Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία 19 Φεβρουαρίου 2021

Συνεχίζονται οι δοκιμαστικές πτήσεις των Su-57 με νέο υπερηχητικό πύραυλο

Συνεχίζονται οι δοκιμαστικές πτήσεις των Su-57 με νέο υπερηχητικό πύραυλο
Η ρωσική στρατιωτική και αμυντική βιομηχανία δεν σταματά και έτσι τα Su-57 συνεχίζουν τις δοκιμαστικές πτήσεις τους με στόχο τη μεταφορά νέου υπερηχητικού πυραύλου που αναπτύχθηκε πρόσφατα.

Τα stealth αεροσκάφη Su-57 υποβάλλονται σε δοκιμές σχετικά με την ικανότητά τους να μεταφέρουν ένα νέο υπερηχητικό όπλο, σύμφωνα με πηγές από τη ρωσική αμυντική και στρατιωτική βιομηχανία. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αυτή την εβδομάδα, ένα ρεαλιστικό πρωτότυπο ενός νέου «υπερηχητικού πυραύλου εντός της ατράκτου» μεταφέρθηκε από ένα Su-57 στο πλαίσιο δοκιμαστικών πτήσεων.

Οι λεπτομέρειες του όπλου είναι ασαφείς, ωστόσο είναι πιθανό αυτό που αναφέρθηκε, να έχει αναπτυχθεί τον Φεβρουάριο του 2020.

Τα Su-57 αναμένεται να φέρουν τον πύραυλο Kh-47M2 “Kinzhal”, ένα υπερηχητικό όπλο, το οποίο έχει ήδη αναπτυχθεί στα μαχητικά μεγάλης εμβέλειας MiG-31 της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και έχει ταχύτητα 10 Mach.

Μάλιστα, τα υπερηχητικά βομβαρδιστικά Tu-160 πρόκειται να λάβουν παρόμοια αναβάθμιση.

Εντούτοις, ο πύραυλος θα πρέπει να είναι πολύ μικρότερος από τον Kinzhal, ο οποίος έχει μήκος περίπου 7,9 μέτρων, αλλά κανένα υπάρχον υπερηχητικό όπλο δεν ήταν τόσο μικρό, καθώς όλα είχαν το μέγεθος πυραύλων κρουζ ή βαλλιστικών.

Πάντως, ένα τέτοιο όπλο μπορεί να τροφοδοτείται από έναν τύπο προηγμένης μηχανής πυραύλων που χρησιμοποιείται για την επίτευξη εξαιρετικά γρήγορων ταχυτήτων, όπως αυτή που αναπτύσσεται σήμερα από την Ινδία.

Η Ρωσία ανέπτυξε, επίσης, το υπερηχητικό όχημα ολίσθησης Avangard και, επιπλέον, δοκιμάζει τον υπερηχητικό πύραυλο Zircon.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube