Weather Icon
Γενικά θέματα 22 Φεβρουαρίου 2021

Υπέρ της επιβολής πρόσθετων κυρώσεων στη Ρωσία οι ΥΠΕΞ της Ε.Ε. και ο Χ. Μάας – “Γαργάρα” οι παραβιάσεις της Τουρκίας

Υπέρ της επιβολής πρόσθετων κυρώσεων στη Ρωσία οι ΥΠΕΞ της Ε.Ε. και ο Χ. Μάας – “Γαργάρα” οι παραβιάσεις της Τουρκίας

Νέα αθλιότητα της Ε.Ε. – Με τους μισούς Κούρδους βουλευτές και δημάρχους στις φυλακές της Τουρκίας, επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία για τον Ναβάλνι

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας προέτρεψε τη Δευτέρα τους ομολόγους του στην ΕΕ να δώσουν το πράσινο φως για την προετοιμασία πρόσθετων κυρώσεων στη Ρωσία.

«Είμαι υπέρ της επιβολής πρόσθετων κυρώσεων, για λίστες συγκεκριμένων ατόμων», δήλωσε ο κ. Μάας κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για τις συνομιλίες. Υπογράμμισε ότι ο Ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι όχι μόνο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης, αλλά και να εκτίσει την ποινή του σε ποινικό στρατόπεδο.

«Ταυτόχρονα, πρέπει να μιλήσουμε για το πώς να διατηρήσουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τη Ρωσία, ακόμη και όταν οι σχέσεις έχουν φτάσει σε χαμηλά επίπεδα», πρόσθεσε ο κ. Μάας.

Διπλωμάτες δήλωσαν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να προετοιμάσει απαγορεύσεις ταξιδιού και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων σε συμμάχους του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ως απάντηση στη φυλάκιση του Ναβάλνι.

Κυρώσεις στη Ρωσία ετοιμάζει η ΕΕ

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σήμερα να προχωρήσουν στην επιβολή κυρώσεων σε τέσσερις υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους ως απάντηση στη φυλάκιση του επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, όπως έκαναν γνωστό δύο διπλωμάτες της ΕΕ.

EURONEWS

Τι συζητούν οι υπουργοί Εξωτερικών.

Κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των 27 δεν συζητήθηκαν ονόματα, όμως οι διπλωμάτες δήλωσαν πως στόχοι των κυρώσεων θα είναι ο επικεφαλής της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας, η οποία χειρίζεται τις έρευνες για μεγάλα εγκλήματα, ο διευθυντής των ρωσικών φυλακών, ο διευθυντής της Εθνοφρουράς της Ρωσίας και ο γενικός εισαγγελέας της χώρας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube