Weather Icon

Σκληρή αντίδραση Άσαντ σε άνοιγμα ιατρικής σχολής από Τουρκία σε κατεχόμενο έδαφος

Σκληρή αντίδραση Άσαντ σε άνοιγμα ιατρικής σχολής από Τουρκία σε κατεχόμενο έδαφος

Η Δαμασκός αντέδρασε έντονα μετά την υπογραφή Προεδρικού Διατάμγατος από τον Ερντογάν, για ίδρυση ιατρικής σχολής σε κατεχόμενο έδαφος της Συρίας

Η διοίκηση του Άσαντ αντέδρασε στην απόφαση του Προέδρου Ερντογάν να ανοίξει ιατρική σχολή στην περιοχή Αλ Ράι, σε κατεχόμενο τμήμα του νομού Χαλεπίου της Συρίας, υπογράφοντας το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας αντέδρασε στην απόφαση του Ερντογάν να υπογράψει προεδικό διάταγμα για ίδρυση και λειτουργία ιατρικής σχολής και ανώτερης νοσηλευτικής σχολής σε κατεχόμενο από τον τουρκικό στρατό έδαφος της Συρίας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας λέει ότι η Συρία απορρίπτει με αυστηρό τρόπο την απόφαση της Τουρκίας. “Αυτό είναι σαφώς ένα επικίνδυνο βήμα, μια σαφής παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των κανονισμών του ΟΗΕ”, ανέφερε το υπουργείο.

Με το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε με την υπογραφή του Προέδρου Ερντογάν, αποφασίστηκε η ίδρυση και το κλείσιμο ορισμένων νέων σχολών στην Τουρκία.

Στο ίδιο διάταγμα προβλέπεται η ίδρυση δύο σχολών που θα υπάγονται στο Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας, όπως αναφέρεται στην απόφαση.

Η μια είναι η Σχολή Ιατρική και η άλλη η Ανώτερη Νοσηλευτική Σχολής Επαγγελματική του Çobanbey.

Σημειώνεται το Çobanbey, Al Rai στα αραβικά, βρίσκεται μερικά χιλιόμετα μέσα στο έδαφος της Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, και ανήκει στο νομό Χαλεπίου.

Η περιοχή κατέχεται από τον τουρκικό στρατό, μετά την επιχείρηση “Ασπιδα του Ευφράτη”, που ξεκίνησε τις 24 Αυγούστου 2016, μετά από άδεια της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube