Weather Icon
Τουρκία 7 Φεβρουαρίου 2021

Toυρκία και Πακιστάν συνεχίζουν να παραβιάζουν το Δίκαιο του ΟΗΕ σχετικά με το καθεστώς των μεταναστών

Toυρκία και Πακιστάν συνεχίζουν να παραβιάζουν το Δίκαιο του ΟΗΕ σχετικά με το καθεστώς των μεταναστών
Η Πακιστανική κυβέρνηση έχει διαβιβάσει κρυφά διαβαθμισμένες πληροφορίες στην Τουρκία σχετικά με τους Τούρκους πολίτες που ζητούν καθεστώς ασφάλειας από τον Ύπατο Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στο Ισλαμαμπάντ, δήλωσε το Σκανδιναβικό Δίκτυο Παρακολούθησης Έρευνας το Σάββατο.
Κατά την παράδοση των Τούρκων που συνδέονται με το κίνημα Gülen, η θρησκευτική ομάδα της Άγκυρας κατηγορεί ότι ξεκίνησε απόπειρα πραξικοπήματος το 2016. Οι πακιστανικές αρχές συνήψαν κρυφά συμφωνία με τις τουρκικές αρχές, αναφέρει το δίκτυο παρακολούθησης των σκανδιναβικών ερευνών. «Ένας κατάλογος των μελών του 334 FETÖ (αρκτικόλεξο που αναφέρεται στο κίνημα Gülen από την τουρκική κυβέρνηση) και των οικογενειών τους που υπέβαλαν αίτηση για μετανάστευση στο γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του Πακιστάν», ανέφερε το νέο μυστικό σημείωμα που εκπόνησαν οι τούρκοι διπλωμάτες του υπουργείου Εξωτερικών.
Η Τουρκία ζήτησε επίσης από την πακιστανική κυβέρνηση να παραδώσει τα σχολεία που διευθύνονται από τους Γκιουλενιστές της χώρας. Κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Νέα Υόρκη στις 20 Σεπτεμβρίου 2016, επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του τότε Πακιστανού πρωθυπουργού Nawaz Sharif, στην οποία ο Σαράφ ορκίστηκε ότι δεν θα εγκριθούν νέα αιτήματα από τους Γκιουλενιστές για την ίδρυση σχολείων, σύμφωνα με το δίκτυο παρακολούθησης των σκανδιναβικών ερευνών.
Η τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει όλο και περισσότερο να στοχεύσει τους αντιφρονούντες μέσω της νέας στρατηγικής της «διακρατικής καταστολής». Επικαλούμενη την πρόσφατη έκθεση του Freedom House «Turkey: Transnational Repression Case Study», ο Nate Schenkkan, διευθυντής της ερευνητικής στρατηγικής στο Freedom House, δήλωσε στον Yavuz Baydar σε ένα podcast του Ahval ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει εισαγάγει διάφορα νέα πρότυπα δίωξης των κοινοτήτων της διασποράς, με περιορισμούς κινητικότητας , κρατήσεις και παράνομες παραδόσεις που γίνονται οι βασικοί πυλώνες μιας παγκόσμιας στρατηγικής.
Ο πρωταρχικός στόχος αυτής της καταστολής είναι το κίνημα του Gülen. Χιλιάδες φερόμενοι οπαδοί του θρησκευτικού ιεροκήρυκα Fethullah Gülen έχουν φυλακιστεί από το 2016 και η Άγκυρα ξεκίνησε μια «παγκόσμια εκκαθάριση» για να αντισταθμίσει αυτήν την εγχώρια καταστολή, δήλωσε ο Schenkkan. Η Τουρκία έχει ιστορία κρυφής στόχευσης αντιφρονούντων στο εξωτερικό. Ωστόσο, ο Schenkkan είπε ότι η Τουρκία διεξάγει τώρα μια συστηματική εκστρατεία εναντίον των αντιληπτών εχθρών της, με αυτές τις δραστηριότητες να δοξάζονται σε δημόσιες δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων.
Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος
πηγή: ahvalnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube