REAL TIME |

Weather Icon

Στην 75η ημέρα εισέρχονται οι απεργοί πείνας στις τουρκικές φυλακές – Συμβολική απεργία Κούρδων και στην Ελλάδα

Στην 75η ημέρα εισέρχονται οι απεργοί πείνας στις τουρκικές φυλακές – Συμβολική απεργία Κούρδων και στην Ελλάδα

Οι κρατούμενοι του PKK και του PAJK εισήλθαν στην 75η ημέρα απεργίας πείνας ενάντια στην απομόνωση του Οτζαλάν και στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των φυλακισμένων. Οι απεργίες πείνας αλληλεγγύης διεξάγονται στον καταυλισμό προσφύγων στο Maxmur και στον καταυλισμό προσφύγων του Λαυρίου στην Ελλάδα.

Οι κρατούμενοι του PKK και του PAJK ξεκίνησαν μια απεριόριστη και εκ περιτροπής απεργία πείνας στις 27 Νοεμβρίου 2020 απαιτώντας τον τερματισμό της απομόνωσης που επιβλήθηκε στον αρχηγό του Κουρδικού λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος κρατείται στην κλειστή φυλακή υψίστης ασφάλειας στο Ιμραλί για 21 χρόνια. Οι κρατούμενοι απαιτούν επίσης το τέλος των αυξανόμενων παραβιάσεων των δικαιωμάτων στη φυλακή. Οι κρατούμενοι έχουν εισέλθει στην 75η ημέρα απεργίας πείνας και στην παρούσα φάση η απεργία έχει αναληφθεί από την 15η ομάδα κρατουμένων.

Οι απεργίες πείνας αλληλεγγύης διεξάγονται στον καταυλισμό προσφύγων στο Maxmur και στον καταυλισμό προσφύγων του Λαυρίου στην Ελλάδα.

Καταυλισμός Maxmur

Η απεργία πείνας ξεκίνησε στις 18 Δεκεμβρίου 2020, υπό την ηγεσία των γυναικών στον προσφυγικό καταυλισμό του Μάρτυρα Rustem Cudi – Maxmur. Η απεργία πείνας λαμβάνει χώρα στον Σύλλογο Οικογενειών των Μαρτύρων του Maxmur και εισέρχεται πλέον στην 56η συνεχόμενη ημέρα.

Ελλάδα

Η δράση που ξεκίνησαν οι Κούρδοι πρόσφυγες στον καταυλισμό του Λαυρίου εδώ στην Ελλάδα, απαιτώντας τον τερματισμό της απομόνωσης που επιβλήθηκε στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν και καλώντας σε υποστήριξη της απεργίας πείνας στις φυλακές, συνεχίζεται για 39η ημέρα. Η απεργία πείνας στον καταυλισμό συντονίζεται από το Επαναστατικό Κίνημα Νεολαίας (TCŞ), το Κουρδικό Κίνημα Γυναικών στην Ευρώπη (TJK-E) και το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν.

Πηγή: Η Φωνή των Κούρδων

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube