Weather Icon
Αιγαίο , Εθνική Άμυνα , Τουρκία 26 Φεβρουαρίου 2021

Ξαναβγήκε για έρευνες στο Αιγαίο το τουρκικό CESME

Ξαναβγήκε για έρευνες στο Αιγαίο το τουρκικό CESME

Ξαναβγαίνει στο Αιγαίο το τουρκικό CESME μετά από ένα 24ωρο απόσυρσής του. Το πλοίο του τουρκικού ναυτικού απέπλευσε από το λιμάνι της Σμύρνης το μεσημέρι και πλέει προς την περιοχή των ερευνών που έχει δεσμεύσει η Τουρκία με την παράτυπη Navtex της 15ης Φεβρουαρίου.

Το τουρκικό ωεκανογραφικό, το οποίο πριν από περίπου μία ώρα έπλεε ανοιχτά της Λέσβου κατευθύνεται για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Λήμνο, τον Άη Στράτη και τη Σκύρο. Με βάση την ταχύτητα πλου του, εκτιμάται ότι το CESME θα ξαναμπεί στην περιοχή ερευνών μετά τις 6μμ το απόγευμα της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης το πλοίο απομακρύνθηκε από την περιοχή ερευνών στο Κεντρικό Αιγαίο και έδεσε στο λιμάνι της Σμύρνης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και όχι γιατί η Άγκυρα υπαναχώρησε από την τακτική των προκλήσεων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube