Weather Icon
Κύπρος , Τουρκία 20 Φεβρουαρίου 2021

Υπό «πολιορκία» η Κύπρος: Άσκηση με βολές πυροβολικού θα υλοποιήσει ο κατοχικός στρατός – Προοίμιο εξελίξεων

Υπό «πολιορκία» η Κύπρος: Άσκηση με βολές πυροβολικού θα υλοποιήσει ο κατοχικός στρατός – Προοίμιο εξελίξεων

Επίδειξη δύναμης υλοποιούν και πάλι οι Τούρκοι με άσκηση πυροβολικού στα Κατεχόμενα, σε μια προσπάθεια να δηλώσουν την στρατιωτική παρουσία των τουρκικών δυνάμεων στην ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά και στην Αθήνα.

Εκτίμηση υπάρχει ότι η η τουρκική άσκηση είναι απάντηση στην πρώτη βολή της 2ης μοίρας αυτοκινούμενων πυροβόλων Nora Alexander TGS, που πραγματοποίησε η Εθνική Φρουρά, στο πεδίο βολής Κιτίου, παρουσία του Κύπριου υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χαράλαμπου Πετρίδη, του Αρχηγού της Ε.Φ. αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη και του Πρέσβη της Σερβίας στην Κύπρο Μάρκο Μπλαγκόγεβιτς.

Η τουρκική επαρχιακή διοίκηση του Güzelyurt ανακοίνωσε ότι μονάδες του τουρκικού πυροβολικού θα εκτελέσουν βολές για 4 ημέρες σε πεδίο βολής.

“Στη ζώνη του πεδίου βολής βαρέων όπλων στην Σαμόροβα, το τουρκικό πυροβολικό θα εκτελέσει βολές από τις 07:00 π.μ. έως τις 21:00, για 4 ημέρες από την Δευτέρα 01 Μαρτίου 2021”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι κανένας δεν πρέπει να πλησιάσει την περιοχή για λόγους ασφαλείας τις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες.

Οι ζώνες υλοποίησης βολών πυροβολικού έχουν ως εξής:

«Kumtepe 1100 μ. στα δυτικά. Βόρεια στον οικισμό Yayla 1500 μ. Από την ακτογραμμή μεταξύ της δυτικής και της περιοχής και για 5 χιλιόμετρα που εκτείνονται προς τη θάλασσα”.

Επισημαίνεται ότι πιθανότατα το τουρκικό πυροβολικό θα υλοποιήσει βολές και σε στόχους στην θάλασσα, δεσμεύοντας και θαλάσσια ανάλογη έκταση.

Η Τουρκία έχει ενισχύει τις κατοχικές δυνάμεις της στη βόρεια Κύπρο με σύγχρονα οπλικά συστήματα και ειδικά με γερμανικά άρματα μάχης.

Πληροφορίες φέρουν την παρουσία τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) στην Αμμόχωστο.

Τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα ανέρχονται σε περίπου 40.000και διαθέτουν  βαρύ οπλισμό, ενώ τα στρατεύματα της Κυπριακής Δημοκρατίας  ξεπερνούν τις 12.000..

Η συνεχής αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων της Εθνικής Φρουράς είναι μονόδρομος για την Λευκωσία, όπως και η άμεση ενεργοποίηση του δόγματος Ελλάδος-Κύπρου με την συχνότερη παρουσία ελληνικών αεροσκαφών, πολεμικών πλοίων στο νησί σε αντιστάθμισμα των ύποπτων σχεδίων της Άγκυρας με την κυπριακή ΑΟΖ.

nationalpost.com.cy

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube