληνες οι ίδιοι, αλλά ξένοι κυβερνητικοί πράκτορες, με προεξάρχων και πρώτο διδάξαντα Κώστα Σημίτη!

     Και  επομένως είναι τότε τελείως ανόητο, βλακώδες το να «πετάγεσαι» διαμαρτυρόμενος και να ρίχνεις φταιξίματα δεξιά κι αριστερά για κάτι που υπάρχει, που είναι το αντικείμενο αμφιβολιών, που έγινε αντικείμενο αμφισβήτησης πολύ απλά γιατί ΕΣΥ ο ίδιος το άφησες να γίνει, απλούστατα γιατί ΕΣΥ ο ίδιος δεν έκανες και δεν κάνεις τίποτα για να μη γίνει!!!

     Και τί πάει να πει όλο ετούτο;

     Πολύ απλά και πέρα από όποια φαντασία, πάει να πει πως αναμφισβήτητα εσύ φταις εάν ο άλλος, ο οποιοσδήποτε άλλος, έρχεται και αμφισβητεί την παρουσία σου σε περιοχές που ο διεθνής νόμος αναγνωρίζει πως πρέπει να είναι δικές σου, είναι δικές σου και έχεις το πλήρες δικαίωμα να τις αποκτήσεις επίσημα και με τη διεθνή βούλα

      αρκεί να πραγματοποιήσεις ορισμένες απαραίτητες πράξεις διεθνούς εμβέλειας!!

      Δεν μπορείς να έρχεσαι εσύ και να λες – και να το γράφεις κιόλας σε κείμενα που πολλοί διαβάζουν – ότι κάποιος «αμφισβητεί την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας» σε μεγάλες θαλάσσιες περιοχές, – μεγάλες θαλάσσιες περιοχές που εσύ ο ίδιος άφησες ελεύθερες, τις κατάντησες ξέφραγο αμπέλι, τις εγκατέλειψες στις βλέψεις του οποιουδήποτε,

     γιατί εσύ ποτέ δεν θέλησες, ποτέ δεν είχες τη βούληση να τις ενσωματώσεις στον κορμό της χώρας σου, δειλέ και μειοδότη των ελληνικών δικαιωμάτων, ποτέ δεν διανοήθηκες να ενεργήσεις έτσι ώστε όλες αυτές οι μεγάλες θαλάσσιες περιοχές να μη μείνουν έκθετες, εκτεθειμένες στις ορέξεις του ΕΧΘΡΟΥ ΣΟΥ, ορέξεις που οι ίδιοι οι δήθεν «φίλοι» σου συμφεροντολογικά δέχονται και εγκρίνουν και «επαυξάνουν» εις βάρος σου!

      Είναι γελοίο το να έρχεσαι και να «κλαίγεσαι» ότι οι «σύμμαχοί» σου (δήθεν «σύμμαχοι», όπως κάλλιστα γνωρίζεις) δεν σε υποστηρίζουν σε δήθεν δικά σου δικαιώματα που εσύ ίδιος, πρώτος και καλύτερος, δεν μερίμνησες ποτέ να τα διασφαλίσεις με τις προβλεπόμενες, νόμιμες, για εσένα και για όλους, διεθνείς πράξεις, δεν φρόντισες ποτέ να τα εξασφαλίσεις και επικυρώσεις σαν δικά σου και μόνο δικά σου δικαιώματα και κυριαρχίες!!

     Και «κλαίγεσαι» – αλλά βέβαια μπορεί και να είσαι τόσο κυνικός και ψεύτης ώστε να παριστάνεις πως «κλαίγεσαι»! – γιατί όλοι σε αποκαλούν «γραφικό» επειδή «απαιτείς» οι άλλοι να μην αγγίξουν «χώρους» οι οποίοι πάνω τους δεν φρόντισες ποτέ να βάλεις μία δική σου «σφραγίδα», αλλά τους άφησες «ελεύθερους και ωραίους» στη διάθεση του καθενός.

     Γίνεσαι κάθε φορά και περισσότερο γραφικός όσο περνάει ο καιρός και  η δική σου αδράνεια δημιουργεί την χρησικτησία του άλλου – οπότε γίνεσαι και εγκληματικά γραφικός γιατί σε εσένα όλοι βλέπουν τον χρήσιμο σε άλλους ηλίθιο, τον χρήσιμο ηλίθιο της παρέας των «φίλων» του, που ομφαλοσκοπεί, αιθεροβάμονας, σε φαντασιώσεις ιδιοκτησιών αναπόδεικτες γιατί  «παρέλειψες», ούτε καν σκέφτηκες, ο υπερανόητος, και μήτε θέλησες να αποδείξεις ότι είναι δικές σου!

     Και η γραφικότητά σου – η οποία στο τέλος γίνεται τραγική ανικανότητα και μηδενικότητα – γίνεται επίσης και είναι ακόμα πιο γελοία γιατί πιστεύεις – εσύ το λες! – ότι το να λες απλά πως «ακολουθείς το διεθνές δίκαιο» σου δίνει το δικαίωμα να θεωρείς δικό σου ό, τι απλά εσύ λες πως το διεθνές δίκαιο σου το αναγνωρίζει!!

     Σκέτη παράνοια μυαλού. Ή, αν προτιμάμε, σκέτη προδοσία της χώρας σου, εγκληματικό άλλοθι για την εγκληματική αδράνεια σου, όντας εν γνώσει σου τα συντριπτικά πλήγματα που επιφέρεις σε αυτή τη δόλια χώρα σου.

     Αλλά για να μη πολυλογούμε, με τέτοια μυαλά που κουβαλάς θα μπορούσες μήπως να διακρίνεις – λέμε τώρα! – τί θα έπρεπε να πράξεις ώστε να μη είσαι γελοίος, γραφικός και καραγκιόζης; Και προπαντός δειλός μειοδότης;

     Πάντως δεν είναι δύσκολο. Καθόλου. Φτάνει να το θέλεις, γιατί αν το θέλεις πραγματικά, με δύναμη και αποφασιστικότητα, θα πάψεις στη στιγμή να είσαι γραφικός και γελοίος και καραγκιόζης

     και θα γίνεις ένας που όλοι θα σέβονται, όλοι θα εκτιμούν, όλοι θα θέλουν για σύμμαχό τους, μη σου πω και λίγο θα σε φοβούνται, διότι οι αποφασισμένοι και οι θαρραλέοι όλο και κάποιο αίσθημα φόβου εμπνέουν στους άλλους.

     Στο δια ταύτα λοιπόν, τί θα πρέπει (θα έπρεπε κιόλας προ πολλού) να κάνεις, ευλογημένε άνθρωπε του θεού που θέλεις να είσαι ο σωστός Έλληνας και όχι το πουλημένο τομάρι όπως μπορεί να φαίνεσαι;

     Μόνο δυο πράγματα, με τη βούλα του διεθνούς δικαίου που τόσο πολύ αλλά στα κουτουρού επικαλείσαι:

      – όλα τα χωρικά σου ύδατα στα 12 ν.μ.

      – και την ΑΟΖ σου με τη Κύπρο που περιμένει,

ό, τι και έρχονται να σου λένε  ή να απειλούν οποιοιδήποτε άλλοι!

       Το πολύ-πολύ θα μπορείς να κάνεις 12 ν.μ. σε όλη την ελληνική ακτή, ηπειρωτική και νησιώτικη και 6 ν.μ. στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σαν χειρονομία φιλίας προς την Τουρκία, αν και δεν το αξίζει!

       Ή και να κάνεις 10 ν.μ. αιγιαλίτιδας ζώνης για εναρμόνιση με τον εναέριο χώρο.

      Μόνο δυο πράγματα λοιπόν, άμεσα όμως συνδεδεμένα με την UNCLOS.

      Qui si parrà la tua nobilitate, όπως θα έλεγε ο Δάντης, ένας που πολλά ήξερε από προδοσία.

       Και τότε ας αφήσουμε τα παράπονα και τους οδυρμούς γιατί δήθεν άλλοι «καταπατούν» δικά μας «χωράφια» που δεν έχουν πάνω τους κανένα δικό μας όνομα γιατί εμείς δεν τα έχουμε ονοματίσει, και γιατί οι άλλοι (ξένοι) δεν μας υπολογίζουν, «μας τη φέρνουν» βάναυσοι και δεν υποστηρίζουν ποτέ τα «δίκαια δικαιώματά μας» που εμείς αφήνουμε να αιωρούνται μες στο τίποτα!

       Έτσι συμβαίνει και βγαίνουν άσχετοι κονδυλοφόροι που μας λένε: «η Ελλάδα σέρνεται απ’ εδώ…», «σέρνουν την Ελλάδα απ’ εκεί…», «σέρνεται ο πρωθυπουργός σε συνομιλίες…», και άλλα τέτοια ευτράπελα.

       Το θέμα είναι γιατί αρέσει στο κόσμο να αυτοκοροϊδεύεται νομίζοντας πως λέει κάτι το σημαντικό.

                                                                         Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

                                                                                Ελληνιστής

ΥΓ.  Μαθεύτηκε και κάτι άλλο σπουδαίο, που έρχεται να «συμπληρώσει» ό, τι ειπώθηκε παραπάνω, και δηλαδή πως:

        – για να κρατάνε οι Αμερικανοί καλύτερα και περισσότερο αλυσοδεμένους τους «φίλους» Έλληνες

       – ζήτησαν να επεκτείνουν την ανανέωση της «αμυντικής συμφωνίας» με Ελλάδα από ένα χρόνο που είναι σε πέντε χρόνια!

       Επίσης ζητούν να δημιουργήσουν μια άλλη βάση ακόμα στο Βόλο, όπου θέλουν να «τοποθετήσουν» μια ολόκληρη ταξιαρχία, την 32η Πεζοναυτών!

       Και σαν αντάλλαγμα τί θα πάρει η Ελλάδα; Θα λέγαμε κάτι με… λαδόκολλα, αλλά η ευπρέπεια δεν το επιτρέπει, αν και εκφράζει σωστά την κατάσταση. Πάντως φαίνεται πως το μόνο δήθεν αντάλλαγμα δεν θα είναι καμία συνέργεια εναντίον της επιθετικότητας των Τούρκων, που τη χρειάζεται Ελλάδα, αλλά η… «μελλοντική», μπορεί όμως και σύντομη  επέκταση της Σούδας ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται και σκάφη του ελληνικού Π.Ν.. κάνοντας επιτέλους τη Σούδα τεράστια βάση του 6ου Στόλου (η άφιξη του ‘Eisenhower’ κάτι θα σημαίνει!)

      και ενδεχομένως η (πολύ πάντως μακρινή) δημιουργία ναυπηγείου στη Καβάλα,

      μια άλλη, όπως λένε στην Ιταλία, americanata, με τα δήθεν ναυπηγεία που θέλουν να «σπείρουν» σε όλη την Ελλάδα(!!),»αναζωογονώντας» ταυτόχρονα, λένε, και εκείνα του Σκαραμαγκά και Ελευσίνας,

     παντού να γεμίσουν ναυπηγία, αλλά για ποιον; Μήπως για τους ίδιους τους Αμερικανούς, πολύ πιο φτηνά απ’ τη χώρα τους; Στην Ελλάδα, στην 51η Πολιτεία τους;!   

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube