Weather Icon
Συρία , Τουρκία 15 Φεβρουαρίου 2021

Τουρκικές φατρίες οδηγήθηκαν σε αιματηρές συγκρούσεις στην Συρία μετά από χρηματικές διαφορές

Τουρκικές φατρίες οδηγήθηκαν σε αιματηρές συγκρούσεις στην Συρία μετά από χρηματικές διαφορές
Xωριανόπουλος Άγγελος
Δύο μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία συγκρούστηκαν στη βορειοδυτική Συρία αυτό το Σαββατοκύριακο, προκαλώντας ένα νέο κύμα βίας στη δυτική ύπαιθρο του Κυβερνείου του Χαλεπίου. Σύμφωνα με τοπικές αναφορές από το Κυβερνείο του Χαλεπίου, οι συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των ομάδων Jabhat Al-Shamiya και Jaysh Al-Islam (Στρατός του Ισλάμ) στην περιοχή του Afrin, με αποτέλεσμα τη βαριά ανταλλαγή πυροβολισμών σε διάφορες γειτονιές.
Οι αναφορές ανέφεραν ότι η σύγκρουση μεταξύ των δύο μεγάλων μαχητικών φατριών συνέβη λόγω του ελέγχου ορισμένων κτιρίων κατοικιών εντός της περιοχής Afrin της Κυβέρνησης του Χαλεπίου. Επιπλέον, ένας ντόπιος από το Afrin είπε στο RT Arabic το Σάββατο: «Ο λόγος για αυτές τις συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών υποστηριζόμενων φατριών οφείλεται στη διαφορά τους σχετικά με την κατανομή των ιδιοτήτων των αρχικών κατοίκων της πόλης».
Πρόσθεσε, «Τα μέλη της Jabhat Al-Shamiya κατάσχεσαν τα χρήματα από διάφορα στοιχεία του Jaysh Al-Islam που προέρχονταν από τη Λιβύη και μετά από αυτό, ξέσπασαν συγκρούσεις. ” Ακτιβιστές επιβεβαίωσαν επίσης ότι δύο μέλη του Jaysh Al-Islam σκοτώθηκαν και περίπου 12 άλλοι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των επιθέσεων του Jabhat Al-Shamiya στα αρχηγεία στο κέντρο της πόλης.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube