Weather Icon

Δένδιας: Οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας πρέπει να παραμείνουν στο τραπέζι

Δένδιας: Οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας πρέπει να παραμείνουν στο τραπέζι

Για ανάγκη να παραμείνουν στο τραπέζι ενδεχόμενες κυρώσεις κατά της Τουρκίας έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας καθώς αποτελούν εργαλείο αποτροπής.

Παρέμβαση στη διαδικτυακή Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη της ομάδας χωρών MED7 πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όπου μεταξύ άλλων πρόταξε την ανάγκη οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας να παραμείνουν στο τραπέζι ως εργαλείο αποτροπής νέων προκλητικών και παράνομων ενεργειών.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι η φετινή σύνοδος είναι ιδιαίτερης σημασίας, δεδομένων των εξελίξεων στην περιοχή της Μεσογείου αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις υβριδικές απειλές για την περιοχή, με κορυφαία την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία.

Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε ότι η θετική ατζέντα Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν η Τουρκία επιδείξει με συνέπεια εποικοδομητική στάση στην περιοχή με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τα κριτήρια της Ένωσης.

«Είναι απαραίτητο να παραμείνει στο τραπέζι μια συγκεκριμένη δέσμη τομεακών στοχευμένων μέτρων, έτοιμη να επιβληθεί, ως εργαλείο μόνιμης αποτροπής παράνομης και προκλητικής συμπεριφοράς».

Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι για να επιτευχθεί η ασφάλεια, η σταθερότητα και η συνεργασία στην περιοχή της Μεσογείου, είναι απαραίτητο να επιλυθεί το Κυπριακό όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας έκανε και ειδική μνεία στις συνεργασίες που έχει αναπτύξει η Αθήνα με άλλα κράτη στην Ανατολική Μεσόγειο διαμορφώνοντας τόσο τριμερή όσο και πολυμερή σχήματα.

«Αυτοί οι μηχανισμοί δεν στρέφονται εναντίον οποιασδήποτε άλλης χώρας. Είναι ανοιχτοί σε όλες τις χώρες της περιοχής. υπό τον όρο ότι σέβονται τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου».

Καταληκτικά σημείωσε ότι η χώρα μας επιθυμεί να οργανώσει τη Σύνοδο Κορυφής των χωρών MED7 2021 στην Κρήτη γύρω από τους άξονες της ασφάλειας και της βιώσιμης ανάπτυξης στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου.

Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube