REAL TIME |

Weather Icon
Οικονομία & Αγορές 8 Φεβρουαρίου 2021

Tesla: Το μεγάλο στοίχημα του Έλον Μασκ στο Bitcoin και οι πληρωμές με κρυπτονομίσματα

Tesla: Το μεγάλο στοίχημα του Έλον Μασκ στο Bitcoin και οι πληρωμές με κρυπτονομίσματα

Η τιμή του bitcoin ενισχύθηκε κατά 16% σε υψηλά όλων των εποχών και τα 44.795,20 δολάρια μετά την αποκάλυψη ότι η Tesla επένδυσε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο δημοφιλές κρυπτονόμισμα.

Η απόκτηση bitcoin αξίας 1,5 δισ από την Tesla, έδειξε την πρόθεσή της αυτοκινητοβιομηχανίας να αποδέχεται ως μέθοδο πληρωμής τα κρυπτονομίσματα, εκτοξεύοντας – όπως αναμενόταν – την τιμή σε νέο ρεκόρ. Η ψήφος εμπιστοσύνης από τον ηγέτη της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων οδήγησε και τις τιμές των μετοχών της Tesla σε άνοδο της τάξης του 2%.

Πρόσφατα, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ, πρόσθεσε στο βιογραφικό του στο Twitter τo hastag #bitcoin. Αυτό, ήταν αρκετό για να εκτινάξει την τιμή του Bitcoin.

Πληρωμές με κρυπτονομίσματα

«Θα αρχίσουμε να αποδεχόμαστε το Bitcoin ως μέθοδο πληρωμής για τα προϊόντα μας στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και αρχικά σε περιορισμένη βάση», δήλωσε η Tesla, σύμφωνα με τη γνωστοποίηση που υπέβαλε στην  χρηματιστηριακή αρχή των ΗΠΑ, SEC.

Αυτού του είδους η στήριξη στο Bitcoin από τον κορυφαίο κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων δίνει αυτομάτως αυξημένη νομιμότητα στα κρυπτονομίσματα, τα οποία έχουν αρχίσει να γίνονται δημοφιλή στους επενδυτές τα τελευταία χρόνια παρά τον σκεπτικισμό από ορισμένους.

Η υποστήριξη ενός ψηφιακού νομίσματος ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Tesla, Έλον Μάσκ.

Ο Μασκ τουίταρε πρόσφατα σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές αυτού του μήνα αποκάλεσε το Bitcoin « ένα καλό πράγμα» (“a good thing”) . Το Dogecoin, που ξεκίνησε ως αστείο σημείωσε ρεκόρ τη Δευτέρα αφού ο Μασκ, ο ράπερ Snoop Dogg και ο μπασίστας των Kiss, Gene Simmons, έκαναν tweet για αυτό.

Το εντυπωσιακό ράλι του Dogecoin που τροφοδοτείται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μόνο ένα παράδειγμα της ανόδου που σημειώνουν τα κρυπτονομίσματα κατά το τελευταίο έτος.

Τα δύο ισχυρότερα κρυπτονομίσματα, το Bitcoin και το Ether, σημείωσαν αμφότερα νέα υψηλά τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω έντονων συζητήσεων για το αν προσελκύουν το ενδιαφέρον των μακροπρόθεσμων επενδυτών ή η άνοδός τους οφείλεται απλά στις συντονισμένες κινήσεις των κερδοσκόπων.

Microstrategy

Η Tesla δεν είναι η πρώτη εταιρεία που μετατρέπει ένα μέρος των μετρητών της σε bitcoin, με την MicroStrategy να υιοθετεί αυτήν την πολιτική τον περασμένο χρόνο, καθιστώντας την de facto όχημα συναλλαγών με bitcoin.

Η MicroStrategy, μια εταιρεία επενδύσεων με επικεφαλής τον Michael Saylor, αποτελεί έναν από τους θεσμικούς επενδυτές Bitcoin στον κόσμο. Διαθέτει ήδη 71.079 BTC (αξίας πάνω από 2,5 δισ. δολάρια).

Η Square απέκτησε επίσης bitcoin αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων το περασμένο φθινόπωρο και η PayPal άνοιξε πρόσφατα τις υπηρεσίες της σε κρυπτονομίσματα επιτρέποντας στους πελάτες να χρησιμοποιούν Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash και Litecoin στην πλατφόρμα.

ΠΗΓΗ: Mononews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube