Weather Icon

Ρατσισμός του Ερντογάν εναντίον των Κούρδων – Λιγότεροι εμβολιασμοί στους κουρδικούς νομούς

Ρατσισμός του Ερντογάν εναντίον των Κούρδων – Λιγότεροι εμβολιασμοί στους κουρδικούς νομούς
Δεν έχουν τον… Αλλάχ τους οι Τούρκοι – Λιγότεροι εμβολιασμοί στους νομούς του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν
Πολιτικά παιχνίδια με τη ζωή και τον θάνατο παίζει το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία, καθώς οι κάτοικοι σε 10 περιφέρειες με κουρδική πλειοψηφία λαμβάνουν λιγότερες ποσότητες των εμβολίων για την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι περιφέρειες που βρίσκονται στην ανατολική και νοτιοανατολική Τουρκία βρίσκονται πίσω 3% περίπου από την υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο T24 και στην ιστοσελίδα Ahval.

Τη στιγμή που ο μέσος όρος των εμβολιασμών για τις τουρκικές πόλεις είναι 4.01% του πληθυσμού, στην περιφέρεια της Χακκάρι είναι 1.27%, στο Άγκρι 1.34%, στη Σιρνάκ 1.46% και στο Σίιρτ 1.67%.

Στην περιφέρεια της Ούρφας έχει εμβολιαστεί το 1.76%, στη Μαρντίν και στη Μους το 1.77%, ενώ στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη κουρδική πόλη το 2.64%.

Εν τω μεταξύ, στην Κωνσταντινούπολη έχει εμβολιαστεί το 3.63% μέχρι στιγμής, ενώ συνολικά στη χώρα έχουν λάβει το κινεζικό εμβόλιο περισσότεροι από 2.5 εκατομμύρια πολίτες.

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube