Weather Icon

Ελλάδα: Oι κυβερνώντες σου δεν έμαθαν ακόμη πως ό, τι αφήνεις, το χάνεις για πάντα;! Η περίπτωση της ΑΟΖ με Κύπρο

Ελλάδα: Oι κυβερνώντες σου δεν έμαθαν ακόμη πως ό, τι αφήνεις, το χάνεις για πάντα;! Η περίπτωση της ΑΟΖ με Κύπρο

Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

   Στην Ιταλία έχουμε ένα ρητό (κάτι ανάλογο μπορεί να υπάρχει και στην Ελλάδα) που λέει: Tutti i nodi vengono al pettine, κατά γράμμα: όλοι οι κόμποι φτάνουν στο χτένι, υπό τη έννοια ότι έρχεται κάποτε η στιγμή που το κακό δεν κρύβεται πια και προκαλεί οδυνηρές συνέπειες.

   Βγήκε λοιπόν η Αίγυπτος και «ανακήρυξε» θαλάσσια οικόπεδα με βάση τις  παράνομες συντεταγμένες που οι Τούρκοι πριν από καιρό είχαν στείλει στον ΟΗΕ.

   Και βγαίνει αμέσως ο Τσαβούσογλου – σαν από καιρό μιλημένος – για να ρίξει τη βόμβα του: δηλαδή ότι οι Αιγύπτιοι καλώς διεξάγουν σεισμικές έρευνες δυτικά του 28ου μεσημβρινού χωρίς να υπεισέρχονται στην τουρκική υφαλοκρηπίδα που είναι ανατολικά του 28ου μεσημβρινού!!

   Τα πρώτα «συμπτώματα» της τουρκο-αιγυπτιακής «συμφιλίωσης» άρχισαν λοιπόν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην ανατολική Μεσόγειο εις βάρος της Ελλάδας.

   Αυτό σημαίνει πως ουσιαστικά η Αίγυπτος και η Τουρκία, δηλαδή ο δήθεν φίλος μας και ο σίγουρος εχθρός μας, πάνε να συμφωνήσουν να μοιραστούν το κουφάρι της ελληνικής ΑΟΖ και αντίστοιχης υφαλοκρηπίδας,

   μιας ΑΟΖ και μιας υφαλοκρηπίδας που οι Έλληνες κυβερνώντες απρονόητα και εγκληματικά εγκατέλειψαν στους ξένους άρπαγες,

   ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΕΡΙΜΝΗΣΑΝ ΚΑΚΟΥΡΓΙΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΟΖ ΜΕ ΤΗ ΚΥΠΡΟ ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ.

   Η Ελλάδα, ήτοι η ελληνική κυβερνητική ηγεσία «προσωπικά» από πέρσι (2020) κάνει το ένα τραγικό λάθος μετά το άλλο τραγικό λάθος.

   Η ελληνική κυβερνητική ηγεσία ανάλγητα προκάλεσε και δημιούργησε την αυτοαναίρεση της Ελλάδας, τον ευνουχισμό της Ελλάδας, την αυτοκτονία της Ελλάδας, κυριολεκτικά την πώληση της Ελλάδας στους ξένους,

   και κανένας δικαστικός ανώτατος λειτουργός δεν εμφανίστηκε ποτέ να σταματήσει αυτόν τον εθνικό ξεπεσμό που σε όλα τα σωστά κράτη του κόσμου δεν μπορεί να θεωρηθεί παρά μια καραμπινάτη εσχάτη προδοσία.

   Και τώρα απ’ αυτή την εσχάτη κατάντια οι ξένοι άρχισαν να δρέπουν τους καρπούς που χρόνια περίμεναν!

   Η Ελλάδα δεν έπρεπε ποτέ να «οριοθετήσει» την ΑΟΖ με την Ιταλία που δήθεν «οριοθέτησε», με απόλυτες ζημιές σε θαλάσσια έκταση και σε αλιεία (τεράστια ζημία οικονομική – εγκληματικό!).

   Η Ελλάδα ουδέποτε έπρεπε να «οριοθετήσει μερικώς» την ΑΟΖ με την Αίγυπτο, μόνο απ’ τον 25ο  ως τον 28ο  εγκαταλείποντας όλη την μεγάλη περιοχή μεταξύ της και της Κύπρου στο έλεος της Τουρκίας.

   Η Ελλάδα ποτέ δεν έπρεπε να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα μόνο στο Ιόνιο και μόνο έως το Ακρωτήρι Ταινάρου, σαν να ήθελε να καταστήσει σαφές  σε όλο τον κόσμο ότι όλο το Αιγαίο είναι αμφισβητήσιμη περιοχή (δηλαδή: τίποτα δεν είναι δικό της και γι’ αυτό ούτε καν το αγγίζει!!

   ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ: Η Ελλάδα δεν έπρεπε ουδέποτε να αφήσει στα χέρια των Τούρκων την ΑΟΖ της με τη Κύπρο!!

   Η Ελλάδα το πρώτο και μοναδικό πράγμα που έπρεπε να κάνει ήταν και είναι:

   – ή την ΑΟΖ της με τη Κύπρο

   – ή την επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 ν.μ.

   Η επιλογή ήταν και είναι ακόμη όλη δική της, και εάν οι Έλληνες κυβερνώντες δεν το κάνουν, το φταίξιμο είναι και θα είναι για πάντα όλο δικό τους:

   θα είναι και θα μείνουν ιστορικά στιγματισμένοι, διότι ακύρωσαν την Ελλάδα και την νόμιμη διεθνώς κυριαρχία της και την πούλησαν με αντίτιμο την ικανοποίηση και τα συμφέροντα μάλλον της Γερμανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ. Ούτε καν τα 30 αργύρια του Ιούδα!

   Γι’ αυτό και θριαμβολογώντας σιωπηρώς ο Τούρκος ΥΠΕΞ δίνει δίκιο στον εαυτό του και στον αφέντη του Ερντογάν,  ένα δίκιο που τώρα επιβεβαιώνεται και διεθνώς από την Αίγυπτο με τις πράξεις της!

   Και ο εν λόγω Τούρκος έχει και το τουπέ να βγαίνει και να λέει πως η Τουρκία και η Αίγυπτος (τώρα είναι «φιλαράκια»!) έχουν τα μεγαλύτερα σύνορα και ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο – και βεβαίως αυτό χάρη στην ελληνική εγκληματική πολιτική ηλιθιότητα να μην οριοθετήσουν την ΑΟΖ με τη Κύπρο!

   ΄Η τουλάχιστον – επαναλαμβάνουμε – να μην επεκτείνουν την αιγιαλίτιδα ζώνη τους στα 12 ν.μ. όπως έκαναν όλες οι χώρες του κόσμου υπό οποιεσδήποτε γεωγραφικές συνθήκες  – το  τονίζουμε! – και όπως το επιτρέπει και επιβεβαιώνει ο παγκόσμιος θεσμικός διεθνής νόμος για το δίκαιο της θάλασσας!

   Αλλά υπάρχει και το χειρότερο: μπορεί κάποιος να αποκλείσει την έναρξη συνομιλιών για υπογραφή συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ Τουρκίας-Αιγύπτου ανατολικά του 28ου μεσημβρινού; Όχι βέβαια, έτσι όπως μας προδιαθέτουν οι πρόσφατες αιγυπτιακές κινήσεις στη περιοχή.

   Πάντως, εδώ που τα λέμε: η Αίγυπτος είναι εκείνη που θα βγει απείρως κερδισμένη γιατί:

1) περιόρισε, με την σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας την ΑΟΖ της σε πράγματι γελοία συνοριακά γεωγραφικά επίπεδα, αλλά και πήρε επιπλέον απ’ την Ελλάδα το μεγαλύτερο «μερίδιο» θάλασσας αυτής της έστω και «κουτσουρεμένης» (μόνο για την Ελλάδα!) ΑΟΖ

2) κατόρθωσε να «αφήσει ανοιχτή» τη πόρτα συνέργειας με τη Τουρκία, για παν ενδεχόμενο!

3) μια οριοθέτηση ΑΟΖ με την Τουρκία πάνω στα «λείψανα» της ελληνικής ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδας θα δώσει στην Αίγυπτο περισσότερη θάλασσα απ’ εκείνη που θα είχε πάρει εάν γινόταν κανονική ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου, και επομένως Αιγύπτου.    Η ίδια η Τουρκία άλλωστε δεν δελέασε επίσημα την Αίγυπτο με αυτή τη μεγαλύτερη «παροχή» σε περίπτωση ΑΟΖ Τουρκίας-Αιγύπτου;

    Όλα αυτά υπό την άγρυπνη παρουσία των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο.

   Διότι, απ‘ ό, τι φαίνεται, ακόμα και τώρα με τον Σίσι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι καθόλου δεν  υπέκυψαν, απεναντίας διατηρούν σε όλη την Αίγυπτο το κλειδί της ειρήνης και του χάους, η επιρροή τους πρέπει να είναι – και είναι –  αξιοσημείωτη και προπαντός επιβλητική στη γενική πολιτική της αιγυπτιακής κυβέρνησης, αλλά και στις επιμέρους επιλογές της.

   Μπορεί να μη «διοικούν», όπως επί Μόρσι, αλλά η σταθερή εντύπωση είναι (και το είδαμε και με τη Λιβύη, όπου μάλλον η Αίγυπτος εγκατέλειψε τον στρατάρχη Αφτάρ μάλλον με «υποδείξεις» των «Αδελφών») πως ο «λόγος τους διαμορφώνει σημαντικά όχι μόνο  τις εσωτερικές εξελίξεις, αλλά και την διεθνή αιγυπτιακή «πολιτική συμπεριφορά»,

   και το είδαμε ξεκάθαρα με την ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου, όπου οι «επεμβάσεις» των «Αδελφών» δια μέσω του ΥΠΕΞ (στο υπουργείο του οποίου φαίνεται να έχουν πολύ ισχυρά ατού!) έφεραν σαν αποτέλεσμα και «κεφαλαιοποίησαν» τα εξής συμφέροντα:

    ένα  ωραίο «κεφαλοκλείδωμα» της «χριστιανικής» αντι-μουσουλμανικής Ελλάδας μέσα σε ελάχιστα θαλάσσια όρια,

   αλλά και ειδικά την δυνατότητα χρήσης και εκμετάλλευσης μιας τεράστιας θαλάσσιας περιοχής συναδελφικά με την «μητέρα» Τουρκία,

   και επιπλέον ένα διπλό, καταστροφικό για την Ελλάδα, χτύπημα: 1) την τέλεια γεωγραφική και ενεργειακή απομόνωση της Ελλάδας απ’ τη Κύπρο, και τανάπαλιν, και 2) την εγκατάλειψη της Κύπρου στον κακό δαίμονα εαυτό της, απομονωμένη και έκθετη στις ενέργειες της Τουρκίας για τον πλήρη έλεγχο του νησιού.

   Μια Κύπρος άλλωστε που δεν προνόησε ποτέ να «συνδεθεί» με στρατιωτική αμυντική συμφωνία με το Ισραήλ ώστε να απολαμβάνει την στρατιωτική προστασία του,

   αν και ίσως είναι το ίδιο το Ισραήλ που δεν θεώρησε ποτέ εφικτή μια συμφωνία του είδους έχοντας υπόψη την απόλυτη, χρόνια ανυποληψία των Κυπρίων πολιτικών ανεξαιρέτως, κυβερνώντων και «αντιπολιτευόμενων»!

   Τελικά, νά που ο ίδιος ο Τούρκος ΥΠΕΞ αποκαλύπτει μια παλιά μάλλον μυστική αιγυπτο-τουρκική συμφωνία, όταν μας λέει ξεκάθαρα ότι η Αίγυπτος, υπογράφοντας συμφωνία (οριοθέτησης) με τη  Ελλάδα, σεβάστηκε τα νότια σύνορα της τουρκικής υφαλοκρηπίδας ανατολικά του 28ου μεσημβρινού.

   Προειλημμένη λοιπόν ήταν και συνεπώς η απόφαση και η βούληση της Αιγύπτου (Σίσι) να κρατήσει ανοιχτή τη δυνατότητα θαλάσσιων συνόρων με τη Τουρκία εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου:

   και οι Έλληνες κυβερνώντες μολονότι το ήξεραν αυτό πολύ καλά, πήγαν ωστόσο στο Κάιρο και υπέγραψαν την συμφωνία  ενταφιασμού της Ελλάδας και της Κύπρου!!!

   Και για να μας κοροϊδέψουν καλύτερα, έγραψαν στη «συμφωνία» και την «δυνατότητα» στο «μέλλον»(!) επέκτασης της «οριοθέτησης»!  

   Πιο εσχάτη προδοσία απ’ αυτό – για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους – πού θα τη βρει κανείς; Να πουλάς τη χώρα σου, εν γνώσει σου να καταρρακώνεις τη χώρα σου για να ωφεληθεί ο ξένος και εχθρός σου! Έλεος! Πόση τύφλα μας δέρνει;

   Και αντί, μετανοιωμένοι,  να σπεύσουν – ακυρώνοντας τα τουρκο-αιγυπτιακά σχέδια να οριοθετήσουν ΑΟΖ με Κύπρο που απ’ το 2004 τους το ζητάει και που θε έκοβε τα πόδια της Τουρκίας, οριστικά κει αμετάκλητα με ολόκληρη τη βούλα της διεθνούς νομοθεσίας για το δίκαιο της θάλασσας,

   αμετανόητοι έμειναν άπραγοι, «άβουλοι και μοιραίοι», νεκροθάφτες της χώρας τους, γιατί πολύ πιθανόν:

– ή να υπάκουσαν, πιστοί δειλοί, στα παράνομα θελήματα «φίλων κοινοτικών και όχι μόνο,

– ή υποχώρησαν, ακόμη πιο εγκληματικά δειλοί, στις περισσότερο από παράνομες τουρκικές αξιώσεις.

   Διότι, αν δεν πρόκειται για τις δύο παραπάνω «αιτίες» της αυτό-πώλησης των Ελλήνων κυβερνητών – συγγνώμη, αλλά αυτή πάντως την εντύπωση δίνουν οι πράξεις τους – τότε θα πρέπει να σκεφτούμε πως αυτοί εγκατέλειψαν την Ελλάδα και τη Κύπρο σε ακρωτηριασμό και χαμό υπέρ της Τουρκίας:

– είτε από μια γονιδιακή δική τους ανικανότητά υπεράσπισής της

– είτε υπό την επιρροή δικών τους κακόβουλων «συμβούλων» φιλότουρκων, από εκείνους που κάλλιστα γνωρίζουμε και που εμφανίζονται ως και δημοσίως ξεδιάντροπα να προτείνουν απαξιωτικές για την Ελλάδα (δήθεν πατρίδα τους!) και καταδικαστικές γι’ αυτήν «τουρκικές λύσεις».

   Και στις δυο περιπτώσεις, πάντως, είναι εμφανές πως η «κυβερνητική θέση» είναι ό, τι χειρότερο και επικινδυνέστερο –

   και όσο πιο γρήγορα μετανιώσουν και το καταλάβουν αυτοί που «παίζουν» αυτό το «παιχνίδι», τόσο το καλύτερο θα είναι

– και για τη  Ελλάδα, που θα μπορέσει να αποφύγει την εξαφάνισή της σαν ανεξάρτητο κράτος

– και για τους ίδιους, που ίσως  μπορέσουν να μετριάσουν τον εθνικό και ιστορικό στιγματισμό τους, για τους εαυτούς  τους και, ως μνήμη, για τους απογόνους τους.

   Οψόμεθα!!

                                                                        Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

                                                                              Ελληνιστής

ΥΓ. 1. Ζητάμε συγγνώμη για τον ίσως υπερβολικά έντονο τόνο της ανακοίνωσής μας. Μας «ξεπερνάει» και είναι αδύνατον να αγνοηθεί αυτή η εθνική πολιτική κατηφόρα που σέρνει μαζί της και μια χειρότερη ακόμη εθνική γεωγραφική και ανθρώπινη απώλεια.

ΥΓ. 2.  Λένε στην Ελλάδα: «όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς»! Αυτό όμως το λάθος, κάκιστο, καταστροφικό, εγκληματικό «στρώσιμο» εκείνοι που το έκαναν ζήτησαν ποτέ απ’ τους πολίτες τους να τους πουν αν το επέτρεπαν;! Τους ρώτησαν ποτέ τους πολίτες τους (που είναι και εκείνοι που τους έφεραν στην εξουσία!) αν αυτοί δέχονται να πουληθεί η Ελλάδα στους ξένους, δήθεν φίλους και προπαντός εχθρούς;;!!Με ποιο δικαίωμα αγνοούνται παντελώς οι Έλληνες πολίτες, όχι μόνο, αλλά και φορτώνονται στο διηνεκές τις μειοδοτικές, ενδοτικές και προδοτικές (όσο κι αν η λέξη αυτή «ακούγεται» δυστυχώς άσχημα και βαριά!)καταλυτικές πράξεις των κρατούντων την εξουσία;

Είναι δυνατόν να υπάρχει τόση omertà;  

Σχετικό άρθρο: Θα λογοδοτήσουν εκείνοι που δεν προχώρησαν στην οριοθέτηση ΑΟΖ με Κύπρο, όταν όλα ήταν έτοιμα;

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube