Weather Icon

Στα σκαριά νέος άξονας Ασφάλειας – Συνεργασίας από Μεσόγειο μέχρι Κόλπο

Στα σκαριά νέος άξονας Ασφάλειας – Συνεργασίας από Μεσόγειο μέχρι Κόλπο

Νίκος Μελέτης 

Στη διαμόρφωση ενός νέου διαφορετικού και αναβαθμισμένου πλαισίου συνεργασίας με τη διεύρυνση των Τριμερών συνεργασιών και προς τις χώρες του Κόλπου και άλλες περιφερειακές δυνάμεις στρέφονται Αθήνα και Λευκωσία, κινήσεις που δεν αφορούν μόνο την αντιμετώπιση των απειλών ασφαλείας συμβατικών και ασύμμετρων, αλλά και στην ενίσχυση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς.

Αυτό το περιφερειακό σύστημα ασφάλειας θα χρειαστεί φυσικά χρόνο για να διαμορφωθεί, αλλά οι πρώτες βάσεις έχουν μπει τόσο με την διεύρυνση των Τριμερών με την εμπλοκή στη διαδικασία αυτή χωρών όπως τα ΗΑΕ και η Ιορδανία, όσο και με τη στήριξη που προσφέρουν στα σχήματα αυτά οι ΗΠΑ και το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για συνεργασία, δυνάμεις όπως η Γαλλία και η Ινδία.

Ο κ. Δένδιας, που έχει αναλάβει και τη σχετική πρωτοβουλία, την Τετάρτη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ Αμπντουλάχ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχιάν και στην ανάρτησή του στο twitter αποκάλυψε ότι, εκτός των εξελίξεων στην περιοχή και την αντιμετώπιση της πανδημίας, συζητήθηκε και η «προσεχής υπουργική συνάντηση με τις χώρες της περιοχής».

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια ΕΔΩ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube