REAL TIME |

Weather Icon

Διεθνές συνέδριο με 36 ομιλητές στη Μόσχα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Διεθνές συνέδριο με 36 ομιλητές στη Μόσχα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Έχοντας στο επίκεντρο τέσσερις βασικές θεματικές, στις 25 και 26 Μαρτίου πραγματοποιείται στη Μόσχα διεθνές συνέδριο αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Τα ερωτήματα που θα επιχειρηθούν να απαντηθούν είναι το πώς επέδρασε η Ελληνική Επανάσταση στις διεθνικές σχέσεις και πώς αναπτύχθηκε η εθνική συνείδηση των λαών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Επίσης θα εξεταστεί το ζήτημα της Ορθοδοξίας στην Ανατολή μετά την Επανάσταση, ο αντίκτυπος του ελληνικού αγώνα και πώς αντιμετωπίστηκε σε διάφορες χώρες, και το αποτύπωμα στον πολιτικό και καλλιτεχνικό πολιτισμό των λαών των Βαλκανίων.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Συνεργασίας και Φιλίας Ρωσίας-Ελλάδας-Κύπρου, την Ιστορική Σχολή του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας «Λομονόσοφ», το Ινστιτούτο Σλαβικών Μελετών (και Βαλκανικής) της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας, και το Κέντρο Ελληνο-Ρωσικών Ιστορικών Ερευνών.

«200 χρόνια της εθνικής αναγέννησης των Ελλήνων. Η ιστορική σημασία της εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης του ελληνικού λαού το 1821. Διεθνής αντίκτυπος, επιρροή στα δρώμενα της εποχής, επικαιρότητα σήμερα», είναι ο ακριβής τίτλος του συνεδρίου.

Παράλληλα, στην αίθουσα τελετών της Κρατικής Βιβλιοθήκης Ρωσίας θα υπάρχουν έκθεση βιβλίου και έκθεση ζωγραφικής με έργα μελών της Ένωσης Ζωγράφων Μόσχας, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί και φόρουμ λαϊκής διπλωματίας.

Οι διά ζώσης εργασίες του συνεδρίου θα φιλοξενηθούν την πρώτη ημέρα στη βιβλιοθήκη και τη δεύτερη στην αίθουσα τελετών του Δήμου Μόσχας.

  • Δείτε εδώ το πρόγραμμα του συνεδρίου, με τους ομιλητές και τα θέματα των εισηγήσεων.

ΠΗΓΗ: Pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube