REAL TIME |

Weather Icon
Απόψεις , Κορωνοϊός - Covid-19 , ΟΗΕ 25 Φεβρουαρίου 2021

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ… η «πανδημία» χρησιμοποιείται για διάφορα προσχήματα

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ… η «πανδημία» χρησιμοποιείται για διάφορα προσχήματα

Candice Vacle.
.
Ο Antonio Guterres, Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, στην ετήσια ομιλία του στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 22 Φεβρουαρίου 2021, δήλωσε:
«Αναδεικνύοντας την ‘πανδημία’ ως πρόσχημα, οι αρχές σε ορισμένες χώρες έχουν λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας και μέτρα έκτακτης ανάγκης για την καταστολή των επικριτικών φωνών, την κατάργηση των πιο θεμελιωδών ελευθεριών, τη σιωπή των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης και την παρεμπόδιση του έργου των ΜΚΟ».

Πρόσθεσε:
«Υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, ακτιβιστές και ακόμη και επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου αντιμετώπισαν συλλήψεις, διώξεις και μέτρα εκφοβισμού και παρακολούθησης επειδή επέκριναν τα μέτρα – ή την έλλειψη μέτρων – που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της ‘πανδημίας’»..
.
«Η πρόσβαση σε ζωτικές πληροφορίες παρεμποδίστηκε μερικές φορές, ενώ η θανατηφόρα παραπληροφόρηση έχει ενισχυθεί, μεταξύ άλλων και από ορισμένους ηγέτες».

Réseau international

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube