REAL TIME |

Weather Icon
Γαλλία , Τουρκία 28 Μαρτίου 2021

Αντίδραση Τσελίκ στις δηλώσεις Μακρόν: «Βγήκε εκτός γραμμής» – «Απαράδεκτο να στοχοποιεί την Τουρκία»

Αντίδραση Τσελίκ στις δηλώσεις Μακρόν: «Βγήκε εκτός γραμμής» – «Απαράδεκτο να στοχοποιεί την Τουρκία»

Σκληρή αντίδραση του εκπροσώπου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, στις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δεν δίστασε να εκφράσει ανησυχίες ότι η Άγκυρα μπορεί να επιχειρήσει να παρέμβει στις γαλλικές εκλογές.

Ο Τσελίκ αναφέρει τα εξής στο μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter:

«Ευχή μας είναι ένας ειλικρινής και εποικοδομητικός διάλογος με τη Γαλλία. Ωστόσο είναι απαράδεκτο να στοχοποιεί ο Μακρόν την Τουρκία, την Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων και τους συλλόγους που εκπροσωπούν την τουρκική κοινωνία.»

«Στην πρόσφατη συνομιλία που είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας με τον Γάλλο Πρόεδρο υπήρχε μια αποφασιστικότητα επικέντρωσης σε θετική ατζέντα στις διμερείς σχέσεις. Δυστυχώς όμως βλέπουμε ότι ο Μακρόν με τις πρόσφατες δηλώσεις του βγήκε εκτός αυτής της γραμμής», έγραψε ο Τσελίκ.

«Δίνουμε σημασία στις σχέσεις Τουρκίας-Γαλλίας. Αυτά που μπορούμε να καταφέρουμε μαζί είναι πολύ μεγαλύτερα από τα πεδία των προβλημάτων. Η επικέντρωση στην θετική ατζέντα είναι προς όφελος όλων», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

 

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube