REAL TIME |

Weather Icon

Πρώτη εναέρια άποψη τού στρατοπέδου Τούρκων κρατουμένων που βομβαρδίστηκε από τη Τουρκία στο ιρακινό Κουρδιστάν

Πρώτη εναέρια άποψη τού στρατοπέδου Τούρκων κρατουμένων που βομβαρδίστηκε από τη Τουρκία στο ιρακινό Κουρδιστάν

ROJINFO     –  17 Φεβρουαρίου 2021
.

Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat News δημοσίευσε τις πρώτες εναέριες εικόνες του στρατοπέδου των Τούρκων αιχμαλώτων πολέμου που βομβαρδίστηκε από την Τουρκία , στην περιοχή του όρους Γκάρε (Garê), στο Νότιο Κουρδιστάν (Ιράκ) .

Η δημοσίευση εικόνων χθες από την Firat News (ANF) του Τούρκου στρατοπέδου Τούρκων αιχμαλώτων πολέμου που βομβαρδίστηκε από την Τουρκία στην περιοχή του όρους Γκάρε, στο Νότιο Κουρδιστάν, πραγματοποιήθηκε μετά από ένα δελτίο τύπου από τις Δυνάμεις της Άμυνας του Λαού (HPG, οπλισμένου παρακλαδιού του PKK) που ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός στρατός είχε επιτεθεί στο στρατόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή Siyanê με χημικά όπλα .
.
Μη προσβάσιμο λόγω των ισχυρών μυρωδιών που προσκαλέστηκαν από τη χρήση χημικών όπλων, σύμφωνα με τις HPG, το στρατόπεδο που φιλοξενούσε Τούρκους στρατιώτες και αστυνομικούς που κρατούνταν από τους Κούρδους αντάρτες, φωτογραφήθηκε με ένα μη επανδρωμένο αεροπλάνο.
.
Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από το ANF, παρατηρούμε την παρουσία μεγάλων κοιλοτήτων μέσα και γύρω από το στρατόπεδο, που υποδεικνύουν τη χρήση βομβών με υψηλή ικανότητα καταστροφής. 

Το HDP ορίστηκε ως αποδιοπομπαίος τράγος από το καθεστώς Ερντογάν

Κατά τη χθεσινή συνάντηση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ο Mithat Sancar, συμπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), μίλησε για την τουρκική επίθεση στα βουνά του Garê , ζητώντας από την τουρκική κυβέρνηση να κληθεί να λογοδοτήσει για το θάνατο 13 κρατουμένων πολέμου από τις βομβιστικές επιθέσεις που διεξήγαγε η Τουρκία μεταξύ 10 και 14 Φεβρουαρίου.
.
 «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το κόμμα μας ως αποδιοπομπαίο τράγο για να καλύψει τη δική της ευθύνη για τους θανάτους των κρατουμένων», είπε, αναφερόμενος στα μεγάλα κύματα συλλήψεων που πραγματοποίησαν οι τουρκικές αρχές εναντίον μελών και ηγετών του HDP μετά το θάνατο 13 Τούρκων κρατούμενων. Πρόσθεσε: «Η θέση του HDP είναι σαφής, θέλουμε μια δημοκρατική λύση και ειρήνη. Είμαστε οι εγγυητές της ειρήνης σε αυτήν τη χώρα».
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube