Weather Icon
Πολιτική , ΠΦΑ 18 Μαρτίου 2021

«Αποκαλυπτικές» πτυχές του ναζισμού

«Αποκαλυπτικές» πτυχές του ναζισμού

 

Αφίσες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συγκρίνουν τον πρύτανη τους ΑΠΘ με έναν που κατηγορείται για δοσιλογισμό.

Προσπαθούν διάφοροι να επαναφέρουν απεγνωσμένα το κλίμα των “γερμανοτσολιάδων” και της “χούντας”.

Είναι που θέλουν τον ελεύθερο διάλογο. Θέλουν την ελευθερία να εκφοβίζουν και να συκοφαντούν.

Μετά θα μάς λένε, εμείς δεν είπαμε ποτέ τέτοια πράγματα.   

Vasso Kindi

 

Οι αστυνομικές επεμβάσεις σε βάρος πολιτών, που όμως παραβαίνουν τον νόμο, θυμίζουν Αουσβιτς με την αγριάδα τους; Αυτό τουλάχιστον δείχνουν να πιστεύουν κάποιοι αρθρογράφοι μέσω επώνυμων κειμένων τους

Ωστε η ελληνική κοινωνία έχει πάρει μορφή κι έχει υιοθετήσει τακτικές ναζιστικής Γερμανίας; Οι αστυνομικές επεμβάσεις σε βάρος πολιτών, που όμως παραβαίνουν τον νόμο, θυμίζουν Αουσβιτς με την αγριάδα τους; Αυτό τουλάχιστον δείχνουν να πιστεύουν κάποιοι αρθρογράφοι μέσω επώνυμων κειμένων τους. Προφανώς οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε διαβάσει σωστά την ιστορία. Κι έχουμε παρανοήσει κάποια πράγματα!

Αίφνης δεν γνωρίζαμε πως επί ναζιστικής Γερμανίας κάποιος που είχε συλληφθεί και καταδικασθεί για μια σειρά από φόνους πολιτών για πολιτικούς λόγους, είχε κινητοποιήσει μαχητικά πλήθη που διαδήλωναν, μερικές φορές μάλιστα βίαια, υποστηρίζοντας απαίτησή του να εγκλεισθεί σε φυλακές της αρεσκείας του!

Στην ιστορία που διαβάσαμε δεν μάθαμε πως τότε γίνονταν σχεδόν καθημερινά διαδηλώσεις, κατά παράβαση σχετικών αποφάσεων της χιτλερικής κυβέρνησης, όπου ομάδες νέων «πλάκωναν» με καδρόνια, κοτρώνες, βόμβες μολότοφ και γροθιές αστυνομικούς σε υπηρεσία! Δυστυχώς, η ιστορία που διαβάσαμε μας έχει κρύψει φαίνεται πως επί ναζιστικής Γερμανίας ομάδες αναρχοαριστεριστών πολιτών, σε αγαστή συνεργασία με χούλιγκαν των γηπέδων, έκαναν πορείες προκαλώντας τρόμο και ανησυχία σε γειτονιές – βάζοντας φωτιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, καταστρέφοντας βιτρίνες μαγαζιών και βάφοντας προσόψεις κτιρίων.

Ούτε βέβαια και είχαμε πληροφορηθεί πως στα πανεπιστήμια της ναζιστικής εποχής φοιτητές ή περιθωριακοί άσχετοι εισέβαλλαν ανενόχλητοι και κατελάμβαναν κτίρια, «έχτιζαν» καθηγητές στα γραφεία τους, διαπόμπευαν πρυτάνεις, κατελάμβαναν γραφεία της διοίκησης και είχαν την ευχέρεια διακίνησης λογής παράνομων προϊόντων από τέτοιους πανεπιστημιακούς χώρους. Το αναρχικό χάος που επικρατούσε σε κάποιους δρόμους των τότε αστικών κέντρων αλλά και στα περιβάλλοντα ορισμένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων έχει περίεργα φαίνεται αποσιωπηθεί από όλα σχεδόν τα βιβλία ιστορίας που βρέθηκαν στα χέρια μας.

Αρκετά παράδοξα οι αποκαλυπτικές αυτές γνώσεις ιστορίας έχουν περιέλθει μόνο στην αντίληψη μαχητικών σχολιογράφων της ελληνικής Αριστεράς. Με αφορμή μια πραγματικά απαράδεκτη αντίδραση αστυνομικών οργάνων στη Νέα Σμύρνη, έστησαν ολόκληρο θεωρητικό οικοδόμημα ναζιστικών πρακτικών και καθεστώτος δικτατορίας που εγκαθιδρύεται δήθεν στην Ελλάδα! Παραγνωρίζοντας πως σε περιβάλλον lockdown, και με τα νεύρα όλων τεταμένα, τέτοια αφηγήματα δυνατόν να αφιονίσουν κάποιες κοινωνικές ομάδες και να οδηγήσουν σε πολύ σοβαρές διχαστικές τάσεις την κοινωνία.

Σε τελευταία ανάλυση, εφόσον πιστεύουν κάποιοι πραγματικά πως όσα συμβαίνουν σήμερα στην ελληνική κοινωνία και πολιτεία αποτελούν πιστά αντίγραφα του ναζιστικού καθεστώτος θα είχε ενδιαφέρον να μοιράζονταν την «κρυφή» τους αυτή γνώση μαζί μας. Ωστε να ξέρουμε ακριβώς πού βρισκόμαστε και να οργανώσουμε ανάλογα τη ζωή μας. Θα μπορούσαν να αναλάβουν σε γνωστά ειδησεογραφικά sites ή κέντρα προβληματισμού την ανάπτυξη ειδικών σεμιναρίων, με τηλεδιάσκεψη, για τις «κρυφές αλήθειες» του Μεσοπολέμου. Για να φανούν ξεκάθαρα όλες οι λεπτομέρειες της τότε εποχής, ώστε να καταλάβουμε όλοι πλέον πόσο ταυτίζεται η σημερινή ελληνική κοινωνία με τα δεδομένα της ναζιστικής εποχής…

 

Ανδρέας Ανδριανόπουλος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube