Ακολουθήστε μας

Διεθνή

Συνεχίζονται οι τριβές μεταξύ Ουάσιγκτον και Αγκυρας λόγω Κουρδικού

Δημοσιεύτηκε στις

Ισλαμική τελετή κηδείας δύο εκ των 13 αιχμαλώτων πολέμου, που σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση του τουρκικού στρατού στο βόρειο Ιράκ (φωτ. A.P.).

Συνεχίζεται η κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας με επίκεντρο το Κουρδικό

ΑΓΚΥΡΑ. Εμφανής κατέστη τη Δευτέρα η εχθρότητα μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και της Ουάσιγκτον, όταν ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ για στήριξη του κουρδικού αντάρτικου, την ώρα κατά την οποία ο Αμερικανός πρέσβης στην Αγκυρα καλείτο για διαβουλεύσεις στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Την Κυριακή, η Αγκυρα ανακοίνωσε την εκτέλεση 13 Τούρκων ομήρων που βρίσκονταν στα χέρια του PKK. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την ίδια ημέρα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Ουάσιγκτον επεσήμανε ότι η εμπλοκή του PKK δεν είχε αποδειχθεί ακόμη. Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε τον ισχυρισμό αυτόν «φαιδρό», επικρίνοντας τη συνεχιζόμενη αμερικανική στήριξη προς τις κουρδικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία. «Οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από το PKK», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Το ενδεχόμενο νέας κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ουάσιγκτον και Αγκυρας έμοιασε να απομακρύνεται τη Δευτέρα, όταν ο υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Μπλίνκεν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των Τούρκων ομήρων, υπογραμμίζοντας ότι «οι τρομοκράτες του PKK φέρουν την ευθύνη».

Ο Τζο Μπάιντεν, όμως, ο οποίος αποκάλεσε τον Ερντογάν «αυταρχικό ηγέτη» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, δεν έχει επικοινωνήσει ακόμη με τον Τούρκο πρόεδρο. Ο Μπάιντεν επέλεξε διαφορετικό ύφος στις σχέσεις με την Αγκυρα, εγκαταλείποντας τη στενή σχέση του Τραμπ με τον Ερντογάν και επιλέγοντας να επικρίνει την Τουρκία για την πολιτική της στη Συρία και για την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, όπως αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Washington Post.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έγκρισής του από τη Γερουσία, ο Αντονι Μπλίνκεν είπε ότι η Τουρκία δεν συμπεριφέρεται ως σύμμαχος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Αγκυρας για τους S-400 είναι πιθανή. Η Τουρκία έχει αποκλεισθεί από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς του μαχητικού νέας γενιάς F-35, ενώ οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει τις περισσότερες νέες πωλήσεις οπλικών συστημάτων στην Τουρκία.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν επέκρινε δύο φορές αυτόν τον μήνα την Τουρκία για παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων, ενώ 50 γερουσιαστές κατέθεσαν επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο Μπάιντεν για την αυταρχική φύση της κυβέρνησης Ερντογάν. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανακοίνωσε ότι οι 900 Αμερικανοί στρατιωτικοί που συνεργάζονται με τους Κούρδους της συριακής οργάνωσης YPG θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

Υποβάθμιση
Ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν υποβάθμισε, όμως, το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος δεν έχει επικοινωνήσει ακόμη με τον Τούρκο ομόλογό του, υπογραμμίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση εστιάζει κυρίως ακόμη σε εσωτερικά ζητήματα.

«Συνειδητοποιούμε την απογοήτευση του προέδρου Ερντογάν, αλλά οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ είναι πολλοί. Ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν έχει μιλήσει ακόμη με πολλούς από αυτούς», είπε ο κυβερνητικός αξιωματούχος, επισημαίνοντας ότι την περασμένη εβδομάδα ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Ιμπραήμ Καλίν.

«Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία σε πολλούς τομείς. Είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, ο οποίος έχει κομβικό ρόλο να παίξει στη Συρία και τη Λιβύη», είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος στη Washington Post.

Η αναλύτρια του ινστιτούτου European Council on Foreign Relations, Ασλί Αϊντασμπάς, λέει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που παρουσιάζει η σχέση της με την Τουρκία. «Το σχέδιο του Μπάιντεν ήταν να βάλει τα θέματα αυτά “στο ψυγείο” για έξι μήνες. Οι συνθήκες, όμως, δεν θα επιτρέψουν τέτοια πίστωση χρόνου», λέει η Αϊντασμπάς.

Η αντιπαράθεση γύρω από τους S-400, η επιμονή της Ουάσιγκτον να καταδικάζει τις παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Τουρκία και η συριακή κρίση αναμένεται να οδηγήσουν σε νέες τριβές. Οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις με στόχο θυλάκους του PKK στο βόρειο Ιράκ και τη βόρεια Συρία προκαλούν την οργή της Ουάσιγκτον.

Παρότι οι ΗΠΑ έχουν χαρακτηρίσει το PKK τρομοκρατική οργάνωση, η συμμαχία των ΗΠΑ με τις κουρδικές πολιτοφυλακές στη βόρεια Συρία έχει αποδώσει σημαντικούς καρπούς στην εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους, με την Ουάσιγκτον να προσπαθεί να εμφανίσει το PKK ως ξεχωριστή οντότητα από τους Κούρδους της Συρίας.

Καθημερινή

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Διατηρείται η αισιοδοξία στις επαφές ΗΠΑ-Ιράν για τα πυρηνικά! Προβληματισμοί στο Ισραήλ για Γουίτκοφ – Παραμένει το αδιέξοδο στη Γάζα

Πληθαίνουν στο Ιράν δημόσιες τοποθετήσεις κληρικών που τάσσονται υπέρ της αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων με τις ΗΠΑ.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Όλα δείχνουν πως το κλίμα αισιοδοξίας στις επαφές Ηνωμένων Πολιτειών-Ιράν για την θέσπιση ενός νέου πλαισίου ελέγχου για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης διατηρείται. Όπως ανέφερε ο αναλυτής του σταθμού μας για τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής, Γαβριήλ Χαρίτος, ο Ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης, Αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ, σχολίασε για πρώτη φορά δημόσια την πρώτη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας του, Αμπάς Αραγτσί, με τον ειδικός απεσταλμένο του Λευκού Οίκου, Στίβεν Ουίτκοφ, λέγοντας ότι «δεν ήταν ούτε κακή, ούτε καλή» αλλά διευκρίνισε ότι «αναμένει να δει ποια θα είναι η συνέχεια».

Το ερχόμενο Σάββατο η δεύτερη συνάντηση ΗΠΑ-Ιράν

Το σίγουρο είναι ότι το ερχόμενο Σάββατο, 19 Απριλίου, οι Αραγτσί και Ουίρκοφ θα συναντηθούν ξανά. Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η δεύτερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Μουσκάτ, πρωτεύουσα του Σουλτανάτου του Ομάν, παρότι τις τελευταίες μέρες αυξάνονταν οι φήμες ότι θα ήταν πιθανόν η δεύτερη αυτή επαφή να γίνει στη Ρώμη. Όπως προκύπτει από διαρροές που προέρχονται κυρίως από ιρανικά μέσα, η ιρανική πλευρά φέρεται να έχει προβάλει αντιρρήσεις ως προς το ενδεχόμενο η δεύτερη συνάντηση να γίνει στη Ρώμη, επειδή την ίδια ημέρα θα βρισκόταν στην ιταλική πρωτεύουσα και ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Βανς. Ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά ως προς τον καθορισμό του τόπου διεξαγωγής των συναντήσεων.

Ένα πρόσθετο στοιχείο που έχει ενδιαφέρον προέρχεται από σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος πρότεινε στο Ιράν να μεταφέρει στη Ρωσία όλη την ποσότητα του εμπλουτισμένου ουρανίου που έχει στην διάθεσή του. Ωστόσο, η πληροφορία αυτή ούτε επιβεβαιώθηκε, ούτε όμως και διαψεύσθηκε από καμία πλευρά.

Το Ισραήλ προβληματίζεται από διφορούμενες δηλώσεις των ΗΠΑ

Πάντως, όπως επεσήμανε ο κ. Χαρίτος, στο Ισραήλ εκφράζονται σημαντικοί προβληματισμοί από την έκβαση των επαφών ΗΠΑ-Ιράν, και κυρίως από τα διφορούμενα μηνύματα που προβάλει στις εκάστοτε δημόσιες τοποθετήσεις του ο Στίβεν Ουίτκοφ. Συγκεκριμένα, τις δύο τελευταίες εβδομάδες ο Ουίτκοφ άλλοτε εκφράζει πιο διαλλακτικές θέσεις έναντι του Ιράν, υπονοώντας ότι ο Λευκός Οίκος δεν θα έφερνε αντιρρήσεις να θεσπιστεί ένα πλαίσιο που προσιδιάζει στη συμφωνία του 2015 που προωθήθηκε από την θητεία Ομπάμα. Άλλοτε όμως, υιοθετεί πιο σκληρή στάση, συμφωνώντας με το ύφος και το περιεχόμενο των δηλώσεων Ντόναλντ Τραμπ, που επανήλθε σήμερα με τις απειλές του περί «ανοίγματος των πυλών της κολάσεως» εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία οι επαφές της Ουάσιγκτον με την Τεχεράνη που βρίσκονται πλέον και επίσημα σε εξέλιξη.

Θα εξομαλυνθούν οι διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν;

Από την άλλη, ο κ. Χαρίτος τόνισε ότι στην Τεχεράνη το κλίμα αρχίζει να διαφαίνεται πιο διαλλακτικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες μέρες εκφράζονται δημόσια απόψεις που χαρακτηρίζουν την παρούσα περίοδο ως «παράθυρο ευκαιρίας» για βελτίωση των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Ιράν. Πρόσφατα μάλιστα, ο ρεφορμιστής Ιρανός κληρικός Μοχσέν Ρουχαμί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Khabar Online, τάχθηκε θετικά στο ενδεχόμενο Ουάσιγκτον και Τεχεράνη να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές τους σχέσεις, προσθέτοντας ότι μία τέτοια εξέλιξη θα προωθούσε το κλίμα για συνεννόηση ως προς το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του.

Ως προς το συγκεκριμένο σημείο, ο Γαβριήλ Χαρίτος ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες οι ιρανικές αρχές φέρονται να έχουν αφαιρέσει καθεστωτικά σύμβολα από το κτήριο, που άλλοτε στεγαζόταν η πρεσβεία των ΗΠΑ στο κέντρο της Τεχεράνης. Επικαλούμενος δύο φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Iran International, που εκφράζει τις αντικαθεστωτικές θέσεις της ιρανικής ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κ. Χαρίτος επεσήμανε ότι η εξέλιξη αυτή φέρεται να σημειώθηκε τις τελευταίες μέρες, ενώ, μέχρι πρότινος, η πρόσοψη της πάλαι ποτέ αμερικανικής πρεσβείας στην ιρανική πρωτεύουσα ήταν καλυμμένη με γιγαντοαφίσα του Κάσεμ Σολεϊμανί, διοικητή της Δύναμης Αλ-Κοντς των Φρουρών της Επανάστασης – ο οποίος τιμάται στο Ιράν ως εθνικός ήρωας αφού εκτελέστηκε από αμερικανικό drone στην Βαγδάτη στις αρχές Ιανουαρίου του 2020 -.

Γάζα: Η Χαμάς απορρίπτει ισραηλινή πρόταση εκεχειρίας

Σε αντίθεση με το αισιόδοξο κλίμα που διατηρείται στις επαφές ΗΠΑ-Ιράν, οι παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα δεν σημειώνουν πρόοδο. Συγκεκριμένα, ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, μιλώντας απόψε στο BBC, δήλωσε ότι η οργάνωσή του εν τέλει θα απορρίψει την πρόσφατη αναθεωρημένη ισραηλινή πρόταση εκεχειρίας, επειδή η ισραηλινή πλευρά δεν αποδέχεται να αποχωρήσουν όλα τα στρατεύματα από τον θύλακα ούτε δέχεται τον τερματισμό του πολέμου μετά την απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Νομοσχέδιο για τον αφοπλισμό του PKK εισηγήθηκε το φιλοκουρδικό κόμμα στην Τουρκία!

Αν και η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει επισήμως αναγνωρίσει επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, το DEM πληθαίνει τις εκκλήσεις για έναν νομοθετικό και πολιτικό οδικό χάρτη προς την ειρήνη.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας και Ισότητας των Λαών (DEM) ζήτησε από το τουρκικό Κοινοβούλιο να ανοίξει τον δρόμο για νέα ειρηνευτική διαδικασία με την θέσπιση νομοθεσίας που θα υποστηρίζει τον αφοπλισμό του PKK.

To PKK κήρυξε εκεχειρία τον Μάρτιο έπειτα από την ιστορική έκκληση του φυλακισμένου από το 1999 ηγέτη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν για κατάθεση των όπλων και διάλυση της οργάνωσης. Η κίνηση αυτή θα ανοίξει εν δυνάμει τον δρόμο για τον τερματισμό της 40ετούς σύγκρουσης με την κουρδική ένοπλη οργάνωση.

Αν και η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει επισήμως αναγνωρίσει επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, το DEM πληθαίνει τις εκκλήσεις για έναν νομοθετικό και πολιτικό οδικό χάρτη προς την ειρήνη.

Η προηγούμενη ειρηνευτική διαδικασία κατέρρευσε το 2015 οδηγώντας σε επανέναρξη των συγκρούσεων.

Μιλώντας στο τουρκικό Κοινοβούλιο, η συμπροεδρεύουσα του DEM Τουλάι Χατιμογκουλάρι δήλωσε ότι η ειρηνευτική λύση μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν επιτραπεί στον Οτσαλάν να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο και με την θέσπιση προπαρασκευαστικού πλαισίου.

«Πώς μπορεί αυτό το προπαρασκευαστικό πλαίσιο να θεσπισθεί; Διασφαλίζοντας στον κ. Οτσαλάν την ελευθερία να εργασθεί και να επικοινωνήσει. Επιτρέποντας στο κοινοβούλιο να ψηφίσει νόμο που θα διευκολύνει την διαδικασία αφοπλισμού του PKK», είπε.

«Αν κάνουμε αυτά τα βήματα ως πρώτη κίνηση, όλη η Τουρκία θα αναπνεύσει με ανακούφιση», πρόσθεσε.

Το DEM ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι μία συνάντηση με τον Ερντογάν πραγματοποιήθηκε σε «εποικοδομητική και ελπιδοφόρα ατμόσφαιρα», σε μία σπάνια στιγμή διαλόγου ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το PKK, που έχει χαρακτηρισθεί τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία και πολλές δυτικές χώρες, αναμένεται να ψηφίσει για τον αφοπλισμό και την διάλυσή του κατά τη διάρκεια συνεδρίου που προτείνεται να διεξαχθεί τον ερχόμενο μήνα.

Συνέχεια ανάγνωσης

Απόψεις

Προ των πυλών η αλλαγή του νέου καθεστώτος στη Συρία

Ο γεωπολιτικος οργασμός που είδαμε στην αρχή της ανατροπής του Άσαντ γειωθηκε εξαιτίας των σφαγων αλλόθρησκων που πράττονται μέχρι σήμερα.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Γράφει ο Ευάγγελος Μπασάρ Αλ Μούσσα

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της #ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας #Κάγια_Κάλλας: “οι συριακές αρχές δεν έχουν κάνει ό,τι απαιτείται από αυτές για να άρουν τις κυρώσεις στη Συρία”. Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Λουξεμβούργο.

Συνεχίζει: “Οι συριακές μεταβατικές αρχές πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στα συμφέροντα του συριακού λαού έναντι της συνεχιζόμενης παρουσίας ξένων μαχητών, οι οποίοι έχουν γίνει εμπόδιο για την άρση των αμερικανικών και ευρωπαϊκών κυρώσεων στους Σύρους. Ο προσωρινός Πρόεδρος μπορεί να ανταμείψει τους ξένους τζιχαντιστές δίνοντάς τους χρήματα και γάμο. Σε κάθε περίπτωση Θα επανεκτιμήσουμε την κατάσταση στη #Συρία”.

Σας ξαναλέω ότι αν ο Jolani δεν θα τηρήσει τις υποσχέσεις του και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο θα τον ανατρέψουν πρώτοι οι Τούρκοι σύντομα. Προφανώς έναν προτεινόμενο προορισμό μπορεί να αποτελέσει η Υεμένη ή Σομαλιλάνδη για τη στήριξη των επιθέσεων έναντι των Χούθι. Το είδαμε στο Αζερμπαϊτζάν, Λιβύη, κλπ

Σε κάθε περίπτωση οι #ΗΠΑ πιέζουν την Τουρκία η οποία έχει το πάνω χέρι στον Jolani να συντομεύσει. Προσωπικά θεωρώ την αλλαγή του νέου καθεστώτος είναι προ των πυλών. Καθώς ο γεωπολιτικος οργασμός που είδαμε στην αρχή της ανατροπής του Άσαντ γειωθηκε εξαιτίας των σφαγων αλλόθρησκων που πράττονται μέχρι σήμερα.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οικονομία56 λεπτά πριν

Σπάνιες γαίες που πετιούνται στα σκουπίδια

Νυν υπέρ πάντων αγώνα δίνουν εδώ και χρόνια οι μεγάλες δυνάμεις σε όλον τον κόσμο –με πρώτες τις Ηνωμένες Πολιτείες-...

Διεθνή2 ώρες πριν

Διατηρείται η αισιοδοξία στις επαφές ΗΠΑ-Ιράν για τα πυρηνικά! Προβληματισμοί στο Ισραήλ για Γουίτκοφ – Παραμένει το αδιέξοδο στη Γάζα

Πληθαίνουν στο Ιράν δημόσιες τοποθετήσεις κληρικών που τάσσονται υπέρ της αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων με τις ΗΠΑ.

Αναλύσεις3 ώρες πριν

Ελληνικό παρακράτος υπό τουρκική επιρροή;

Η προειδοποίηση του Κώστα Γρίβα για Τουρκία και το πολιτικό αίνιγμα της Αθήνας

Διεθνή3 ώρες πριν

Νομοσχέδιο για τον αφοπλισμό του PKK εισηγήθηκε το φιλοκουρδικό κόμμα στην Τουρκία!

Αν και η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει επισήμως αναγνωρίσει επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, το DEM πληθαίνει τις εκκλήσεις...

Ενδιαφέροντα4 ώρες πριν

Δεύτερη απόρριψη των υπέρογκων αξιώσεων Δημητριάδη κατά δημοσιογράφων

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του κ. Δημητριάδη ότι ήταν συκοφαντικά σε βάρος του 5 δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών»...

Δημοφιλή