Ακολουθήστε μας

Διεθνή

Συνεχίζονται οι τριβές μεταξύ Ουάσιγκτον και Αγκυρας λόγω Κουρδικού

Δημοσιεύτηκε στις

Ισλαμική τελετή κηδείας δύο εκ των 13 αιχμαλώτων πολέμου, που σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση του τουρκικού στρατού στο βόρειο Ιράκ (φωτ. A.P.).

Συνεχίζεται η κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας με επίκεντρο το Κουρδικό

ΑΓΚΥΡΑ. Εμφανής κατέστη τη Δευτέρα η εχθρότητα μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και της Ουάσιγκτον, όταν ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ για στήριξη του κουρδικού αντάρτικου, την ώρα κατά την οποία ο Αμερικανός πρέσβης στην Αγκυρα καλείτο για διαβουλεύσεις στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Την Κυριακή, η Αγκυρα ανακοίνωσε την εκτέλεση 13 Τούρκων ομήρων που βρίσκονταν στα χέρια του PKK. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την ίδια ημέρα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Ουάσιγκτον επεσήμανε ότι η εμπλοκή του PKK δεν είχε αποδειχθεί ακόμη. Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε τον ισχυρισμό αυτόν «φαιδρό», επικρίνοντας τη συνεχιζόμενη αμερικανική στήριξη προς τις κουρδικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία. «Οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από το PKK», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Το ενδεχόμενο νέας κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ουάσιγκτον και Αγκυρας έμοιασε να απομακρύνεται τη Δευτέρα, όταν ο υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Μπλίνκεν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των Τούρκων ομήρων, υπογραμμίζοντας ότι «οι τρομοκράτες του PKK φέρουν την ευθύνη».

Ο Τζο Μπάιντεν, όμως, ο οποίος αποκάλεσε τον Ερντογάν «αυταρχικό ηγέτη» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, δεν έχει επικοινωνήσει ακόμη με τον Τούρκο πρόεδρο. Ο Μπάιντεν επέλεξε διαφορετικό ύφος στις σχέσεις με την Αγκυρα, εγκαταλείποντας τη στενή σχέση του Τραμπ με τον Ερντογάν και επιλέγοντας να επικρίνει την Τουρκία για την πολιτική της στη Συρία και για την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, όπως αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Washington Post.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έγκρισής του από τη Γερουσία, ο Αντονι Μπλίνκεν είπε ότι η Τουρκία δεν συμπεριφέρεται ως σύμμαχος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Αγκυρας για τους S-400 είναι πιθανή. Η Τουρκία έχει αποκλεισθεί από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς του μαχητικού νέας γενιάς F-35, ενώ οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει τις περισσότερες νέες πωλήσεις οπλικών συστημάτων στην Τουρκία.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν επέκρινε δύο φορές αυτόν τον μήνα την Τουρκία για παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων, ενώ 50 γερουσιαστές κατέθεσαν επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο Μπάιντεν για την αυταρχική φύση της κυβέρνησης Ερντογάν. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανακοίνωσε ότι οι 900 Αμερικανοί στρατιωτικοί που συνεργάζονται με τους Κούρδους της συριακής οργάνωσης YPG θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

Υποβάθμιση
Ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν υποβάθμισε, όμως, το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος δεν έχει επικοινωνήσει ακόμη με τον Τούρκο ομόλογό του, υπογραμμίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση εστιάζει κυρίως ακόμη σε εσωτερικά ζητήματα.

«Συνειδητοποιούμε την απογοήτευση του προέδρου Ερντογάν, αλλά οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ είναι πολλοί. Ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν έχει μιλήσει ακόμη με πολλούς από αυτούς», είπε ο κυβερνητικός αξιωματούχος, επισημαίνοντας ότι την περασμένη εβδομάδα ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Ιμπραήμ Καλίν.

«Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία σε πολλούς τομείς. Είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, ο οποίος έχει κομβικό ρόλο να παίξει στη Συρία και τη Λιβύη», είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος στη Washington Post.

Η αναλύτρια του ινστιτούτου European Council on Foreign Relations, Ασλί Αϊντασμπάς, λέει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που παρουσιάζει η σχέση της με την Τουρκία. «Το σχέδιο του Μπάιντεν ήταν να βάλει τα θέματα αυτά “στο ψυγείο” για έξι μήνες. Οι συνθήκες, όμως, δεν θα επιτρέψουν τέτοια πίστωση χρόνου», λέει η Αϊντασμπάς.

Η αντιπαράθεση γύρω από τους S-400, η επιμονή της Ουάσιγκτον να καταδικάζει τις παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Τουρκία και η συριακή κρίση αναμένεται να οδηγήσουν σε νέες τριβές. Οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις με στόχο θυλάκους του PKK στο βόρειο Ιράκ και τη βόρεια Συρία προκαλούν την οργή της Ουάσιγκτον.

Παρότι οι ΗΠΑ έχουν χαρακτηρίσει το PKK τρομοκρατική οργάνωση, η συμμαχία των ΗΠΑ με τις κουρδικές πολιτοφυλακές στη βόρεια Συρία έχει αποδώσει σημαντικούς καρπούς στην εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους, με την Ουάσιγκτον να προσπαθεί να εμφανίσει το PKK ως ξεχωριστή οντότητα από τους Κούρδους της Συρίας.

Καθημερινή

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Αιματηρή επίθεση κατά του Ουρίμπε στη Μπογκοτά: Ανήλικος ο δράστης, κατακραυγή από την κυβέρνηση

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Μιγκέλ Ουρίμπε, γερουσιαστής και πιθανός διεκδικητής της προεδρίας της Κολομβίας , έπειτα από επίθεση που δέχθηκε στη Μπογκοτά.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Μιγκέλ Ουρίμπε, γερουσιαστής και πιθανός διεκδικητής της προεδρίας της Κολομβίας , έπειτα από επίθεση που δέχθηκε στη Μπογκοτά.

Η σύζυγός του δηλώνει ότι δίνει μάχη για τη ζωή του.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τον 39χρονο πολιτικό να εκφωνεί ομιλία στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης σε πάρκο στη συνοικία Φοντιμπόν της Μπογοτά, όταν ακούγονται πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματός του, του Δημοκρατικού Κέντρου, «ένοπλοι τον πυροβόλησαν από πίσω».

Άλλες εικόνες δείχνουν τον Ουρίμπε ξαπλωμένο στο καπό ενός αυτοκινήτου, αιμόφυρτο.

Το Δημοκρατικό Κέντρο χαρακτήρισε την επίθεση αυτή σοβαρή, αλλά δεν αποκάλυψε πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Ουρίμπε. Η σύζυγός του Μαρία Κλαούντια Ταρασόνα έγραψε στον λογαριασμό του Ουρίμπε στο Χ ότι «δίνει μάχη για τη ζωή του».

Όπως δήλωσαν οι τραυματιοφορείς που παρέλαβαν τον γερουσιαστή, έχει δεχθεί δύο σφαίρες στο κεφάλι και μία στο γόνατο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεση, που σημειώθηκε περίπου στις 17:30 (τοπική ώρα, 01:30 τα ξημερώματα της Κυριακής ώρα Ελλάδας), είναι ανήλικος. Έχει τραυματιστεί και ο ίδιος στη γάμπα από σφαίρα που έριξαν οι σωματοφύλακες του Ουρίμπε και έχει συλληφθεί.

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας της Κολομβίας Πέδρο Σάντσες δήλωσε ότι οι αρχές ερευνούν αν ενεπλάκησαν και άλλοι στην επίθεση, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσφέρει περίπου 730.000 δολάρια σε όποιον έχει πληροφορίες για την υπόθεση.

Η προεδρία της Κολομβίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι η κυβέρνηση απορρίπτει «κατηγορηματικά και εμφατικά» τη βίαιη επίθεση, ενώ ζητεί να διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για το περιστατικό.

«Αυτή η πράξη βίας είναι μια επίθεση όχι μόνο εναντίον της σωματικής ακεραιότητας του γερουσιαστή, αλλά εναντίον της δημοκρατίας, της ελευθερίας της σκέψης και της νόμιμης άσκησης της πολιτικής στην Κολομβία», υπογράμμισε η προεδρία στην ανακοίνωσή της.

«Σεβαστείτε τη ζωή, αυτή είναι η κόκκινη γραμμή. Η Κολομβία δεν πρέπει να σκοτώνει τα παιδιά της», έγραψε ο Σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο στον λογαριασμό του στο Χ. «Δεν ξέρω πώς να απαλύνω τον πόνο σας. Είναι ο πόνος της χαμένης μάνας και της (χαμένης) πατρίδας», τόνισε απευθυνόμενος στην οικογένεια του Ουρίμπε.

Ανήλικος ο δράστης

Σε ομιλία του χθες Σάββατο το βράδυ ο Κολομβιανός πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι το πρόσωπο που συνελήφθη για την επίθεση εναντίον του Ουρίμπε είναι ανήλικος και πρόσθεσε ότι οι έρευνες θα επικεντρωθούν στον εντοπισμό αυτών που οργάνωσαν και διέταξαν την επίθεση.

«Προς το παρόν υπάρχουν μόνο εικασίες», σημείωσε ο Πέτρο, ενώ πρόσθεσε ότι θα εξεταστούν και τυχόν κενά στα μέτρα ασφαλείας.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ότι οι ΗΠΑ «καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο την απόπειρα δολοφονίας» του Ουρίμπε, ενώ επέρριψε την ευθύνη «στην εμπρηστική ρητορική» του Πέτρο.

Το γραφείο του ΟΗΕ στην Κολομβία καταδίκασε «έντονα» την επίθεση. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι αρχές θα ρίξουν φως στα γεγονότα και θα τιμωρήσουν» τους δράστες, σχολίασε στο Χ.

Από πολιτική οικογένεια

Ο Μιγκέλ Ουρίμπε, που δεν είναι επισήμως υποψήφιος του κόμματός του για τις προεδρικές εκλογές του Μαΐου του 2026, προέρχεται από μεγάλη πολιτική οικογένεια της Κολομβίας.

Είναι εγγονός του Χούλιο Σέζαρ Τουρμπάι, προέδρου της Κολομβίας από το 1978 ως το 1982, και γιος της Ντιάνα Τουρμπάι, μια δημοσιογράφος που είχε πέσει θύμα απαγωγής του βαρόνου των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ και σκοτώθηκε το 1991 στη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης για τη διάσωσή της.

Είναι γερουσιαστής από το 2022, ενώ το 2019 είχε προσπαθήσει χωρίς επιτυχία να εκλεγεί δήμαρχος της κολομβιανής πρωτεύουσας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Νέες αποκαλύψεις για τον καβγά Μασκ–Μπέσεντ στον Λευκό Οίκο: «Τον έσπρωξε σαν παίκτης του NFL»

Νέες λεπτομέρειες για την έντονη σύγκρουση μεταξύ του Έλον Μασκ και του τότε υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Τραμπ, Σκοτ Μπέσεντ, έφερε στο φως ο πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Στιβ Μπάνον, σε δηλώσεις του στη Washington Post.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Νέες λεπτομέρειες για την έντονη σύγκρουση μεταξύ του Έλον Μασκ και του τότε υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Τραμπ, Σκοτ Μπέσεντ, έφερε στο φως ο πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Στιβ Μπάνον, σε δηλώσεις του στη Washington Post.

Το περιστατικό σημειώθηκε στα τέλη Απριλίου και, σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, αποτέλεσε το σημείο καμπής στις σχέσεις του Μασκ με τον Λευκό Οίκο, οι οποίες κατέρρευσαν με τον δημόσιο “πόλεμο” μεταξύ του ίδιου και του Ντόναλντ Τραμπ λίγες εβδομάδες αργότερα.

Όπως περιέγραψε ο Μπάνον, ο Σκοτ Μπέσεντ αποκάλεσε τον Μασκ «απατεώνα» στη διάρκεια διαφωνίας σχετικά με τις προτάσεις του τελευταίου για τη ριζική περικοπή δαπανών στην αμερικανική εφορία (IRS), ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Ο Μασκ φέρεται να αντέδρασε έντονα, σπρώχνοντας τον υπουργό «σαν παίκτης του NFL», οδηγώντας τον Μπέσεντ να του απαντήσει με ανάλογη ένταση.

Το επεισόδιο, που εκτυλίχθηκε στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, πήρε διαστάσεις, με παρευρισκόμενους να παρεμβαίνουν για να τους χωρίσουν. Οι δύο άνδρες απομακρύνθηκαν άμεσα από το σημείο.

Σύμφωνα με τον Μπάνον, όταν ο Τραμπ ενημερώθηκε για το περιστατικό, σχολίασε πως «αυτό πάει πολύ», υπονοώντας ότι η συμπεριφορά του Μασκ είχε ξεπεράσει τα όρια.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, περιγράφοντας τη σκηνή στη Washington Post, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήταν σαν να βλέπεις δύο μεσήλικες δισεκατομμυριούχους να παίζουν ρόλους στο WWE, μέσα στο διάδρομο της Δυτικής Πτέρυγας».

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Ζημιές στο 10% των στρατηγικών βομβαρδiστικών της Ρωσίας πρoκάλεσε η ουκρανική επίθεση εκτιμά το Βερολίνο

«Σύμφωνα με την εκτίμησή μας, περισσότερα από δώδεκα αεροσκάφη υπέστησαν ζημιές, στρατηγικά βομβαρδιστικά TU-95 και TU-22, καθώς και αεροσκάφη επιτήρησης A-50», δήλωσε ο Γερμανός Υποστράτηγος Κρίστιαν Φρόιντινγκ σε ένα podcast στο YouTube.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη το περασμένο Σαββατοκύριακο πιθανότατα προκάλεσε ζημιές στο 10% του στόλου στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών της Ρωσίας εκτιμά  ανώτερος Γερμανός στρατιωτικός αξιωματούχος.

«Σύμφωνα με την εκτίμησή μας, περισσότερα από δώδεκα αεροσκάφη υπέστησαν ζημιές, στρατηγικά βομβαρδιστικά TU-95 και TU-22, καθώς και αεροσκάφη επιτήρησης A-50», δήλωσε ο Γερμανός Υποστράτηγος Κρίστιαν Φρόιντινγκ σε ένα podcast στο YouTube.

Τα επηρεαζόμενα A-50, τα οποία λειτουργούν παρόμοια με τα αεροσκάφη AWACS του ΝΑΤΟ, παρέχοντας εναέρια επίβλεψη, πιθανότατα δεν ήταν λειτουργικά όταν χτυπήθηκαν, δήλωσε ο στρατηγός που συντονίζει τη στρατιωτική βοήθεια του Βερολίνου προς το Κίεβο και βρίσκεται σε στενή επαφή με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

«Πιστεύουμε ότι δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν για ανταλλακτικά. Αυτή είναι μια απώλεια, καθώς υπάρχουν μόνο λίγα από αυτά τα αεροσκάφη», είπε. «Όσο για τον στόλο των βομβαρδιστικών μεγάλου βεληνεκούς, το 10% αυτού έχει υποστεί ζημιές στην επίθεση σύμφωνα με την εκτίμησή μας».

Οι εκτιμήσεις των ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι η τολμηρή επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας έπληξε έως και 20 ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, καταστρέφοντας περίπου 10 από αυτά, σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους που μίλησαν στο Reuters, και ειδικοί λένε ότι η Μόσχα θα χρειαστεί χρόνια για να αντικαταστήσει τα πληγέντα αεροπλάνα.

Παρά τις απώλειες, ο Φρόιντινγκ δεν βλέπει άμεση μείωση των ρωσικών επιθέσεων κατά της Ουκρανίας, σημειώνοντας ότι η Μόσχα εξακολουθεί να διατηρεί το 90% των στρατηγικών βομβαρδιστικών της, τα οποία μπορούν να εκτοξεύσουν βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ, εκτός από την ρίψη βομβών.

«Υπάρχει, φυσικά, μια έμμεση επίδραση, καθώς τα υπόλοιπα αεροπλάνα θα χρειαστεί να πραγματοποιήσουν περισσότερες πτήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι θα φθείρονται πιο γρήγορα και, το πιο σημαντικό, υα υπάρχει ένας τεράστιος ψυχολογικός αντίκτυπος».

Ο Φρόιντινγκ είπε ότι η Ρωσία ένιωθε ασφαλής στην τεράστια επικράτειά της, κάτι που εξηγεί επίσης γιατί υπήρχε ελάχιστη προστασία για το αεροσκάφος.

100 χιλιόμετρα από τη Μόσχα

«Μετά από αυτήν την επιτυχημένη επιχείρηση, αυτό δεν ισχύει πλέον. Η Ρωσία θα πρέπει να εντείνει τα μέτρα ασφαλείας.»

Σύμφωνα με τον Φρόιντινγκ, η Ουκρανία επιτέθηκε σε δύο αεροπορικά πεδία περίπου 100 χιλιόμετρα (62 μίλια) από τη Μόσχα, καθώς και στο αεροπορικό πεδίο Όλενια στην περιοχή Μούρμανσκ και στο αεροπορικό πεδίο Μπελάγια, με drones εκπαιδευμένα με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης.

Μια πέμπτη επίθεση στην αεροπορική βάση Ουκράινκα κοντά στα κινεζικά σύνορα απέτυχε.

Τα βομβαρδιστικά που χτυπήθηκαν ήταν μέρος της λεγόμενης πυρηνικής τριάδας της Ρωσίας, η οποία επιτρέπει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από αέρος, θάλασσας και εδάφους, πρόσθεσε.

Πηγή: Reuters

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αθλητικά2 ώρες πριν

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός! Ώρα για αποτουρκοποίηση στον Παναθηναϊκό

Ήθελαν να φτιάξουν και ειδικούς κανόνες για χάρτη του φίλου του Ερντογάν που θίχτηκε επειδή του έβριζαν τη χώρα του,...

Διεθνή4 ώρες πριν

Αιματηρή επίθεση κατά του Ουρίμπε στη Μπογκοτά: Ανήλικος ο δράστης, κατακραυγή από την κυβέρνηση

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Μιγκέλ Ουρίμπε, γερουσιαστής και πιθανός διεκδικητής της προεδρίας της Κολομβίας , έπειτα από επίθεση που...

Γενικά θέματα4 ώρες πριν

Έντονη κριτική κατά της Κομισιόν από την Eurometaux για την αδυναμία στήριξης της ευρωπαϊκής βαριάς βιομηχανίας

Σε νέα επιστολή της, η Eurometaux, η ένωση των ευρωπαϊκών εταιρειών μη σιδηρούχων μετάλλων, καταλογίζει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτυχία ως...

Διεθνή5 ώρες πριν

Νέες αποκαλύψεις για τον καβγά Μασκ–Μπέσεντ στον Λευκό Οίκο: «Τον έσπρωξε σαν παίκτης του NFL»

Νέες λεπτομέρειες για την έντονη σύγκρουση μεταξύ του Έλον Μασκ και του τότε υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Τραμπ, Σκοτ Μπέσεντ,...

Οικονομία5 ώρες πριν

Πληθωρισμός σε ύφεση: Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του ευρώ

Παρά τις έντονες ανησυχίες πριν από λίγες εβδομάδες όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε τον εμπορικό πόλεμο κατά της ΕΕ, αυξάνοντας...

Δημοφιλή