Weather Icon
Αζερμπαϊτζάν , Γερμανία 17 Μαρτίου 2021

Ακριβά γούστα! Χαβιάρι, χαλιά, ακριβά ποτά και κοσμήματα – Έτσι δωροδοκεί το Αζερμπαϊτζάν τους Γερμανούς

Ακριβά γούστα! Χαβιάρι, χαλιά, ακριβά ποτά και κοσμήματα – Έτσι δωροδοκεί το Αζερμπαϊτζάν τους Γερμανούς

Lragir.am- Η DW κάνει λόγο για νέο σοβαρό σκάνδαλο στη γερμανική Bundestag που σχετίζεται με διαφθορά και δωροδοκείες.

Ορισμένοι γερμανοί πολιτικοί προσπάθησαν να επωφεληθούν προσωπικά από τους δεσμούς με το Αζερμπαϊτζάν. Στο επίκεντρο της γερμανικής εισαγγελικής αρχής βρέθηκαν δυο μέλη του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, τον Άξελ Φίσερ και ο Μαρκ Χάουπμαν. Ο τελευταίος παραιτήθηκε στις 11 Μαρτίου λόγω σκανδάλου.

Ο Τόμας Μπαράισα, μέλος του κόμματος του Φίσερ Χάουπμαν, είναι επίσης ύποπτος για διαφθορά στο Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με μια ανεξάρτητη έκθεση που δημοσιεύθηκε το 2017 με τίτλο “Caviar Diplomacy”, το Αζερμπαϊτζάν προσπαθεί εδώ και πολύ καιρό να επηρεάσει τους βουλευτές του PACE.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι το Μπακού συμμετείχε στη δωροδοκία των εισηγητών της επιτροπής παρακολούθησης του PACE, οι οποίοι παρακολουθούσαν την εφαρμογή των δεσμεύσεων που ανέλαβε το Αζερμπαϊτζάν κατά την ένταξη στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Δώρα, όπως χαβιάρι, χαλιά, ακριβά ποτά και κοσμήματα, χρησιμοποιήθηκαν ως δωροδοκίες.

Τα ονόματα των μελών της αντιπροσωπείας του Bundestag στο PACE, όπως του βουλευτή Καρίν Στρέντς, εμφανίστηκαν επίσης στην έκθεση. Για κατηγορίες διαφθοράς, ο Στρέντς δεν αναδιορίστηκε μέλος της αντιπροσωπείας του PACE στις αρχές του 2018, αλλά εξακολουθεί να είναι μέλος του κοινοβουλίου. Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης αναφέρεται επίσης το όνομα του πρώην βουλευτή Έντβαρντ Λίντνερ.

Ποια ενδιαφέροντα επιδιώκει το Αζερμπαϊτζάν διανέμοντας δώρα στους βουλευτές των γερμανικών και άλλων ευρωπαϊκών χωρών; «Το θέμα εδώ δεν αφορά μόνο την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών ή την προσέλκυση επενδύσεων. Πρώτα απ ‘όλα, το Αζερμπαϊτζάν προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα του», δήλωσε Στέφαν Μάιστερ, επικεφαλής του Ιδρύματος Heinrich Bill στην Τιφλίδα.

«Το Αζερμπαϊτζάν προσπαθεί να δημιουργήσει μια θετική εικόνα την χώρα του, υποστηρίζοντας τους πιθανούς πολιτικούς στην παγκόσμια σκηνή, νομιμοποιώντας έτσι τα πολιτικά προγράμματα», ανέφερε ο ειδικός, γράφει η Deutsche Welle.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube