Weather Icon
ΗΠΑ , Τουρκία 16 Φεβρουαρίου 2021

Τα μηνύματα στις επικοινωνίες Άν. Μπλίνκεν – Τσαβούσογλου

Τα μηνύματα στις επικοινωνίες Άν. Μπλίνκεν – Τσαβούσογλου
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu σε τηλεφωνική κλήση με τον Αμερικανό ομόλογό του Antony Blinken τη Δευτέρα, ανακοίνωσε την ανησυχία της Άγκυρας για τις πρόσφατες δηλώσεις της Ουάσιγκτον, ανέφερε η εφημερίδα Birgün. Συζήτησαν επίσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα S-400, τη Συρία και την ανατολική Μεσόγειο, μεταξύ άλλων ζητημάτων, ανέφερε η εφημερίδα.
Η τηλεφωνική κλήση λαμβάνει χώρα αφού η Τουρκία κάλεσε νωρίτερα τη Δευτέρα τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Άγκυρα για να εκφράσει την αντίδρασή της σε δήλωση των ΗΠΑ σχετικά με τη δολοφονία 13 Τούρκων που συνελήφθησαν από Κούρδους μαχητές. Ο Blinken προέτρεψε την Άγκυρα να μην διατηρήσει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 , ενώ τα τελευταία χρόνια, οι σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον έχουν τεθεί υπό πίεση από μια σειρά ζητημάτων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube