REAL TIME |

Weather Icon
Τουρκία 10 Μαρτίου 2021

Δεν έχουν τέλος οι θηριωδίες! Κόλαση η Τουρκία για τις γυναίκες – Καταπατούνται ανθρώπινα δικαιώματα

Δεν έχουν τέλος οι θηριωδίες! Κόλαση η Τουρκία για τις γυναίκες – Καταπατούνται ανθρώπινα δικαιώματα

«Οι άνδρες σκότωσαν τουλάχιστον 33 γυναίκες στην Τουρκία τον Φεβρουάριο, ενώ επιτέθηκαν βίαια σε 57 άλλες». Όλα αυτά σε μία χώρα που παριστάνει την δυτική και θέλει να μπει και στην ΕΕ.

Τούρκοι άνδρες σκότωσαν τουλάχιστον 33 γυναίκες στην Τουρκία τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Bianet σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 5 Μαρτίου από τα τακτικά στοιχεία παρακολούθησης ειδήσεων.

Τουλάχιστον 14 επιπλέον θάνατοι γυναικών αναφέρθηκαν ως «ύποπτοι» για δολοφονική ενέργεια τον Φεβρουάριο.Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 57 άνδρες αναφέρθηκαν ότι επιτέθηκαν σε γυναίκες τον Φεβρουάριο και τουλάχιστον ένας άνδρας σκότωσε ένα παιδί.Τέσσερα παιδιά ανέφεραν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από άνδρα, ενώ εννέα γυναίκες ανέφεραν την σεξουαλική παρενόχληση από άνδρα.

Οι άνδρες ανάγκασαν επίσης τουλάχιστον 104 γυναίκες σε εκπόρνευση, σύμφωνα με την ίδια έκθεση.Τα βίαια εγκλήματα κατά των γυναικών στην Τουρκία συχνά δεν τιμωρούνται από τα δικαστήρια και το τουρκικό δικαστικό σώμα έχει επιδείξει την απροθυμία του να τιμωρήσει παραδειγματικά τη βία κατά των γυναικών….

Το αστείο με τα ανθρώπινα δικαιώματα

Εν τω μεταξύ στις αρχές Μαρτίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το πλαίσιο «μεταρρυθμίσεων» στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δικαιοσύνης. Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο στην Αγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε να ενισχύσει το δικαίωμα δίκαιης δίκης, καθώς και την ελευθερία έκφρασης, σε μία χώρα, όπως η Τουρκία, στην οποία καταπατούνται επανειλημμένω τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σημειωτέον, ότι Ερντογάν κυβερνά από το 2002.

«Κανένας δεν πρέπει να στερηθεί την ελευθερία του εξαιτίας των σκέψεών του. Η βελτίωση της ελευθερίας της έκφρασης, του δικαιώματος των πολιτών να οργανώνονται και της ελευθερίας της θρησκείας είναι ο στόχος που προσπαθήσαμε περισσότερο να επιτύχουμε», δήλωσε ο κ. Ερντογάν. Αυτές οι υποσχέσεις προκάλεσαν επικριτικά σχόλια των πολιτικών αντιπάλων του, καθώς υπενθυμίζουν πως η Τουρκία αγνοεί τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την απελευθέρωση του επιχειρηματία και ακτιβιστή Οσμάν Καβάλα, ο οποίος είναι φυλακισμένος εδώ και τρία χρόνια χωρίς να υπάρχει καμία καταδικαστική απόφαση εναντίον του, όπως και του επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος ΗDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τη δίωξη αδικημάτων που συνδέονται με τον Τύπο και το Ιντερνετ και στο πλαίσιο του σχεδίου εννέα σημείων, παρουσίασε μέτρα για τη βελτίωση του δικαστικού συστήματος σε τομείς που περιλαμβάνουν την εθνικοποίηση περιουσιών, τις δίκες ανηλίκων, μέχρι και μέτρα επιτάχυνσης της εκδίκασης των υποθέσεων. Παράλληλα, υποσχέθηκε δικαιώματα στις θρησκευτικές μειονότητες όπως οι εργαζόμενοι να έχουν αργία στις δικές τους θρησκευτικές γιορτές. Αναλυτές εκτιμούν πως το μεταρρυθμιστικό πακέτο είναι μια προσπάθεια της Αγκυρας να προσεγγίσει την Ε.Ε αλλά και τις ΗΠΑ. Πάντως, μία ώρα πριν από τις υποσχέσεις του Τούρκου προέδρου, ο κυβερνητικός του εταίρος, ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σε ομιλία στην κοινοβουλευτική ομιλία του κόμματός του, ζήτησε την άμεση απαγόρευση του HDP και έδωσε οδηγίες στους δικαστές «να απαγορεύσουν, να κλείσουν το HDP καθώς έχει σχέσεις με την τρομοκρατία».

ΠΗΓΗ: Sportdog.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube