Weather Icon
Κίνα , ΝΑΤΟ 20 Φεβρουαρίου 2021

Στόλτενμπεργκ: Καλεί τη Συμμαχία να συσφίξει τους δεσμούς της για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ισχύ της Κίνας

Στόλτενμπεργκ: Καλεί τη Συμμαχία να συσφίξει τους δεσμούς της για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ισχύ της Κίνας

Ευρώπη, Καναδάς και ΗΠΑ, να κινηθούν εναντίον Ρωσίας και Κίνας, λέει ο Στόλτεμπεργκ

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε σήμερα την Ευρώπη, τον Καναδά και τις ΗΠΑ να στηρίξουν τη διεθνή τάξη, που στηρίζεται σε κανόνες και την οποία αμφισβητούν η Ρωσία και η Κίνα, χαρακτηρίζοντας «καθοριστικό ζήτημα» την άνοδο της ισχύος του Πεκίνου.

Οι χώρες μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας πρέπει να συσφίξουν τους δεσμούς τους για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ισχύ της Κίνας, η οποία «έχει συνέπειες» για τη διατλαντική ασφάλεια, την ευημερία και τον δυτικό τρόπο ζωής, τόνισε ο Στόλτενμπεργκ.

«Η Κίνα και η Ρωσία προσπαθούν να ξαναγράψουν τους κανόνες προς τα δικά τους συμφέροντα», είπε ο γγ του ΝΑΤΟ μιλώντας στη διάσκεψη του Μονάχου για την ασφάλεια.

Πρόσθεσε ότι η Συμμαχία θα μπορούσε επίσης να σφυρηλατήσει στενότερες σχέσεις με άλλες χώρες που δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ, όπως η Αυστραλία και η Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube