REAL TIME |

Weather Icon
Απόψεις , Πολιτική , Πολιτισμός 15 Φεβρουαρίου 2021

Στο όνομα της πολιτικής ορθότητας! Το ξύλο βγήκε από το Political Correct

Στο όνομα της πολιτικής ορθότητας! Το ξύλο βγήκε από το Political Correct

Εάν νομίζετε ότι το προς ψήφιση άρθρο 8 είναι μία περίπτωση λογοκρισίας «από τα παλιά» που αφορά μόνο το «πολιτικό» τραγούδι, κάνετε λάθος.

Γράφει ο Μπάμπης Πολυχρονιάδης

Το άρθρο 8 είναι πολύ χειρότερο, καθώς σε λίγα χρόνια μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους με τις ίδιες γελοιότητες που συμβαίνουν τώρα στις ΗΠΑ, όπου το Hollywood, η Disney κ.α. είναι καθοδόν να «σβήσουν» πλάνα και να εξαφανίσουν ταινίες στο όνομα της πολιτικής ορθότητας.

-Δεν κινδυνεύει, λοιπόν, μόνο το Bella Ciao και η πανκ μπάντα «Νεκροί Μπακογιάννηδες» (κατά το Dead Kennedys).

-Κινδυνεύει να κατέβει από το youtube και ο «Αράπης» του Ζαμπέτα (ο μαύρος, ο σκύλος ο Ταμ Ταμ Ταμ) επειδή εκπέμπει μήνυμα υποκίνησης μίσους για τον «σκυλάραπα».

-Κινδυνεύει να εξαφανιστεί από την τηλεόραση το «Ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο» για μήνυμα υποκίνησης βίας κατά του γυναικείου φύλου.

-Κινδυνεύει η κωμωδία του Ψάλτη «Μαντέψτε τι κάνω τα βράδια» όπου κάποιος μπορεί να ερμηνεύσει μεθαύριο ότι διακωμωδεί τους αόμματους, ίσον προσβάλλει τους ανάπηρους.

Όλα αυτά τα περιλαμβάνει το άρθρο 8 που λέει ότι «τα οπτικοακουστικά μέσα κάθε είδους δεν πρέπει να εκπέμπουν μηνύματα υποκίνησης σε βία ή μίσος εναντίον ομάδας ανθρώπων ή μέλους ομάδας, λόγω φύλου, φυλής, χρώματος, εθνοτικής καταγωγής, ιθαγένειας ή κοινωνικής προέλευσης, γενετικών χαρακτηριστικών, γλώσσας, θρησκείας ή πεποιθήσεων, πολιτικών φρονημάτων ή κάθε άλλης γνώμης, ιδιότητας μέλους εθνικής μειονότητας, αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού κ.α.».

Υπερβολές; Καθόλου. Στις ΗΠΑ συζητούν μέχρι και για την «Χιονάτη» του 1937 και εντοπίζουν μηνύματα σεξισμού επειδή η Χιονάτη καθαρίζει το σπίτι των Νάνων, επειδή ο Πρίγκηπας τη φιλάει παρά τη θέλησή της κ.α.
Όταν το 2017 ο Μελ Μπρουκς δήλωνε ότι «η πολιτική ορθότητα είναι το τέλος της κωμωδίας», μάλλον δεν είχε αντιληφθεί ότι η πολιτική ορθότητα θα έφτανε να καταπιέζει μέχρι και τη Χιονάτη του 1937…

Και σε αυτή την εκστρατεία κατά της τέχνης και της ιστορίας της μη νομίζετε ότι θα είναι μόνο τα “καραφλά πιγκαλ” και οι “βαριές πένες της πόλης” μπροστάρηδες. Θα είναι και κάτι ακρο… κεντρώοι και ακροκεντρώες, μαζί και αριστεροί – αριστερές, σαν την αγέλη που υποστήριζε τόσο καιρό ότι είναι «ψεκ» όσοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τον κορωνοιο για να περιορίσει τις ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών. Τώρα, όμως, με το άθλιο νομοθέτημα για την αστυνομία στα πανεπιστήμια και τις απαγορεύσεις των συναθροίσεων κατά του συγκεκριμένου νόμου, το αφήγημά τους περί “ψεκ” κατέπεσε…

Προσοχή, λοιπόν, στη νέα μπανανόφλουδα: με το άρθρο 8 που τα “πιγκαλ” θα διώκουν “πολιτικά” τραγούδια, κάποιοι άλλοι “χώροι”, προοδευτικοί υποτίθεται, θα την πέφτουν σε ταινίες, τραγούδια κ.α. για αναπαραγωγή “στερεοτύπων” που υποκινούν μίσος και βία.

ΥΓ1 Όποιος-α γράψει από κάτω «δηλαδή ρε Μπάμπη, θες να βρίζουμε μαύρους και να δέρνουμε τις γυναίκες», δεν έχει καταλάβει γρι απ’ ότι λέω.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube