Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Τουρκία 13 Φεβρουαρίου 2021

Θα επιβάλει η ΕΕ οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος;

Θα επιβάλει η ΕΕ οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να χορηγήσει και άλλη παράταση στην Τουρκία προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις φορολογικής διαφάνειας. Το Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin) επέτρεψε στην Τουρκία έως τα τέλη του 2020 να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του μπλοκ σχετικά με τη φορολογική διαφάνεια τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλιώς κινδυνεύει να προστεθεί σε μια λίστα χωρών που θα μπορούσαν να επιβληθούν με οικονομικές κυρώσεις.

Η Ecofin την Τρίτη θα επανεκτιμήσει την προηγούμενη απόφασή της και θα ορίσει άλλη προθεσμία για την αποφυγή της μαύρης λίστας της Τουρκίας, ανέφερε η γαλλική εφημερίδα Le Figaro την Παρασκευή, επικαλούμενη Ευρωπαίους διπλωμάτες. Οι ευρωπαίοι υπουργοί οικονομίας και οικονομικών ενημερώνουν τον κατάλογο που ονομάζεται «φορολογικός παράδεισος» δύο φορές το χρόνο, κάθε Φεβρουάριο και Οκτώβριο. Σύμφωνα με τον Le Figaro, η Γαλλία, η Αυστρία, η Δανία, η Ελλάδα και η Κύπρος επιμένουν να θέσουν αυστηρούς κανόνες και ημερομηνίες για πιθανή παράταση.

Μια άλλη ομάδα χωρών-μελών με επικεφαλής τη Γερμανία από την άλλη πλευρά είναι σκεπτική για τη μαύρη λίστα της Τουρκίας. Η ΕΕ δημιούργησε μια μαύρη λίστα φορολογικών παραγόντων τον Δεκέμβριο του 2017 για να ενθαρρύνει τη διαφάνεια και τον δικαιότερο φορολογικό ανταγωνισμό, ενώ παράλληλα προλαμβάνει και σταματά τη φορολογική απάτη, τη φοροδιαφυγή και την αποφυγή. Εκείνοι που περιλαμβάνονται στη μαύρη λίστα λέγεται ότι επιτρέπουν εκτεταμένη φοροδιαφυγή από εταιρείες και ιδιώτες και δεν πληρούν τις προθεσμίες για μεταρρύθμιση του μπλοκ.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: ahvalnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube