REAL TIME |

Weather Icon

Αυτό πρέπει να το διαβάσετε! Το μήνυμα του Ταγίπ Ερντογάν στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Αυτό πρέπει να το διαβάσετε! Το μήνυμα του Ταγίπ Ερντογάν στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Επιστολή απέστειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελληνίδα ομόλογό του Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του STAR, ο Τούρκος πρόεδρος έγραψε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου για την ευημερία και την ευτυχία της Εξοχότητάς σας και του ελληνικού λαού και εύχομαι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας να αναπτυχθούν σε κάθε τομέα μέσω του διαλόγου και της συνεργασίας».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν αποστέλλει μήνυμα στην Ελλάδα για την επέτειο της έναρξης της Επανάστασης από τον τουρκικό ζυγό, και απευθύνεται πρωτίστως στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και ακολούθως στον ελληνικό λαό.

Σχόλιο Infognomonpolitics.gr: Η καλύτερη απάντηση σε αυτήν την είδηση είναι η δήλωση του φυλακισμένου προέδρου του HDP, του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας δηλαδή, Σελαχεντίν Ντεμιρτάς.

«Όταν ο Ερντογάν παρουσίασε το «Σχέδιο Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», όλοι γνώριζαν ότι επρόκειτο για μια πρωτοβουλία που ήθελε να ρίξει στάχτη στα μάτια της Δύσης. Στην πραγματικότητα, οι σοβαρές παραβιάσεις του νόμου που σημειώθηκαν, ακόμη και την ίδια ημέρα της διακήρυξης, έδειξαν τις αληθινές του προθέσεις. Η κυβέρνηση του AKP δεν έχει ούτε την ικανότητα ούτε την πρόθεση να μεταρρυθμίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η δικαστική και πολιτική συνωμοσία εναντίον του Ομέρ Φαρούκ Γκεργκελίογλου και η διαδικασία απαγόρευσης που κινήθηκε κατά του HDP το έχουν ήδη αποδείξει», ανέφερε όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle για το πως εκτιμά το γεγονός ότι η τουρκική κυβέρνηση κάνει εκστρατεία για μια πιο ανεξάρτητη δικαιοσύνη και ένα πιο δημοκρατικό Σύνταγμα, αλλά την ίδια στιγμή θέλει να απαγορευθεί το HDP.

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube