Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία 12 Φεβρουαρίου 2021

Το ρωσικό μαχητικό Su-57 «πετά μόνο του» και ο πιλότος «εστιάζει στη μάχη» (βίντεο)

Το ρωσικό μαχητικό Su-57 «πετά μόνο του» και ο πιλότος «εστιάζει στη μάχη» (βίντεο)

Έρχεται ο πόλεμος των υπολογιστών, του πληκτρολογίου και των δικτύων

Το ρωσικό μαχητικό πολλαπλών ρόλων Su-57 διαθέτει κόκπιτ με «μέγιστο βαθμό αυτοματοποιημένων διαδικασιών», υποστηρίζει η United Aircraft Corporation (υπάγεται στη Rostec) στο εταιρικό περιοδικό New Horizons.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο TASS, στο εν λόγω δημοσίευμα υποστηρίζεται πως το Su-57 έχει τον μέγιστο βαθμό αυτοματοποίησης ως προς τις διαδικασίες πιλοταρίσματος και μάχης, κάτι που βοήθησε στην ανάπτυξη ενός μονοθέσιου μαχητικού πολλαπλών ρόλων.

Ο Νικίτα Ντοροφέγεφ, επικεφαλής του τμήματος κόκπιτ του Sukhoi Design Bureau (υπάγεται στη UAC) είπε στο New Horizons ότι, μεταξύ άλλων, η αυτοματοποίηση και η «σύντηξη» πληροφοριών αποτελούν βασικά απαιτούμενα για το κόκπιτ ενός σύγχρονου μαχητική.

Ο Ντοροφέγεφ είπε ότι «θεωρητικά, ο πιλότος μπορεί να μη χρειαστεί να ασχοληθεί με πιλοτάρισμα μετά την απογείωση και μέχρι να κάνει προσέγγιση για προσγείωση, και μπορεί αντ’αυτού να εστιάζει στην αναζήτηση στόχων και στην επίθεση εναντίον τους. Επιπρόσθετα, αυτή η διαδικασία είναι επίσης επαρκώς αυτοματοποιημένη».

Σύμφωνα με το περιοδικό, το μαχητικό διαθέτει εξοπλισμό που μπορεί να παρέχει στον πιλότο μεγάλο όγκο πληροφορίας για την τακτική κατάσταση και τη λειτουργία των συστημάτων του αεροσκάφους. Επίσης, διαθέτει τεχνολογία υποστήριξης που τον βοηθά να ολοκληρώνει τις αποστολές που του έχουν ανατεθεί- πάντα σύμφωνα με το New Horizons.

Το Su-57 προωθείται από τη Ρωσία ως ένα μαχητικών ρόλων πέμπτης γενεάς, ικανό για επιχειρήσεις εναντίον στόχων αέρος, εδάφους και θαλάσσης. Υποστηρίζεται πως διαθέτει επίσης stealth τεχνολογία, είναι ικανό για υπερηχητική cruising ταχύτητα και έχει τον πλέον προηγμένο ραδιο-ηλεκτρονικό εξοπλισμό, που περιλαμβάνει ένα ισχυρό υπολογιστή- «συγκυβερνήτη».

Πέταξε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2010 και έχει αναφερθεί πως δοκιμάστηκε υπό συνθήκες πολεμικών επιχειρήσεων στη Συρία. 

Τέθηκε σε υπηρεσία επίσημα με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις το 2020 και, όπως υποστηρίζεται, ο εξοπλισμός του προορίζεται να περιλαμβάνει και πολυηχητικά (hypersonic) όπλα.

Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube